Baš zbog toga sam i došao na ovaj forum, i mene to zanima, pa nek se javi neko
Raspravljate o temi Amerika (USA), što mislite o njoj i zašto tako mislite u Dijaspora forumu, dio Društvo foruma; Naslov sve kaže. Slobodno budite opširni. Probajte argumentirati to što ste napisali - zašto tako razmišljate. Što vam je najbolje, ...
Did you, know? You're the smartest girl I ever spent the night with on a train.
Baš zbog toga sam i došao na ovaj forum, i mene to zanima, pa nek se javi neko
Pa ajte vas dvojica prvi otvorite trend razglabanja - dvoje vas je pa možete, pa će se netko sigurno priključiti ako bude zanimljivo...![]()
Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
svaki poljubac za tvoje usne i
svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.
Ne volim ih zato što su prepotentni.
Crni, bjeli, žuti ili crveni svi se ponašaju kao ubermenschi!
Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
Jerzy Kosinski
Ameri su na pragu velike recesije, koja moze biti gora i pogubnija nego ona 1929.
Njihovo ocajanje se ogleda u tome sto pribegavaju metodama koje su bile karakteristicne za komunisticki sistem.Vestacki pumpaju 700 milijardi dolara ne bi li spasli sto se spasti moze.Takve metode su se pokazale kao neuspesne i zato ne mislim da ce ista promeniti.
Na teret poreskih obveznika se stavljaju nova zaduzenja a cela kriza je i pocela zbog slabljenja kupovne moci, te je trziste nekretnina u totalnom haosu.Ameri se dnevno zaduzuju dve milijarde i uz trilione dolara sadasnjeg deficita mogu relativno brzo da bankrotiraju.Veliko je pitanje kako ce se to odraziti na svetsku ekonomiju.
Iz dva velika rata u proslom veku izasli su ekonomski jaci jer su za suvo zlato prodavali sve sto su mogli proizvesti.Nije tajna da su finansirali i Hitlerov dolazak na vlast.Ako sadasnja kriza bude pretila da srusi ceo americki sistem, postoji bojazan da izazovu nesto gore od svega sto je do sada vidjeno u ljudskoj istoriji.
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
ko što reče Edo :
"Amerika nije rad i znoj
Štuliću lag’o si, jeboli te onaj stih tvoj
Amerikanci su šupci, ona najgora mraka
Kod njih ti se radi od jutra do mraka
Nema ko kod nas ono: pauzica-kafica-cigara
Kod njih se sve vrti oko para
Nema onog u goste nenajavljen
Sa kesom mesa za rostilja
Kod njih se iz fiseka pije piva (e jebiga)...
Al’ gotiva je plata, standard je jebiga, dobar
Imas za zivot cak i ako si sobar "
Zadnji Uredio Adolon : 25-09-08 u 22:10
Kako bi to moj bivsi susjed-profesor rekao: "Brzo su se uzdigli, brzo ce i pasti."
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
Super su, najbolja država na svijetu.
To je jedina nacija koju mrzim do bola.
Ništa dobro, samo tlače druge narode!
Nikad se ne svađaj sa budalom, jer se onda puštaš na njegovu razinu, a tu ga ne možeš pobijedit jer je on iskusniji od tebe... a i ljudi neće prepoznat razliku između tebe i budale!