| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Beograd u Društvo forumu; Savana , svaka cast na postu! Pozdrav!... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #161 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: Novi Sad Godina: 23
Poruka: 4,503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Beograd Savana , svaka cast na postu! Pozdrav! ![]()
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
| | #162 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 908
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Beograd Istina o Beogradu - II deo 24. marta 1999. godine počeli su vazdušni napadi NATO na Jugoslaviju. Iako su svi pregovori propali, još je postojala nada da se bombardovanje ipak neće dogoditi. Neki analitičari su se uzdali u razum NATO, drugi u razum Miloševića, a treći u autoritet Rusije. Sve procene bile su pogrešne. Po jos uvek nezvanicnim podacima te tragicne 1999, za 78 dana bombardovanja stradalo je 2.000 civila i 1.002 vojnika. Izvrseno je 36.219 naleta vojnih aviona.Izbaceno je preko 13.000 kg municije sa osiromasenim uranijum.Upotrebljavane su i kasetene bombe.Razoreni su mostovi privredna preduzeca , naftna industrija.Ukupna materijalna steta je procenjena na preko 30 milijardi dolara.U Beogradu su pored ostalog pogodjene i dve bolnice. Tokom bombardovanja postojao je potpuni monopol režima nad medijima. Nezavisnog novinara Slavka Ćuruviju ubili su, kako se kasnije saznalo, agenti službe državne bezbednosti. Posle prvih udara, nakon početnog šoka, građani Beograda , organizovale su mitinge i koncerte u centru Beograda, sa ciljem da se svetska zajednica upozori da stradaju nevini civili. Tada se pojavio simbol "TARGET". Na žalost, režim Slobodana Miloševića ubrzo je, uz pritisak, preuzeo organizaciju nad tim mitinzima i iskoristio ih u cilju sopstvene propagande: u prvi red postavljani su transparenti sa likom Miloševića.Beogradski mostovi branjeni su spontanim okupljanjem gradjana ali je kasnije Milosevic i to takodje koristio u korist svog rezima.Zahvaljujuci i tome ta okupljanja su i prestala. U vezi tih koncerata na mostovima , pri nastupi pevacice Maje Gojkovic , gradjani su poceli da trupkaju nogama tako da je u jednom trenutku most poceo da se ljulja. U poslednji cas dezurni tehnicar je iskljucio struju i tako spasao i most i gradjane. Po Milosevicu oboreno je preko 100 aviona ali je prava istina da je osim nevidljivog F117 oboreno ili osteceno par komada.Obarane su krstarece rakete , jer su samo one bile u domasaju PVO. Osecala se potpuna bespomocnost ali je grad ziveo,islo se na posao , sem cigareta snadbevanje je bilo solidno.Omladina je slavila rodjendane i pravila zurke po podrumima i sklonistima a stariji psovali Kolumba sta je trazio tamo preko okeana. Sve u svemu rat kao svaki drugi je ujedinio gradjane te je rusenje Milosevica odgodjeno godinu dana.Jedino sto je bilo dobro sto je on sam napravio kobnu gresku i misleci da ce se ucvrstiti na vlasti raspisao izbore na kojima je hteo da potvrdi svoju genijalnost.Naravno da ih je izgubio ali je potreban bio onaj udar koji sam vam opisao u prvom delu da bi konacno priznao poraz.
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #164 (permalink) |
| Bitch Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 6,490
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Beograd Savana, lepo opisano, vraca secanja iako sam vecinu toga vec negde potisnula u glavi... Znam da mi je prvih dana bombardovanja bilo frka, kasnije lakse. U pocetku sam mislila da ce porusiti sve zivo, i da je to bio uvod u rat (kopnene snage)... Znam da tada nisam isla u skolu, a i jedno vreme posle toga trzala sam na zvuke aviona... Govorilo se da ce bombardovanje poceti u jesen 2008, tada sam se prestravila, pa u ono na prolece nisam toliko verovala... Medjutim, kad se u 20:00 casova (zaboravila sam tacan datum) pojavilo lice onog voditelja na TV-u koji je saopstio da je poceo napad na Pristinu, prekinula sam se iako sam cula nekoliko sati ranije da ce se to definitivno desiti i spakovala vaznije sitnice jer ko zna kako ce to biti....
__________________ The rage and love... the story of my life... |
| | |
| | #165 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 23-02-08 Godina: 24
Poruka: 228
![]() | Re: Beograd Ahh Beograd prelijep grad kad sam se prselio iz Podgorice u Beograd nisam neko vrijeme mogao da se naviknem na veličinu, ali je meni beograd prelijep mada Novi Sad mi je nekako lakši za življenje. Svaki dan sam pio piće sa drugovima na Dorćolu pored Terazija. Preporuka Pođite u Beograd do jaja je. Uff i nemojte Bombardovanje da pominjete....grozan period.Jebali su Amerikanci oca cijelom Beogradu a posebno ulici kneza MIloša Zadnji Uredio Lucios : 03-08-08 u 18:55. |
| | |
| | #166 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Beograd Da bas ne ispadne po onom - svaki ciga svoga konja hvali. Beograd ima i svoje izbeglice,guzve u saobracaju,pokvarene taksiste,svoje kriminalce,sponzoruse i sve drugo sto nosi neki veliki grad.Ali 100% nema bradate masne cetnike koji setaju gradom.Tu jedino pravim ogradu u slucaju nekih demonstracija ili fudbalskih derbija.Onda svako mora da se cuva jer se desava da se sve to ponekad otme kontroli.Ali to se uvek zna unapred tako da to nije problem izbeci.Sto se tice kola niko vam ih nece dirati i svakodnevno po BG ulicama vidjam tablice - najcesce ZG.Verovatnoca da vam ih neko ukrade nije vezana za taj deo kola.Najbezbednije ih je ostavljati u javnim garazama kojih ima dosta. Ako nikog ne znate Skadarlija je pravo mesto za izlazak ali ima puno i drugih mesta pa vam to moze preporuciti neki bolji poznavalac nocnog zivota od mene.Eto.
| | |
| | #168 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Beograd Ima jos uvek,mada je malo opao u kvalitetu ali mi ga u slengu zovemo samo Sindja, nikada ga nismo zvali Vojvoda. E kad sam se vec javio duzan sam se ispricati izbeglicama jer sam ih stavio u isti kos sa kriminalcima a nisam tako mislio.
| | |
| | #170 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 27-06-08 Lokacija: Istra Godina: 25
Poruka: 1,616
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Beograd Ima stvarno puno tuznih prica, tuznih sudbina ... Zalosno je sto se dogadjalo u Beogradu 1999. godine ,,, neke od tih slika sam imao prilike i vidjeti na TV-u ,,, tog vremena sjecam se da sam cesto gledao PTC program i stvarno mi nije bilo ni malo ugodno ... Zalosno je to sto "velike glave" skuhaju, a obicni smrtnici stradaju ... To je uvijek tako bilo i nazalost bit ce ... I unatoc bespomocnosti grad je i dalje funkcionirao i pod takvim okolnostima odrzavala su se slavlja u podrumima i sklonistima, sto je zadivljujuce ,,, od kud samo tolika snaga gradjanima ... Sto drugo vezano uz ovo reci osim dogodilo se i nek se vise tako nesto nikada ne ponovi u Beogradu i nigdje drugdje ... A vezano uz navedene negativne strane zivota u Beogradu mislim da se s takvim problemima susrecu svi veliki gradovi (mislim na kriminalitet i ostale negativne radnje) ... A ako se unaprijed zna da bi moglo doci do nekih nereda (demonstracije ili nogometni navijaci), to svatko tko zeli lagano moze izbjeci ... Svako selo, svaki grad i veci i manji ima svoje prednosti i nedostatke zivljenja ...
__________________ ...Kada izgubite, ne gubite to iskustvo... |
| | |
![]() |
| Tagovi: beograd srbija |
« Tuzla
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:10.