Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Dijaspora
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Eh ovako da li je za vas BiH dijaspora ili neznam strana zemlja, ili kako to se naziva inostranstvo. Jer ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-03-08, 19:28   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Poruka: 90
kolera se izdvaja iz mase
Da li je za vas BiH dijaspora ?

Eh ovako da li je za vas BiH dijaspora ili neznam strana zemlja, ili kako to se naziva inostranstvo. Jer ja sam iz BiH i nesmatram HR takvom. Jer kad sam u HR osjecam se ko kod kuce, i nikad nebi je nazvao inostranstvom jer smo do skora bili jedna te ista drzava. Pa brate dragi bili smo ko braća i sestre, i HR,SRB,CG,KOS,MK,SLO nesmatram stranim zemljama. Pa me interesuje sta vi mislite.

BRATSTVO I JEDINSTVO
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 19:50   #2 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 9,609
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa
Re: Neznam kako da dam naslov, pogledajte

BiH je dijaspora....

Ti kažeš da se u Hrvatskoj osjećaš kao kod kuće...sve je to ok,al mislim da se ja u BiH ne bi osjećao kao kod kuće....

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 20:22   #3 (permalink)
Regularni forumas

Zasto??? i u kojem djelu BiH se ti nebi osjecao kako treba ja cu ti odmah reći zbog cega
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 20:32   #4 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 9,609
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Nema to veze sa dijelovima BiH.Rođen sam u Hrvatskoj u Zagrebu...tu sam odrastao i nijednu drugu zemlju ili grad ne mogu smatrat kućom i ne mogu reći da se osjećam kao kod kuće...

Proputovao sam dosta i po Hrvatskoj i po svijetu i iz iskustva ti govorim da se nigdje nisam osjećao dobro kao u Zagrebu.Ima lijepih zemalja,gradova...sve je to super al ne mogu reći da sam se npr. u Marburgu,Nijmegenu ili Manili osjećao kao kod kuće....

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 20:35   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika blackdevilles

Datum registracije: 22-04-07
Poruka: 2,122
blackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masi

slazem se sa sahasom
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 20:46   #6 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Nema to veze sa dijelovima BiH.Rođen sam u Hrvatskoj u Zagrebu...tu sam odrastao i nijednu drugu zemlju ili grad ne mogu smatrat kućom i ne mogu reći da se osjećam kao kod kuće...

Proputovao sam dosta i po Hrvatskoj i po svijetu i iz iskustva ti govorim da se nigdje nisam osjećao dobro kao u Zagrebu.Ima lijepih zemalja,gradova...sve je to super al ne mogu reći da sam se npr. u Marburgu,Nijmegenu ili Manili osjećao kao kod kuće....
Uredu je to meni je drago da svako ima svoje misljenje. Nekazem ja sad bukvalno da sam ko kod kuće u RH ali hocu da kazem da mi nije toliki bed biti tamo. I hocu da kazem do ceg je doslo da smo jedni druge poceli smatrat neprijateljima i strancima a doskora smo bili ko braca i sestre to je moj stav i ja se drzim toga. Nebih da me pogresno shvatite ali dopizdilo mi je vise slusat ova nacionalisticka sranja. muslimani ovo hrvati ovo srbi ovo jbt. te to.
RESPECT!!!!!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 21:11   #7 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 27-12-07
Godina: 13
Poruka: 401
Sasuke se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Sasuke

Meni bosanci su jedni od najboljih naroda za koje znam... Vecina jako dobrih prijatelja mi je iz Bosne (internet cini cuda ) A nije mi isto biti kod kuće i biti u nekoj stranoj drzavi... I ne mislim da mi svi koji smo bili u jugoslaviji da bismo se trebali ponasat kao braca...Samo nemam nista protiv bosanaca i da se moram neegdje odselit za svagda mislim da bih izabrao BiH ( ili ameriku )
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 21:16   #8 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Sasuke Pogledaj Poruke
Meni bosanci su jedni od najboljih naroda za koje znam... Vecina jako dobrih prijatelja mi je iz Bosne (internet cini cuda ) A nije mi isto biti kod kuće i biti u nekoj stranoj drzavi... I ne mislim da mi svi koji smo bili u jugoslaviji da bismo se trebali ponasat kao braca...Samo nemam nista protiv bosanaca i da se moram neegdje odselit za svagda mislim da bih izabrao BiH ( ili ameriku )
Dobro! Ali opet nemislim bukvalno kao braća mislio sam da nam netreba mrznja koju nam stvaraju nacionalisti (muslimanski ekstremisti,hrvati,srbi) vec zasto nebi zivili kao u bratskim odnosima ja nevidim sta je tu lose!!

RESPECT
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 22:28   #9 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 16,143
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

imam puno dragih prijatelja bosanaca ili hercegovaca. isto tako i prijateljica.

želja mi je posjetiti Sarajevo i doživjeti onu atmosferu o kojoj sam toliko slušao od njih ali ne, ne mogu reći da bi se osjećao kao u Hrvatskoj

postoje neki rangovi sigurnosti i osjećaja, recimo ovako nekako:

doma, u kvartu, u gradu, u državi, u državama gdje razumijem što mi govore i ostalo

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 22:34   #10 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
imam puno dragih prijatelja bosanaca ili hercegovaca. isto tako i prijateljica.

želja mi je posjetiti Sarajevo i doživjeti onu atmosferu o kojoj sam toliko slušao od njih ali ne, ne mogu reći da bi se osjećao kao u Hrvatskoj

postoje neki rangovi sigurnosti i osjećaja, recimo ovako nekako:

doma, u kvartu, u gradu, u državi, u državama gdje razumijem što mi govore i ostalo
x
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 19:43.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103