| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: ZvoneM Lazes. Citiraj gdje to medjunarodno pravo određuje. Ako ne doslovno, daj da vidim kako se to ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #101 (permalink) | ||||||||
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Čekaj, odluči se - da li je državljanstvo nužno da bi državljanin neke države baš tu državu smatrao svojom domovinom, ili nije? Citat:
Ne govorim o onome što se zbivalo nakon toga. Dakle, i Hrvatska i BiH su međunarodno priznate na istim osnovama. Ako takve osnove priznanja i suvereniteta BiH dovodiš u pitanje, onda bi trebalo dovest u pitanje i osnove suvereniteta i priznanja Hrvatske. Citat:
Ali to ne pobija činjenicu da su u momentu raspada Jugoslavije i BiH i Hrvatska međunarodno priznate na istim osnovama. Citat:
Ja ne raspravljam o "činjenicama" i činjenicama trenutnog stanja u BiH. Citat:
Neću. Već imam potpis.
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | ||||||||
| | |
| | #102 (permalink) | ||||||
| Starter Datum registracije: 18-06-06
Poruka: 53
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Ja ti ne mogu reci da govoris istinu kad ne govoris. Ne zato sto ja kazem, nego zato sto to tako je. ![]() Citat:
S cijim se ti tezama sad raspravljas covjece? Gdje sam ja napisao da je državljanstvo nužno da bi državljanin neke države baš tu državu smatrao svojom domovinom? ![]() Citat:
![]() Dobro je. ![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nemoj. Rekoh vec, meni je svejedno. | ||||||
| | |
| | #103 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Vidim da nekima u BiH jednostavno nije jasno što je priznanje neke zemlje. Zvone, Zvone! BiH je međunarodno priznata u cijelom svijetu. To što se ti osječaš i smatraš Hrvatom, to je čisto tvoj problem. To je isto kao da se ja duhovno i emotivno osječam Pakistancem, službeno se smatram Pakistancem i ne priznajem nijednu granicu zemalja sve od Hrvatske do Pakistana. Znači, da bi se po "mojim emocijama" (koje po tebi odlučuju tko je šta) Hrvatska, pardon Pakistan protezao sve od Jadrana tamo do Indije. ![]() ![]() ![]() Bistrih li argumenata mladog Hercegovca! ![]()
__________________ IRON MAIDEN, here I come to Split! Zadnji Uredio Birtija : 26-04-08 u 19:38. |
| | |
| | #104 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-03-08 Lokacija: zagreb Godina: 22
Poruka: 740
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
ovaj izraz dijaspora, je malo kriv u tom kontekstu. jer bi to značilo da su hrvati prisilno odselili u BiH... al dobro, kužim kaj si htio pitat.. imam puno prijatelja izbosne, a i ja sam napol odtamo, tak da nesmatram BiH stranom državom osjećam se tamo ko doma.volim taj mentalitet, iako ja nisam ta valna duljina. al radim dobar burek ![]() p.s. pročitah tek sad i ostale komentare na ovu temu, nekužm zasto neko smatra simpatije prema nekoj naciji problemom. neznam zašto činjenica da se kolera u hrvatskoj osjeća ko doma ugrožava neke pojedince. u bosni živi mnogo hrvata, naravno da se tako nazivaju, jer imaju hrvatsko drzavljanstvo... a i naša povijest je isprepletena, tak da nemožeš reć da je odnos bosne i hrvatse, isto ko i odnos hrvatske i madagaskara. općenito, ta diskriminacija "bosanaca" i netrpeljivost mi je besmislena. vicevi su tu najmanja stvar. evo, naprimjer, neki dan , neka živčana baba komentira u tramvaju lika koji se drži normalno za onu prečku gore u tramvaju : "gle ovog kaka se objesio, sigurno je bosanac" došlo mi je da joj naguram grincek iz njene hrvatske vrećice ravno među zubalo..
__________________ Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead. Zadnji Uredio olja : 26-04-08 u 19:47. | |
| | |
| | #105 (permalink) | |||
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
Imas li ti Pakistansko drzavljanstvo? Putovnicu? Imas li bar ikakve sanse dobiti je? ![]() Citat:
Nemoj, majke ti.. ![]() Citat:
![]() | |||
| | |
| | #106 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
![]() Gospodina Hercegovca? Znači, priznaješ konačno da si Hercegovac! Bilo je i vrijeme. Nazdravimo u to ime! ![]()
__________________ IRON MAIDEN, here I come to Split! Zadnji Uredio Birtija : 26-04-08 u 19:52. | |
| | |
| | #107 (permalink) | |
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
Sto je biti Hercegovac nekakav kriminalni cin ili sramota, da je treba priznati? Ima di kakvo okupljanje gdje se mogu dici i reci: "Dobar dan, ja sam Zvone i ja sam alkoh..pardon, Hercegovac."![]() Birtija, naravno da sam Hercegovac. To mi je regionalna pripadnost. Kao sto imas i Slavonce, Dalmatince, Istrijane, Licane, tako imas i Hercegovce. A po nacionalnosti sam Hrvat. E, da... Gospodin Hrvat za tebe. ![]() | |
| | |
| | #108 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-03-08 Lokacija: zagreb Godina: 22
Poruka: 740
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? švedska je švedska. zakaj bi se uopće ljudi koji su tamo odrasli i neznaju hrvatski jezik smatrali hrvatima. al ako da, što se mene tiče - dobrodošli! hrvatska i BiH, su u ipak malo drugačijem odnosu. geografske blizina, činjenice da smo donedavno bili ista država, velik udio hrvata koji žive u bosni, sličan jezik.. mislim, to je osobna stvar, osjećaj pripadnosti, nemoš to promjenit nekom papirologijom. čini se da bi neki veliki Hrvati, sve Bosance u kavez... ajme, svašta..
__________________ Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead. |
| | |
| | #109 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? E pa baš nisi. Ni po jednom ni drugom, niti ću te po tom ikad smatrati. To nije zbog mog mišljenja već činjenica. Citat:
__________________ IRON MAIDEN, here I come to Split! Zadnji Uredio Birtija : 26-04-08 u 20:10. | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:52.

Ocito da ne. Sto te briga za stanje Bosanaca u BiH koji,tko zna iz kojeg razloga, misle da su Hrvati? 

osjećam se tamo ko doma.volim taj mentalitet, iako ja nisam ta valna duljina. al radim dobar burek 
Nemoj, majke ti.. 
Sto je biti Hercegovac nekakav kriminalni cin ili sramota, da je treba priznati? Ima di kakvo okupljanje gdje se mogu dici i reci: "Dobar dan, ja sam Zvone i ja sam alkoh..pardon, Hercegovac."