| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: damfisk A zanimljivo da si tek sad spomenuo Istočnu Njemačku i Zapadnu Njemačku - a to je jedina ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #181 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
Zapravo nikad nismo bili isti narod i ista država. Dok Njemci jesu. Imali su 45 godišnju blokadu, ali nikad nisu zaboravili šta su. I dalje imaju njemačka imena i dalje su katolici. I sada su opet u sklopu iste države kao šta su i nekad bili. Za mene je BiH strana zemlja čiji jezik razumijem. Isto kao i Crna Gora sa svojom Bokom Kotorskom. | |
| | |
| | #182 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Jesmo, bili smo isti narod... Jer, jednakog (ako ne i većeg) mješanja bilo je, recimo, na području Slavonije... ili na podrušju nekadašnje Vojne Krajine (danas Lika)... Produkt svih etnogenetskih kretanja koja su proizvela današnju hrvatsku naciju živi podjednako na području Slavonije, Dalmacije, Like kao i na području Hercegovine i Bosne. Svi smo mi Hrvati. E sad, to što neki Hrvati žive u drugim državama je jedna sasvim druga priča. Ali odricat Hrvatima u BiH hrvatstvo je apsurdno. A ja bih dodao, i bezobrazno. EDIT: zar ti zaista misliš da su svi Nijemci katolici? Daj reci mi da je to samo lapsus...
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #184 (permalink) | |
Kršćanstvo je najbrojnije, 64%. Po pola od toga ide na Rimokatolike i Protestante. Ima tu i naravno Turaka (pa i Islama), pa još ostalih religija i nekih 30% se ne deklarira po vjerskoj osnovi. EDIT: - da, zajebo sam, Mislio sam na Tomislavovu vladavinu, a ona je od 910. | |
| | |
| | #185 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
Kad već znaš to, zanima me kakva je situacija s vjerom u Hrvatskoj i po čemu se može vidjeti tko je koje vjere? ![]() | |
| | |
| | #187 (permalink) | |
Po čemu se može vidjeti? Pa po popisu stanovništva gdje se svaki stanovnik deklarira šta je po vjeroispovjesti. A stanje u Hrvatskoj: Rimokatolici - 84% (riiiight!) Pravoslavci - 4,4% ostali Kršćanii - 0,4% Muslimani - 1,3% ostalo - 0,9% ateisti - 5,2% Po popisu stanovništva iz 2001. | |
| | |
| | #188 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
![]() | |
| | |
| | #189 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? ma ćekajte ljudi, pa morate priznat da bosanca sve razumete, a evo ja bio neki dan, točnije na dan mladosti u kumrovcu i jebo ti mene ako sam ih išta razumeo. Kao i one na braču. Niti riči
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
| | #190 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 21-07-06 Lokacija: LOKVE - Bivša balkanska Godina: 29
Poruka: 1,347
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
(ili zagorju)Čitav svjet je globalno selo... | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:23.

Kad već znaš to, zanima me kakva je situacija s vjerom u Hrvatskoj i po čemu se može vidjeti tko je koje vjere?