Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Dijaspora
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: damfisk e pa krivo misliš pogledaj u riječnik što znači "dijaspora" Hvala na ispravci ... Priznajem ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-07-08, 19:47   #221 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 27-06-08
Godina: 25
Poruka: 1,323
edhembeg ima ono neštoedhembeg ima ono neštoedhembeg ima ono neštoedhembeg ima ono neštoedhembeg ima ono neštoedhembeg ima ono nešto
Re: Da li je za vas BiH dijaspora ?

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
e pa krivo misliš

pogledaj u riječnik što znači "dijaspora"
Hvala na ispravci ...
Priznajem da sam pogrijesio kad sam rekao da je BiH dijaspora ...
Pogledao sam u rijecnik i odmah sam shvatio da sam u proslom postu pobrkao neke pojmove ...
BiH nije dijaspora ...

Hrvati koji tamo zive, njihova zemlja je BiH, i svoja prava trebaju traziti u Sarajevu, a ne u Zagrebu ...

Vecina ljudi kada se kaze dijaspora u prvi mah pomisle upravo na one koji su van svoje maticne zemlje zbog razlicitih politickih okolnosti ,,, zato se lako moze desiti da dodje do odredjenih zabuna dok se ne pogleda definicija dijaspore,,, a sad mi je drago i nije me sram reci da sam naucio nesto novo ...
Covjek uci dok je ziv ...
Odgovori sa citatom
Star 24-07-08, 10:16   #222 (permalink)
One Minute Silence

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 8,459
DinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: Dupina Pogledaj Poruke
BiH je stara hrvatska zemlja.

btw rano si se poceo/la drogirat
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-07-08, 11:16   #223 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 29
Poruka: 5,347
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase

Da kao i gradovi Sarajevo, Tuzla, Banja Luka...su stari hrvatski gradvi, samo mi to ne znamo..

Koje gluposti ljudi pišu...
Odgovori sa citatom
Star 24-07-08, 11:41   #224 (permalink)
Banned

Datum registracije: 02-07-08
Godina: 24
Poruka: 518
Juka11 se izdvaja iz mase

Hrvati u BiH nisu dijaspora oni su konstitutivni narod u BiH
ali ipak s druge strane Hrvatska država je dužna u okviru svojih mogućnosti skrbiti o njima jer tako stoji u ustavu i ja to podržavam
a i u BiH ima jako puno Hrvatskih gradova ako niste znali
Juka11 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-07-08, 11:43   #225 (permalink)
V.I.P. Član

branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Juka11 Pogledaj Poruke
a i u BiH ima jako puno Hrvatskih gradova ako niste znali

U jebote, stvarno nisam to znao...
Odgovori sa citatom
Star 28-07-08, 16:27   #226 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-11-07
Godina: 45
Poruka: 9
vrani se izdvaja iz mase

Ja sam Hercegovac po rođenju a u Hrvatskoj sam 20 godina.Meni je Domovina širi pojam od države.Da nije tako onda bi Domovinu stalno mjenjali u zadnji 100 godina.Nije mi Domovina bila Jugoslavija a država je.Sada mi je i Donovina i LJubuški ali nije u mijoj državi.
vrani je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-07-08, 08:32   #227 (permalink)
V.I.P. Član

Daj odluči se...
Odgovori sa citatom
Star 04-08-08, 21:35   #228 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-08-08
Poruka: 4
kanocale se izdvaja iz mase

BIH nema jednu naciju već tri.Zato se danas uvodi Bosanska nacija na mala vrata. Po raspadu SSSR Njemci su odmah od Ruske vlade tražili zaštitu svojih sugrađana čiji broj nije zanemarljiv. Tako i Hrvatska treba da štiti svoj narod u BiH. Vama u Hrvatskoj teško je objasniti kako se ovdje ostaje i opstaje. Zbog te teške borbe možda je ljubav prema matici jača. Vjerujte tako je i sa Srbima,Bošnjacima iz Sandžaka.
Moj otac je iz Dalmacije ja sam rođena u BIH.U rodnom mjestu mog oca svi me zovu bosankom.Jednostavno po načinu života ne pripadam tamo.Doduše i u mom rodnom gradu odudaram od sredine jer sam u manjini.
kanocale je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-08-08, 23:35   #229 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-03-08
Godina: 23
Poruka: 441
Birtija se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Birtija

Citat:
Pravi autor: kanocale Pogledaj Poruke
BIH nema jednu naciju već tri.Zato se danas uvodi Bosanska nacija na mala vrata. Po raspadu SSSR Njemci su odmah od Ruske vlade tražili zaštitu svojih sugrađana čiji broj nije zanemarljiv. Tako i Hrvatska treba da štiti svoj narod u BiH. Vama u Hrvatskoj teško je objasniti kako se ovdje ostaje i opstaje. Zbog te teške borbe možda je ljubav prema matici jača. Vjerujte tako je i sa Srbima,Bošnjacima iz Sandžaka.
Moj otac je iz Dalmacije ja sam rođena u BIH.U rodnom mjestu mog oca svi me zovu bosankom.Jednostavno po načinu života ne pripadam tamo.Doduše i u mom rodnom gradu odudaram od sredine jer sam u manjini.
Pa što ste se onda preselili tamo, i ja bih najradije negdje u Skandinaviji živio, pa...
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-08-08, 23:41   #230 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,358
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: Birtija Pogledaj Poruke
Pa što ste se onda preselili tamo, i ja bih najradije negdje u Skandinaviji živio, pa...
pobjegoše kad je stislo, sad se vraćaju... takvi će pobjeć i kad opet stisne, nabijem takve velike domoljube koji 'ne mogu živit bez domovine'
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:24.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114