| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: damfisk e pa krivo misliš pogledaj u riječnik što znači "dijaspora" Hvala na ispravci ... Priznajem ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #221 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 27-06-08 Lokacija: Istra Godina: 25
Poruka: 1,323
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Hvala na ispravci ... ![]() Priznajem da sam pogrijesio kad sam rekao da je BiH dijaspora ... Pogledao sam u rijecnik i odmah sam shvatio da sam u proslom postu pobrkao neke pojmove ... BiH nije dijaspora ... Hrvati koji tamo zive, njihova zemlja je BiH, i svoja prava trebaju traziti u Sarajevu, a ne u Zagrebu ... Vecina ljudi kada se kaze dijaspora u prvi mah pomisle upravo na one koji su van svoje maticne zemlje zbog razlicitih politickih okolnosti ,,, zato se lako moze desiti da dodje do odredjenih zabuna dok se ne pogleda definicija dijaspore,,, a sad mi je drago i nije me sram reci da sam naucio nesto novo ... Covjek uci dok je ziv ...
__________________ ...Kada izgubite, ne gubite to iskustvo... |
| | |
| | #222 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ?
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #223 (permalink) |
| V.I.P. Član Datum registracije: 13-01-07 Lokacija: ulica muških prostitutki Godina: 29
Poruka: 5,347
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Da kao i gradovi Sarajevo, Tuzla, Banja Luka...su stari hrvatski gradvi, samo mi to ne znamo.. Koje gluposti ljudi pišu... ![]()
__________________ Sirotinji i pas kurac pokazuje. |
| | |
| | #224 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 02-07-08 Godina: 24
Poruka: 518
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Hrvati u BiH nisu dijaspora oni su konstitutivni narod u BiH ali ipak s druge strane Hrvatska država je dužna u okviru svojih mogućnosti skrbiti o njima jer tako stoji u ustavu i ja to podržavam a i u BiH ima jako puno Hrvatskih gradova ako niste znali |
| | |
| | #226 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 24-11-07 Godina: 45
Poruka: 9
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Ja sam Hercegovac po rođenju a u Hrvatskoj sam 20 godina.Meni je Domovina širi pojam od države.Da nije tako onda bi Domovinu stalno mjenjali u zadnji 100 godina.Nije mi Domovina bila Jugoslavija a država je.Sada mi je i Donovina i LJubuški ali nije u mijoj državi. |
| | |
| | #228 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-08-08
Poruka: 4
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? BIH nema jednu naciju već tri.Zato se danas uvodi Bosanska nacija na mala vrata. Po raspadu SSSR Njemci su odmah od Ruske vlade tražili zaštitu svojih sugrađana čiji broj nije zanemarljiv. Tako i Hrvatska treba da štiti svoj narod u BiH. Vama u Hrvatskoj teško je objasniti kako se ovdje ostaje i opstaje. Zbog te teške borbe možda je ljubav prema matici jača. Vjerujte tako je i sa Srbima,Bošnjacima iz Sandžaka. Moj otac je iz Dalmacije ja sam rođena u BIH.U rodnom mjestu mog oca svi me zovu bosankom.Jednostavno po načinu života ne pripadam tamo.Doduše i u mom rodnom gradu odudaram od sredine jer sam u manjini. ![]() |
| | |
| | #229 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
![]() | |
| | |
| | #230 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,358
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? pobjegoše kad je stislo, sad se vraćaju... takvi će pobjeć i kad opet stisne, nabijem takve velike domoljube koji 'ne mogu živit bez domovine'
__________________ Dotepenci, dobit ćete po pički! |
| | |
![]() |
« Jeste živili vani i kako vam je bilo?
|
Gdje biste živjeli radije da morate: Beograd ili Sarajevo »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:24.