| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Zato šta jednostavno je, nismo ratovali da bi bili familija... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #33 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Da, ali to što si ti napisao NIJE dijaspora. Brzo, pogledaj u rječnik značenje pojma "dijaspora". ![]()
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #34 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 22-02-07 Lokacija: tamo di je sve po mom... Godina: 30
Poruka: 4,473
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
Dijaspora (starogrčki διασπορά = rasutost, rasprostranjenost) označava od druge polovice 20. vijeka skupinu ljudi ili etničke grupe, koje su pod pritiskom sile napustile svoju tradicionalnu etničku domovinu i nastanile se po cijelom svijetu. Pojam dijaspora može istovremeno označavati i status manjine, na primjer određenih vjerskih skupina. ja sam tio reći da za mene BiH je dijaspora ma koliko god ona "blizu" bila pa se iz toga razloga ne doživljava pod "dijasposra"..iz tog razloga sam naveo dr.himnu,zatavu,zakon... | |
| | |
| | #35 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Eto vidiš... E sad, kako Hrvati u BiH mogu bit "dijaspora" kad su oni tu oduvijek (odnosno, od dolaska Hrvata na Balkan)? Kako Hrvati u BiH mogu bit "dijaspora" ako tamo nisu došli "pod pritiskom sile"? BiH nije dijaspora.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #36 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 22-02-07 Lokacija: tamo di je sve po mom... Godina: 30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
e sad pritisak i želja su dva različita pojma.. uglavnom po mom nekom pojmu sve van granica RH je dijaspora..e sad diliti dijasporu je neka vrsta političke filozofije i jeftinih bodova al to je druga i duga priča !! | |
| | |
| | #37 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
Ma gdje su bježali? U BiH? I tko je to, i od koga, bježao u BiH? Daj, urazumi se, čovječe božji... Lijepo si gore naveo definiciju dijaspore... Daj mi reci kako netko čiji preci unatrag 10-15 generacija žive u Mostaru, Grudama ili Bugojnu mogu bit dijaspora u smislu gornje definicije?
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | |
| | |
| | #38 (permalink) | |
ustvari kako ti hrvate iz bih doživljavaš,znači po tebi nisu dijaspora,šta bi tribali biti,koju (ne)važnost imaju u tvojoj nekoj hijerarhiji stvari? | |
| | |
| | #39 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Ma čekaj je li ti mene zajebavaš? Ili se samo praviš blesav? A znam da nisi blesav... Jesi li lijepo naveo definiciju dijaspore? Jesi. Je li tu lijepo piše da dijasporu sačinjavaju pripadnici jednog naroda (nacije, etničke skupine) koji su napustili svoju zemlju zbog neke sile (prisile)? Piše. E pa sad - ja tebe pitam: ZBOG KOJE SU SILE (PRISILE) HRVATI U BiH NAPUSTILI SVOJU ZEMLJU? KADA SE TO DOGODILO? Unaprijed zahvaljujem.
| | |
| | #40 (permalink) | |
imaju li ti ljudi pravi indentitet u smislu glasa,pomoći itd... ili da ih mi kao srodan narod jednostavno odjebemo jer su falili državu i nisu od ničega bižali ![]() | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:03.