| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: carllito priznajem u definiciju dijaspore svakako ne spadaju Fala kurcu na udarcu više... Citat: Pravi autor: ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) | |
| glup & gluplji Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Fala kurcu na udarcu više... Citat:
O tome postoji rasprava na temi o glasovanju dijaspore... Meni osobno se povraća svaki put kad se sjetim činjenice da ljudi koji u ovoj zemlji ne žive (neki već generacijama) imaju pravo glasa i utjecaj na život svih nas koji ovjde živimo. Ta sramota ove države i ovog ustavnog poretka još je jedna od mnogobrojnih gadarija koje nam je ostavio Krivousti Ljigavac, a koje današnja politička stoka koristi za vlastite ciljeve. Šta se tiče Hrvata u BiH - oni su sastavni dio populacijskog korpusa samostalne, neovisne i međunarodno priznate države koja se zove Bosna i Hercegovina, i svoj put moraju tražit u okviru institucija te države. Pomoć, ukoliko im je potrebna, od Hrvatske mogu dobit, onakvu kakvu im je Hrvatska u mogućnosti dat. Pravo glasa na izborima u Republici Hrvatskoj - NIKADA, NIKAKO, U NIKOJEM SLUČAJU, POD NIKAKVIM OKOLNOSTIMA. NE, NE I NE. Kužiš?
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. | |
| | |
| | #44 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Ajde molim te, reci mi, po čemu to? Kako znaš da je riječ o "pola Zagreba"? Možda je 65%? A možda je 35%? Uostalom, čak i da jest tako... Pa šta onda?
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. |
| | |
| | #45 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 1,041
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Pa pokušavam da razjasnim značenje pojma "dijaspora". "Pola Zagreba" je izrečeno u prenesenom značenju, naravno da u tom gradu ima manje stanovnika porijeklom iz BiH, koliko točno, ne znam, ali to i nije bit ove teme i moje poruke. Bit je, da li su stanovnici Zagreba, koji su porijeklom iz nama susjedne BiH, u stvari dijaspora te zemlje, bez obzira na hrvatsku nacionalnost i državljanstvo?
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
| | #46 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Iskreno... da... trebali bi bit, ako se strogo uzme definicija dijaspore kao takve... A kakve to ima veze sa ovom temom? ![]()
| | |
| | #47 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 1,041
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Ima veze, jer smo definirali pojam dijaspora. Pošto su Hrvati iz BiH rođeni i žive tamo, i građani su te zemlje, onda oni nikako ne mogu biti hrvatska dijaspora.
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
| | #48 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Pa to je ono što ja cijelo vrijeme ponavljam... Uostalom, već smo maloprije utvrdili definiciju dijaspore... Pročitaj malo prethodne stranice
| | |
| | #49 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 23-08-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,222
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Kratko i jasno - Ne!
__________________ Onoj osobi koja mi definira ljubav, dao bih Nobelovu nagradu; a maloj princezi koja mi uzvrati ljubav, dao bih vlastiti život |
| | |
![]() |
« Jeste živili vani i kako vam je bilo?
|
Gdje biste živjeli radije da morate: Beograd ili Sarajevo »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:44.