Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Dijaspora
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Domovina Hrvata u BiH nije Hrvatska nego - vjerovao ili ne - BiH. BiH je - opet, vjerovao ili ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-04-08, 17:27   #61 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-06-06
Poruka: 53
ZvoneM se izdvaja iz mase
Re: Da li je za vas BiH dijaspora ?

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Domovina Hrvata u BiH nije Hrvatska nego - vjerovao ili ne - BiH.

BiH je - opet, vjerovao ili ne - samostalna, međunarodno priznata država.

Hrvat koji zivi u BiH je sam si određuje sto mu je domovina. Ne odredjujes je, hvala Bogu ti, ni itko osim njih. A ti se mozes skupa sa komentatorima bosanskih televizija svaki put cuditi kako kad igraju Bih i Hrvatska u Ljubuskom, Sirokom ili bilo gdje u Hercegovini, kako to da domaci Hrvati ne navijaju za BiH, nego za Hrvatsku.
BiH je medjunarodno priznata drzava ali zna se i Kako je priznata i kao kakva je priznata.
Vjeruj mi da tu i kao takvu priznatu BiH najmanje ruse bas Hrvati. Treba li ti to elaborirati?

Citat:
Geografski prostor na kojem živi stanovništvo hrvatske nacionalnosti, a koji se nalazi unutar međunarodno priznatih granica samostalne i neovisne BiH u posljednjih par stotina godina nije bio u sastavu niti jedne hrvatske državne tvorevine.

Ukratko, prostori na kojima žive Hrvati u BiH nisu niti će ikada bit dio Republike Hrvatske.

Kužiš, doktore?
Geografski prostori Kosova nisu nikad bili samostalna drzava, Republika Srpska bas i nema neku povijesnu utemeljenost, Hrvatska kao samostalna drzava nije postojala tisucama godina... sve se to promijenilo i nije vise kako je bilo. U zivotu samo mjenja stalna je, nitko ne zna sto buducnost nosi.
Kužiš, doktore?

Citat:
P.S. Hercegovci su bili u rovu zajedno sa ljudima iz drugih dijelova Hrvatske. Pa šta onda? To je, je li, kao neki argument u prilog tvrdnji da je Posušje u Hrvatskoj? Ma daj molim te...
Svaka cast majstore.
Ovako povrsno citajucu forum, moram priznati da si prije ostavio na mene bolji dojam i da nisam mislio da je ovoko jeftino podmetanja tvoj nivo. Gdje sam napisao kako je Posusje (ili bilo koji drugi Hercegovacki grad) u Hrvatskoj? Bit ce da si i ti jos jedan od onih sto dobiju osip kad cuju za Hercegovce.
ZvoneM je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-04-08, 22:10   #62 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-07-07
Godina: 21
Poruka: 45
PoZeZaNiN se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: kolera Pogledaj Poruke
Eh ovako da li je za vas BiH dijaspora ili neznam strana zemlja, ili kako to se naziva inostranstvo. Jer ja sam iz BiH i nesmatram HR takvom. Jer kad sam u HR osjecam se ko kod kuce, i nikad nebi je nazvao inostranstvom jer smo do skora bili jedna te ista drzava. Pa brate dragi bili smo ko braća i sestre, i HR,SRB,CG,KOS,MK,SLO nesmatram stranim zemljama. Pa me interesuje sta vi mislite.

BRATSTVO I JEDINSTVO
nije
Odgovori sa citatom
Star 22-04-08, 22:24   #63 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-03-08
Godina: 23
Poruka: 440
Birtija se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Birtija

Jugoslavija se odvojila i zemlje su podijeljene na Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju. Sad je svaka zemlja samostalna. Vidim po nekima da bi po vama svake izbore u Hrvatskoj trebala glasati cijela bivša Juga, jer smo mi i tada svi bili 1 narod (Jugoslaveni), makar smo i tada bili Hrvati, Bosanci, Srbi kao što smo u Hrvatskoj sad Slavonci, Dalmatinci itd. Zemlje su se odvojile i oni Hrvati što sad žive u BiH su Bosanci i Hercegovci (s hrv. nacionalnosti), jer su državljani druge zemlje u kojoj žive i tamo će i umrijeti. Ako netko smatra da Hrvati u BiH nisu dijaspora zato jer su se borili s nama protiv Srba šta tek reći onda za cijelu Europu kad se borila protiv Njemaca. Jesu sad Englezi Francuzima dijaspora i obratno?
Odgovori sa citatom
Star 23-04-08, 14:47   #64 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-06-06
Poruka: 53
ZvoneM se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Birtija Pogledaj Poruke
Jugoslavija se odvojila
Jugoslavija se raspala. Odvojile su se repubilke (koje su po ustavu iz 1974. godine na to i imale pravo.)

Citat:
Vidim po nekima da bi po vama svake izbore u Hrvatskoj trebala glasati cijela bivša Juga, jer smo mi i tada svi bili 1 narod (Jugoslaveni), makar smo i tada bili Hrvati, Bosanci, Srbi kao što smo u Hrvatskoj sad Slavonci, Dalmatinci itd.
Izbore i glasanje ovdje nitko spomenuo nije (mislim da o tome ima i drugi tread) ali ovo boldano... ma i nastavak.. (usporedjivanje regionalnih sa nacionalnim pripadnostima) svjedoci da ti, blago i njezno receno, nemas blage veze kakve gluposti ovdje trkeljas.
Jugoslavija je bila FEDERACIJA. Sastojala se od 6 republika a Jugoslaveni kao narod niti postoje, niti su ikad postojali. Data je mogucnost izjasnjavanja kao Jugoslaven, cista usluga unitarizmu koji je tad bio misao odrednica srpskih hegemonista. Vidim da si mlad pa cu za to okriviti obrazovni sistem, ne tebe.

Citat:
Zemlje su se odvojile i oni Hrvati što sad žive u BiH su Bosanci i Hercegovci (s hrv. nacionalnosti), jer su državljani druge zemlje u kojoj žive i tamo će i umrijeti.
Umrijeti ce ljudi gdje ih zatekne. Oni Hrvati koji tamo zive su i dalje HRVATI, konstitutivni narod multietnicke drzave. Procitaj Ustav BiH. BiH drzavljanstvo imaju (ako zele) kao sto im je Hrvatska dala i Hrvatsko. Odvajanje BiH od Juge nije automatizmom nikog prevelo iz Hrvatskog u neki drugi nacionalni korpus covjece.

Citat:
Ako netko smatra da Hrvati u BiH nisu dijaspora zato jer su se borili s nama protiv Srba šta tek reći onda za cijelu Europu kad se borila protiv Njemaca. Jesu sad Englezi Francuzima dijaspora i obratno?
Stari, Hrvati u BiH nisu dijaspora, to ti je vec objasnjeno (ne uklapaju se u definiciju dijaspore). Borili su se za nezavisnu Hrvatsku jer je smatraju svojom domovinom. Ova usporedba s Englezima, Francuzima, Europom i borbom protiv Hitlerove Njemacke ti je na nivou vec napisanih bedastoca. Po toj logici, tko se izjasni kao Ustasa automatski postaje Njemacka dijaspora.. Osobno bih na tvom mjestu - knjigu (google) u ruke i poradio malo na obrazovanju. NHF, sramotis se.
ZvoneM je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 01:12   #65 (permalink)
Starter

Datum registracije: 16-06-07
Poruka: 4
bokiokica se izdvaja iz mase
Smile Re: Da li je za vas BiH dijaspora ?

Ne BiH je zemlja
Jugoslovena.
bokiokica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 15:45   #66 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-01-08
Godina: 42
Poruka: 9
vir41 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku vir41

sasa bog... sta san ja ima a sta nisan iz zemljopisa nima nikakve veze sa ovon temom.drugo sto su oni priznali ka drzavu je mrtvo slovo na papiru.a iz imena vidin da si ti neki misani slucaj, tesko je to objasnit i necu se trudit ne vridi,a nisi ti kriv za to...bog i vise se ne javljan na ovu temu...i jos nesto vladari bosne ,dalmacije slavonie itd su bili hrvatski kraljevi,i opet velin dolaskom gamadi sa istoka koji su uzeli taj dio HR..
vir41 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 23:23   #67 (permalink)
Starter

Datum registracije: 16-06-07
Poruka: 4
bokiokica se izdvaja iz mase

U obecanu zemlju a to je SRBIJA.
bokiokica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 23:59   #68 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-03-08
Godina: 23
Poruka: 440
Birtija se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Birtija

Citat:
Pravi autor: vir41 Pogledaj Poruke
sasa bog... sta san ja ima a sta nisan iz zemljopisa nima nikakve veze sa ovon temom.drugo sto su oni priznali ka drzavu je mrtvo slovo na papiru.a iz imena vidin da si ti neki misani slucaj, tesko je to objasnit i necu se trudit ne vridi,a nisi ti kriv za to...bog i vise se ne javljan na ovu temu...i jos nesto vladari bosne ,dalmacije slavonie itd su bili hrvatski kraljevi,i opet velin dolaskom gamadi sa istoka koji su uzeli taj dio HR..
Stvarno se nemoj više javljati. Nitko te ništa ne razumije što frfljaš. Kakve veze imaju sad hrv. kraljevi sa dijasporom? Kave to veze ima s mojim kulenom i kobasicama?

Zadnji Uredio Birtija : 25-04-08 u 00:01.
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 20:12   #69 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-06-07
Godina: 17
Poruka: 24
CroatianKid se izdvaja iz mase

Eww cuj Srbija Hrvatska i Makedonija ista zemlja...ne ne.
Mislim da pravi Hrvati ne gledaju BiH kao stranu zemlju jer granice
izmedju BiH i Hrvatske su izmislili komunisticki Srbi koji su htjeli
da podijele hrvatski narod u Jugoslaviji.Ja sam Hrvat iz BiH i na zalost
i ja se danas osijecam kao u drugoj drzavi kada sam u Sarajevu
ili RS ali ne u srednjoj Bosni ili zapadnoj Hercegovini.Meni je to sve
Hrvatska(kao i Hrvatima koji zive tu).Hrvati iz RH sto gledaju nas
kao drugi narod su meni izdajice i gori od svakoga Cetnika.
Hrvati iz BiH nikada nisu prihvatili BiH drzavu i oduvijek su se
borili da se pripoje Hrvatskoj otkad su nas Srbi odvojili od nje.
Mozda zato ima toliko Hrvata u BiH koji su hrvatski sportasi
i pjevaci i ostalo a ne idu u neke BiH reprezentacije i
pjevaju BiH himnu jer mi ne zelimo nista sa tim...Armija
BiH je poubijala pola moje familije zato sto su bili Hrvati
i sada ja trebam da prihvatim tu drzavu zbog cega..?
Dobro sada idem malo off topic ali to je to.
CroatianKid je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 20:35   #70 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-06-07
Godina: 17
Poruka: 24
CroatianKid se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Sasuke Pogledaj Poruke
Meni bosanci su jedni od najboljih naroda za koje znam... Vecina jako dobrih prijatelja mi je iz Bosne (internet cini cuda ) A nije mi isto biti kod kuće i biti u nekoj stranoj drzavi... I ne mislim da mi svi koji smo bili u jugoslaviji da bismo se trebali ponasat kao braca...Samo nemam nista protiv bosanaca i da se moram neegdje odselit za svagda mislim da bih izabrao BiH ( ili ameriku )
Bosanci su narod......od kada?U kojoj drzavi??

Citat:
Pravi autor: Sayrex Pogledaj Poruke
Zato šta jednostavno je, nismo ratovali da bi bili familija
Ne kuzim kako mozete biti tako glupi...bez uvrede.
Naravno da smo ratovali i zbog toga bi trebali da budete ZA to da se HercegBosna pripoji Hrvatskoj..??

Citat:
Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
pa kako zašto,BiH je druga država,druga himna,druga zastava,tuđi narod,drugi zakon..
iz kojih razloga nebi bila
BiH ima tri naroda..? Vise od pola stanovinstva BIH ne pozdrava BiH...tko pjeva BiH himnu? Bosnjaci samo.
Kada je nastala BiH...u Jugoslaviji kada su Srbi IZMISLILI granice i sada je to sve odjednom neka strana drzava.

Citat:
Domovina Hrvata u BiH nije Hrvatska nego - vjerovao ili ne - BiH.

BiH je - opet, vjerovao ili ne - samostalna, međunarodno priznata država.

Geografski prostor na kojem živi stanovništvo hrvatske nacionalnosti, a koji se nalazi unutar međunarodno priznatih granica samostalne i neovisne BiH u posljednjih par stotina godina nije bio u sastavu niti jedne hrvatske državne tvorevine.

Ukratko, prostori na kojima žive Hrvati u BiH nisu niti će ikada bit dio Republike Hrvatske.

Kužiš, doktore?

P.S. Hercegovci su bili u rovu zajedno sa ljudima iz drugih dijelova Hrvatske. Pa šta onda? To je, je li, kao neki argument u prilog tvrdnji da je Posušje u Hrvatskoj? Ma daj molim te...
Moja domovina je Hrvatska i BiH.Moram reci BiH i ako mi se gadi.Ja necu nikada priznati tu drzavu koja je slala svoju Armiju da nas ubija.Ako nisi znao sve do Travnika BiH je bila dio hrvatske banovine u 1939 kao zadnji put...isto kao NDH gdje je cijela BiH opet bila dio Hrvatske.

Citat:
Jugoslavija se odvojila i zemlje su podijeljene na Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju. Sad je svaka zemlja samostalna. Vidim po nekima da bi po vama svake izbore u Hrvatskoj trebala glasati cijela bivša Juga, jer smo mi i tada svi bili 1 narod (Jugoslaveni), makar smo i tada bili Hrvati, Bosanci, Srbi kao što smo u Hrvatskoj sad Slavonci, Dalmatinci itd. Zemlje su se odvojile i oni Hrvati što sad žive u BiH su Bosanci i Hercegovci (s hrv. nacionalnosti), jer su državljani druge zemlje u kojoj žive i tamo će i umrijeti. Ako netko smatra da Hrvati u BiH nisu dijaspora zato jer su se borili s nama protiv Srba šta tek reći onda za cijelu Europu kad se borila protiv Njemaca. Jesu sad Englezi Francuzima dijaspora i obratno?
Bosanci nisu bili narod u Jugoslaviji...Bosanci nisu nigdje ni danas narod
Ja se mogu popisati na svoje BiH drzavljanstvo a hrvatsko cu ljubiti dok ne umrem.Vecina Hrvata danas u BiH ne priznaje BiH niti cemo je ikada prizanti...zato ces vidjeti po cijeloj HercegBosni samo nasu lijepu trobojnicu a BiH zastave ne stavljamo.U Capljini u opcini nece nikada biti odvratna BiH zastava nego ce uvijek biti sahovnica na zidu.
Hrvat iz RH uopce nema nikakvog prava da kaze nama da smo manji Hrvati ili nesto slicno jer mi smo Hrvati otkako smo dosli ovdje u 7 stoljecu...prvi hrvatski kralj je orkunjen u HercegBosni i prije nego sto je postojala ikakva BiH ovo je sve bila Hrvatska. Ali dobro mogu se ja sa vama svadjati ali uvijek ce mi biti krivo sto smo mi Hrvati glup narod...NIKADA neces vidjeti Srbina iz Srbije da govori ista protiv Srbina iz BiH. Beograd i dan danas sere o Republici Srpskoj i uvijek je uz nju.Mogu nam se samo smijati isti ljudi sto su nas ubijali.

Zadnji Uredio CroatianKid : 25-04-08 u 20:38.
CroatianKid je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:13.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113