| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Da li je za vas BiH dijaspora ? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Domovina Hrvata u BiH nije Hrvatska nego - vjerovao ili ne - BiH. BiH je - opet, vjerovao ili ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) | |||
| Starter Datum registracije: 18-06-06
Poruka: 53
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
Hrvat koji zivi u BiH je sam si određuje sto mu je domovina. Ne odredjujes je, hvala Bogu ti, ni itko osim njih. A ti se mozes skupa sa komentatorima bosanskih televizija svaki put cuditi kako kad igraju Bih i Hrvatska u Ljubuskom, Sirokom ili bilo gdje u Hercegovini, kako to da domaci Hrvati ne navijaju za BiH, nego za Hrvatsku. BiH je medjunarodno priznata drzava ali zna se i Kako je priznata i kao kakva je priznata. Vjeruj mi da tu i kao takvu priznatu BiH najmanje ruse bas Hrvati. Treba li ti to elaborirati? Citat:
Kužiš, doktore? Citat:
Ovako povrsno citajucu forum, moram priznati da si prije ostavio na mene bolji dojam i da nisam mislio da je ovoko jeftino podmetanja tvoj nivo. Gdje sam napisao kako je Posusje (ili bilo koji drugi Hercegovacki grad) u Hrvatskoj? Bit ce da si i ti jos jedan od onih sto dobiju osip kad cuju za Hercegovce. | |||
| | |
| | #62 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 18-07-07 Godina: 21
Poruka: 45
__________________ www.pozega.freeforums.org | |
| | |
| | #63 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Jugoslavija se odvojila i zemlje su podijeljene na Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju. Sad je svaka zemlja samostalna. Vidim po nekima da bi po vama svake izbore u Hrvatskoj trebala glasati cijela bivša Juga, jer smo mi i tada svi bili 1 narod (Jugoslaveni), makar smo i tada bili Hrvati, Bosanci, Srbi kao što smo u Hrvatskoj sad Slavonci, Dalmatinci itd. Zemlje su se odvojile i oni Hrvati što sad žive u BiH su Bosanci i Hercegovci (s hrv. nacionalnosti), jer su državljani druge zemlje u kojoj žive i tamo će i umrijeti. Ako netko smatra da Hrvati u BiH nisu dijaspora zato jer su se borili s nama protiv Srba šta tek reći onda za cijelu Europu kad se borila protiv Njemaca. Jesu sad Englezi Francuzima dijaspora i obratno? ![]()
__________________ IRON MAIDEN, here I come to Split! |
| | |
| | #64 (permalink) | |||
| Starter Datum registracije: 18-06-06
Poruka: 53
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Jugoslavija se raspala. Odvojile su se repubilke (koje su po ustavu iz 1974. godine na to i imale pravo.) Citat:
Jugoslavija je bila FEDERACIJA. Sastojala se od 6 republika a Jugoslaveni kao narod niti postoje, niti su ikad postojali. Data je mogucnost izjasnjavanja kao Jugoslaven, cista usluga unitarizmu koji je tad bio misao odrednica srpskih hegemonista. Vidim da si mlad pa cu za to okriviti obrazovni sistem, ne tebe. Citat:
Umrijeti ce ljudi gdje ih zatekne. Oni Hrvati koji tamo zive su i dalje HRVATI, konstitutivni narod multietnicke drzave. Procitaj Ustav BiH. BiH drzavljanstvo imaju (ako zele) kao sto im je Hrvatska dala i Hrvatsko. Odvajanje BiH od Juge nije automatizmom nikog prevelo iz Hrvatskog u neki drugi nacionalni korpus covjece. Citat:
![]() Osobno bih na tvom mjestu - knjigu (google) u ruke i poradio malo na obrazovanju. NHF, sramotis se. | |||
| | |
| | #66 (permalink) |
| Starter | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? sasa bog... sta san ja ima a sta nisan iz zemljopisa nima nikakve veze sa ovon temom.drugo sto su oni priznali ka drzavu je mrtvo slovo na papiru.a iz imena vidin da si ti neki misani slucaj, tesko je to objasnit i necu se trudit ne vridi,a nisi ti kriv za to...bog i vise se ne javljan na ovu temu...i jos nesto vladari bosne ,dalmacije slavonie itd su bili hrvatski kraljevi,i opet velin dolaskom gamadi sa istoka koji su uzeli taj dio HR.. |
| | |
| | #68 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Citat:
__________________ IRON MAIDEN, here I come to Split! Zadnji Uredio Birtija : 25-04-08 u 00:01. | |
| | |
| | #69 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-06-07 Godina: 17
Poruka: 24
![]() | Re: Da li je za vas BiH dijaspora ? Eww cuj Srbija Hrvatska i Makedonija ista zemlja...ne ne. Mislim da pravi Hrvati ne gledaju BiH kao stranu zemlju jer granice izmedju BiH i Hrvatske su izmislili komunisticki Srbi koji su htjeli da podijele hrvatski narod u Jugoslaviji.Ja sam Hrvat iz BiH i na zalost i ja se danas osijecam kao u drugoj drzavi kada sam u Sarajevu ili RS ali ne u srednjoj Bosni ili zapadnoj Hercegovini.Meni je to sve Hrvatska(kao i Hrvatima koji zive tu).Hrvati iz RH sto gledaju nas kao drugi narod su meni izdajice i gori od svakoga Cetnika. Hrvati iz BiH nikada nisu prihvatili BiH drzavu i oduvijek su se borili da se pripoje Hrvatskoj otkad su nas Srbi odvojili od nje. Mozda zato ima toliko Hrvata u BiH koji su hrvatski sportasi i pjevaci i ostalo a ne idu u neke BiH reprezentacije i pjevaju BiH himnu jer mi ne zelimo nista sa tim...Armija BiH je poubijala pola moje familije zato sto su bili Hrvati i sada ja trebam da prihvatim tu drzavu zbog cega..? Dobro sada idem malo off topic ali to je to. |
| | |
| | #70 (permalink) | ||||
| Starter Datum registracije: 05-06-07 Godina: 17
Poruka: 24
Ne kuzim kako mozete biti tako glupi...bez uvrede. Naravno da smo ratovali i zbog toga bi trebali da budete ZA to da se HercegBosna pripoji Hrvatskoj..?? Citat:
Kada je nastala BiH...u Jugoslaviji kada su Srbi IZMISLILI granice i sada je to sve odjednom neka strana drzava. Citat:
Citat:
![]() Ja se mogu popisati na svoje BiH drzavljanstvo a hrvatsko cu ljubiti dok ne umrem.Vecina Hrvata danas u BiH ne priznaje BiH niti cemo je ikada prizanti...zato ces vidjeti po cijeloj HercegBosni samo nasu lijepu trobojnicu a BiH zastave ne stavljamo.U Capljini u opcini nece nikada biti odvratna BiH zastava nego ce uvijek biti sahovnica na zidu. ![]() Hrvat iz RH uopce nema nikakvog prava da kaze nama da smo manji Hrvati ili nesto slicno jer mi smo Hrvati otkako smo dosli ovdje u 7 stoljecu...prvi hrvatski kralj je orkunjen u HercegBosni i prije nego sto je postojala ikakva BiH ovo je sve bila Hrvatska. Ali dobro mogu se ja sa vama svadjati ali uvijek ce mi biti krivo sto smo mi Hrvati glup narod...NIKADA neces vidjeti Srbina iz Srbije da govori ista protiv Srbina iz BiH. Beograd i dan danas sere o Republici Srpskoj i uvijek je uz nju.Mogu nam se samo smijati isti ljudi sto su nas ubijali. Zadnji Uredio CroatianKid : 25-04-08 u 20:38. | ||||
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:13.

)