| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Jeste živili vani i kako vam je bilo? u Društvo forumu; Orlando-Miami 5 godina i opet bih... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 26-01-07 Godina: 42
Poruka: 1
![]() | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? Živim vani, kada ste negdje stalno, slažu se obaveze jedna za drugom, tako da ako želite nazad morate sve prekidati mjesecima unaprijed. Vraćam se sigurno jer sam u mislima uvijek u Hrvatskoj. |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-02-08
Poruka: 2
![]() | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? vanka san od 1969 onega vika u NL...a sad supruga i ja putujemo simo tamo kako nas je voja...pokupija san sve najboje od dvi države...i mogu van reč da je takav život puno kvalitetniji...problem mnogih judi iz Cro je u tome ča se ne ukjučuju u život u državi di su došli živit...samo rade i druže se sa takozv.zemljacima...previše se idealizira o životu u Cro a uvik se traže negativnosti u državi di su došli živit...oslanjanje na Cro klubove povečava tu negativnost...jer su klubovi rasadnici nostalgije...ali svak ima svoj pogled na život...i neka tako bude...iman osječaj da je kod Hrvata takozvani Kalimero efekt...koliko je poznato Kalimero je mala figura iz crtiča u kojem on uvijek ponavlje da su svi protiv njega jer je on mali... http://dalmacija.kovacevic.nl |
| | |
| | #26 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? Eto ja sam u italiji vec cetvrtu godinu ali se cesto vracam doma na vikend pa mi dozivljaj mozda i nije potpun. Ali sto sam duze "vani" sve vise vidim da mi okolina ne pase i da mi je bilo bolje doma, mozda je to samo navika ali tako se osijecam. Najvise mi fale prijatelji koje ne stignem vidjeti kad sam doma na par dana . Tu ih bas i nisam stekao jer su uglavnom neki glumci i sminkeri (za moj pojam), sto mi ne pase. Isto tako su i veliki nacionalisti pa ako nisi talian nece bas pokusavat stvorit neko prijateljstvo...Fali mi jos i cist zrak ali i more. Uglavnom, da zakljucim. Stvarno sam sretan sto imam priliku zivjeti vani, da se osamostalim i da upoznam drugu kulturu, ali isto tako da se uvjerim u to kako nije zlato sve sto sija, kako je vec netko napomenuo
__________________ Be the change you want to see! Gandhi |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Celebrity | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? nisam otisla daleko,ali opet druga drzava,drugi jezik drugi mentalitet! sad vec 4. godinu zivim u italiji,a trebalo mi je 2 i pol da se naviknem na pastare i njihov stil zivota! zato sam prve dvije godine izbjegavala druzenje s njima i uglavnom sam bila u drustvu balkanskih studenata!onda sam nasla part-time posao i to me prisililo da se opustim i da ih prihvatim! ne mogu reci da ih obozavam,ali naviknula sam se! to mi je i jako pomoglo sto se tice faksa jer je puno lakse uciti i prolaziti na ispitima kad usavrsis jezik,sa svojima sigurno nikad nebi pricala na talijanskom! kad diplomiram (a nadam se ubrzo) ostati cu u italiji jedino ako nadjem jeben posao,ako ne idem dalje ili doma! jos uvijek su sve opcije otvorene!naucila sam puno,osamostalila sam se i u svakom slucaju dobro iskustvo! nije mi nimalo zao!
__________________ Ljudi imaju pravo biti glupi,no neki previse iskoristavaju tu povlasticu!! |
| | |
| | #28 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? Citat:
__________________ Be the change you want to see! Gandhi | |
| | |
| | #30 (permalink) |
| charolastra | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? Nisam srećom, uvijek smo imali kuću i krov nad glavom
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Tagovi: bilo, jeste, kako, vani, zivili |
« Novi Sad
|
Hercegovina »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:40.