| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Jeste živili vani i kako vam je bilo? u Društvo forumu; ma znaaam..bila u srednjoj tamo... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #62 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-06-08 Lokacija: Italija Godina: 18
Poruka: 55
![]() | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? Ja trenutno zivim u Italiji, i moram reci da mi je ok. Svaka drzava ima svojih pro i contro, al' eto, za mene je dom tamo gdje mi je srce, gdje su ljudi koje volim, gdje mi je familija i gdje su mi prijatelji, a to sigurno nije Hrvatska koja je natjerala moju familiju trbuhom za kruhom. Od ljubavi se ne zivi, od cekanja na burzi rada se jedva prezivljava. Ovdje je ok. Koliko god Hrvati lose pricali o talijanima, nisu oni toliko losi. Svaka nacija je, naravno, ponosna svojom domovinom, a kad osoba pristupi drugoj smatrajuci se visom i superiornijom, to ne stvara nista doli antipatiju. Ja sam se solidno uklopila u drustvo ovdje, slavenski naglasak gotovo i nemam pri izgovoru, okruzena sam ljubaznim ljudima, dobrim prijateljima i ujedinjenom obitelji. Studiam i radim, solidno zaradjujem.. zaista mi je lijepo ovdje.
__________________ "Pice uklanja banalnost, a kad bi se dovoljno cesto mogao skloniti od banalnosti, mozda bi izbjegao da i sam postanes banalan." (Bukowski) |
| | |
| | #63 (permalink) | |
| štovatelj amaterskih čokoladnih očiju | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? Citat:
zakaj si to sad spominjala? baš sam si mislil ...evo jedna mala si našla mjesta pod suncem , čisto , bez predrasuda,....a kad tamo bojazan da se ne prepozna slavenski naglasak.... ![]() ![]()
__________________ ovo nije signal za prelazak na djelo (djeco, ne ponavljati kod kuće) ![]() a | |
| | |
| | #64 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 04-06-08 Lokacija: Italija Godina: 18
Poruka: 55
![]() | Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo? Citat:
Naglasak sam spomenula cisto iz razloga sto mnoge osobe, i nakon dvije godine sto me znaju, ne znaju ili zaboravljaju otkud sam, zato sto se ne prepoznaje da sam strankinja. Jer, ruku na srce, covjek se nepoznatog boji, pa tako i imigrante ne gleda isto kao i "svoje". Kod mene slucaj nije takav, ja gotovo da i jesam "njihova".
__________________ "Pice uklanja banalnost, a kad bi se dovoljno cesto mogao skloniti od banalnosti, mozda bi izbjegao da i sam postanes banalan." (Bukowski) | |
| | |
![]() |
| Tagovi: bilo, jeste, kako, vani, zivili |
« Novi Sad
|
Hercegovina »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:12.

a