Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Dijaspora
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Dijaspora Raspravljate o temi Jeste živili vani i kako vam je bilo? u Društvo forumu; ma znaaam..bila u srednjoj tamo...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-04-08, 18:00   #61 (permalink)
Starter

Datum registracije: 06-04-08
Poruka: 39
sara_181 se izdvaja iz mase
Smile Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo?

ma znaaam..bila u srednjoj tamo
sara_181 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 12:52   #62 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-06-08
Godina: 18
Poruka: 55
tsukiko se izdvaja iz mase
Re: Jeste živili vani i kako vam je bilo?

Ja trenutno zivim u Italiji, i moram reci da mi je ok. Svaka drzava ima svojih pro i contro, al' eto, za mene je dom tamo gdje mi je srce, gdje su ljudi koje volim, gdje mi je familija i gdje su mi prijatelji, a to sigurno nije Hrvatska koja je natjerala moju familiju trbuhom za kruhom. Od ljubavi se ne zivi, od cekanja na burzi rada se jedva prezivljava.

Ovdje je ok. Koliko god Hrvati lose pricali o talijanima, nisu oni toliko losi. Svaka nacija je, naravno, ponosna svojom domovinom, a kad osoba pristupi drugoj smatrajuci se visom i superiornijom, to ne stvara nista doli antipatiju.
Ja sam se solidno uklopila u drustvo ovdje, slavenski naglasak gotovo i nemam pri izgovoru, okruzena sam ljubaznim ljudima, dobrim prijateljima i ujedinjenom obitelji. Studiam i radim, solidno zaradjujem.. zaista mi je lijepo ovdje.
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 14:01   #63 (permalink)
štovatelj amaterskih čokoladnih očiju

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,982
VanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavan
Pošalji poruku preko AIM-a korisniku VanderHook Pošalji poruku preko MSN-a korisniku VanderHook

Citat:
Pravi autor: tsukiko Pogledaj Poruke
Ja trenutno zivim u Italiji, i moram reci da mi je ok. Svaka drzava ima svojih pro i contro, al' eto, za mene je dom tamo gdje mi je srce, gdje su ljudi koje volim, gdje mi je familija i gdje su mi prijatelji, a to sigurno nije Hrvatska koja je natjerala moju familiju trbuhom za kruhom. Od ljubavi se ne zivi, od cekanja na burzi rada se jedva prezivljava.

Ovdje je ok. Koliko god Hrvati lose pricali o talijanima, nisu oni toliko losi. Svaka nacija je, naravno, ponosna svojom domovinom, a kad osoba pristupi drugoj smatrajuci se visom i superiornijom, to ne stvara nista doli antipatiju.
Ja sam se solidno uklopila u drustvo ovdje, slavenski naglasak gotovo i nemam pri izgovoru, okruzena sam ljubaznim ljudima, dobrim prijateljima i ujedinjenom obitelji. Studiam i radim, solidno zaradjujem.. zaista mi je lijepo ovdje.
kaj bi se sramila svojeg porijekla da skuže tvoj slavenski naglasak????
zakaj si to sad spominjala?
baš sam si mislil ...evo jedna mala si našla mjesta pod suncem , čisto , bez predrasuda,....a kad tamo bojazan da se ne prepozna slavenski naglasak....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 14:11   #64 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-06-08
Godina: 18
Poruka: 55
tsukiko se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: VanderHook Pogledaj Poruke
kaj bi se sramila svojeg porijekla da skuže tvoj slavenski naglasak????
zakaj si to sad spominjala?
baš sam si mislil ...evo jedna mala si našla mjesta pod suncem , čisto , bez predrasuda,....a kad tamo bojazan da se ne prepozna slavenski naglasak....
Kompletno si skenuo s puta. Ja nemam nikakvih problema evidencirati otkud sam i tko sam - slobodno s roditeljima, kad me primjerice zovu na mobitel, razgovaram na hrvatskom pred talijanima.
Naglasak sam spomenula cisto iz razloga sto mnoge osobe, i nakon dvije godine sto me znaju, ne znaju ili zaboravljaju otkud sam, zato sto se ne prepoznaje da sam strankinja.
Jer, ruku na srce, covjek se nepoznatog boji, pa tako i imigrante ne gleda isto kao i "svoje". Kod mene slucaj nije takav, ja gotovo da i jesam "njihova".
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bilo, jeste, kako, vani, zivili

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:12.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111