Stranica 3 od 7 PrvoPrvo 1234567 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 64

Sarajevo

Raspravljate o temi Sarajevo u Dijaspora forumu, dio Društvo foruma; ja bi trebao za novu godinu u sarajevo...

irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

Re: Sarajevo

ja bi trebao za novu godinu u sarajevo
    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

Mili Avatar od korisnika Adolon
    Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    4,670
    Liked
    59 times

Citat Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
    ps: ekipa iz ZG-a. Ima u Džamiji dobrih baklavu, tulumbi i inih delikatesa. Čak ima i raznih pita...meni kao laiku su dosta slicne onim origigi sarajevskim
    joj džamiju mi ne spominji...šta misliš kako sam ja ko klinac u 7. razredu natuko 80 kg
    imali tamo vjeronauk...i tko god je išao subotom ujutro imao je besplatni doručak i ručak...a sve ono ćevapi...kolači...da ti pamet stane...najbolji trening mase koji sam ikad prakticiro
    ćevapi su im fantastični...samo su dosta masni...ne kaže se džabe da sve što je dobro il je ilegalno il deblja

PS. kad se malo zamislim...jedino čega se sjećam iz tih mladih dječačkih dana je kuhinja džamije...sve ostalo sam blokirao jer nije bilo dovoljno bitno da zapamtim...al taj okus...mmmmmmmm
    Zadnji Uredio Adolon : 06-11-08 u 21:59

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika nespretna
    Datum registracije
    15-05-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,783
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Izaći; ma gdje god odeš...zabava zagarntirana... ja sam bila u takozvanoj "Veseloj ulici" na čaršiji... u "Piratu"
    Jesti: Željo, Ferhatović... u biti gdje god stigneš.
    Pogledati; katedralu, vrelo Bosne, begovu džamiju, i meni najdraži vidikovac "kod bolnice Jezero" iliti Koševsko brdo (iznad stadiona)

Ma vidjet ćeš u biti kada dođeš dole... grad te ponese i sve skužiš na brzinu
    jao hvala ti draga ak zaboravim zovem te

Citat Pravi autor: irm Pogledaj Poruke
    možda se i vidimo negdje, tko zna
    - the chase is better than the catch -

Forumaš Plave Krvi Avatar od korisnika GajbaPive
    Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

Kultur Shock - Sarajevo

prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

Mamojebac Avatar od korisnika DinoB
    Datum registracije
    06-01-07
    Poruka
    16,268
    Liked
    10 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Izaći; ma gdje god odeš...zabava zagarntirana... ja sam bila u takozvanoj "Veseloj ulici" na čaršiji... u "Piratu"
    Jesti: Željo, Ferhatović... u biti gdje god stigneš.
    Pogledati; katedralu, vrelo Bosne, begovu džamiju, i meni najdraži vidikovac "kod bolnice Jezero" iliti Koševsko brdo (iznad stadiona)

Ma vidjet ćeš u biti kada dođeš dole... grad te ponese i sve skužiš na brzinu
    Zemaljski muzej....

a s kim ces? gdje ces? imas nekog tamo?
    Da ga hoće joj nano, da ga hoće joj nanice, da ga hoće zabit Džeko, jooj nano nanice!!!

V.I.P. Član Avatar od korisnika edhembeg
    Datum registracije
    27-06-08
    Starost
    28
    Poruka
    4,375
    Liked
    128 times

@Adolon - ako me put navede u Sarajevo barem znam kod koga cu u musafirluk ,,, pravo tvom amidzi , a poznavajuci Sarajlije, i Bosance opcenito, bit ce tu i pojest i popit, vjerujem i konak i sve ostalo pruzeno ...
    Ako imas amidzice/amidzisne lijepo s njima kroz grad da me provedu i malo me upoznaju s gradom ,,, pa na cevape, bureke i ostale specijalitete (i slatko i slano) ...
    Nije u redu mrziti sve ruže zato što si se ogrebao na jedan trn...

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Sarajevo je prekrasan grad (barem je bio). Bivšu vojsku, JNA, sam cijelu odgulio u Sarajevu 89/90 godine. Boravio sam godinu dana u kasarni "Viktor Bubanj" na Otoci. Danas je tamo u tim prostorijama nekakav sud. Od mog dobrog prijatelja rodbina je živjela u Sarajevu, tako da sam cijelo vrijeme imao civilku kod njih i svaki izlazak u grad je bio bez uniforme. Njihova kćer me vodila na sva tada popularna mjesta, a pošto oni ne mogu bez narodnjaka, najčešće smo završavali na Iliđi, gdje je puno restorana s živom muzikom tada bilo.

Ljudi, građani Sarajeva su posebna priča, takvu jednostavnost i gotoljubljivost je stvarno, bez nekakve patetike, rijetko naći. Mislim da su po tome jedinstveni. Nikad, ali baš nikad i niti jednom nisam imao problema s niti jednim čovjekom kojeg sam upoznao. Svi su me prihvatili kao nekog svog, mada sam po govoru, pa čak i stilu oblačenja odudarao od njih, vidljivo se nisam uklapao, ali to nikom nije smatalo.

Pozdravljam sve Sarajlije ma gdje bili, nikad neću zaboraviti tih godinu dana provedenih u tako posebnom gradu.

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

I ja...

Imam frenda dva: Srajlije, decki s kojim bi mi posjeta kokošinjcu bila doživljaj..

Cula sam na zimu je poseban doživljaj otic tamo.. i ne samo u Sarajevo...
    U svakom slucaju destinacija u vidu!

Regularni forumaš
    Datum registracije
    24-06-08
    Poruka
    158
    Liked
    0 times

Sarajevo je super grad ima puno znamenitosti za koje i ne znaju

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

jučer sam prvi put probao ovo vaše pivo!!

Odlično je!!

Lajkaj nas na Facebooku