Stranica 4 od 7 PrvoPrvo 1234567 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 31 do 40 od 64

Sarajevo

Raspravljate o temi Sarajevo u Dijaspora forumu, dio Društvo foruma; o da... dobro je pivo...mozda zbog vode jer je sarajevska voda na daleko poznata...

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Re: Sarajevo

o da... dobro je pivo...mozda zbog vode jer je sarajevska voda na daleko poznata

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Ne da je dob ro nego je izvrsno!!

Ugodno sam se iznenadio, kao i za Tuzlansko...
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

Banned
    Datum registracije
    25-07-08
    Poruka
    117
    Liked
    0 times

Uvijek ste dobrodošli.Bujrum.

V.I.P. Član Avatar od korisnika edhembeg
    Datum registracije
    27-06-08
    Starost
    28
    Poruka
    4,375
    Liked
    128 times

Hvala kralj Drag u ime svih nas ...
    Nije u redu mrziti sve ruže zato što si se ogrebao na jedan trn...

Datum registracije
    27-06-08
    Starost
    28
    Poruka
    4,375
    Liked
    128 times

Kad nece Drag King, evo ja cu malo slikovito proci kroz Sarajevo ... (...u privitcima su neke meni od ljepsih slika, a Sarajevo Night-light budem stavio drugi put ... )

HOTEL BRISTOL

Dodane Slike Dodane Slike

Starter Avatar od korisnika king09
    Datum registracije
    12-06-09
    Poruka
    34
    Liked
    0 times

Nakon 3 god života u Sarajevu ,mogu reći da je sarajevsko pivo jedno od najboljih koje sam ikad probao....stvarno je odlično.Nisam se napio one vode kod begove džamije , zato i nisam ostao tamo.

Datum registracije
    27-06-08
    Starost
    28
    Poruka
    4,375
    Liked
    128 times

Dodane Slike Dodane Slike

Starter Avatar od korisnika king09
    Datum registracije
    12-06-09
    Poruka
    34
    Liked
    0 times

ove slike su predobre...dodje mi da opet posjetim Sarajevo.
    "I’m a man of my convictions
    Call me wrong, call me right
    But I bring my better angels to every fight"

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Na moje veliko zadovoljstvo jučer sam iznenada dobio priliku, i naravno iskoristio je, da posjetim Sarajevo!!

Točno nakon dvadeset godina ponovo sam posjetio meni najdraži grad na svijetu (naravno poslije mog Zagreba)!!

Međutim, nažalost, moram reći da posjet nije prošao u baš idealnom ozračju!!

Naime, išao sam sa svojim kumom u Sarajevo, jer je on putem net-a tamo pronašao kožnu jaknu kakvu eto nije mogao naći nigdje drugdje!!!!!

Putovanje kroz Bosnu prošlo je super, bez i najmanjeg problema. Kum se čuo s čovjekom putem mobitela, i ovaj je rekao da se javimo kad dođemo u Sarajevo, pa da će nas uputiti kuda i kako do njega!! Ja sam se naravno hvalio kumu kako poznam Sarajevo, i tako to !!

Kad smo došli u grad, nazvali smo čovjeka i dao nam je adresu na Grbavici i rekao da dođemo do njega!!
    Malo mi je to odmah bilo čudno, kako se čovjek nije odmah ponudio da će doći po nas ili nam reći da dođemo do nekog objekta gdje bi se lakše našli!!

I tako dođosmo moj kum i ja do Grbavice (naravno, nikakav problem za onog tko imalo poznaje Sarajevo, mada smo ipak stali na Alipašinom polju i upitali kud do Grbavice!!), kad tamo koga god pitamo nitko konkretno ne zna za Grbavičku ulicu!! Te to je iza onog semafora, te to je iza onog zavoja i sl!! I nakon jedno dobrih pola sata do 45 min. pronašli smo tu ulicu i neboder gdje čovjek živi!! Zvonimo na portafon, kad nitko ne odgovara, i sad već pomalo sumnjičavi da nas je čovjek dobrano zeznuo, ponovo ga zovemo na telefon. Kaže tip da dođemo na 11 kat i to je to!!
    Pozvonimo na vrata, otvara starija žena, pokazuje jakne, a od frajera niti glasa!!
    Da skratim priču, čovjek se nije udostojio niti da se pozdravi s nama, a kamoli da nas dočeka i olakša da ga pronađemo!! Užasno me to razočaralo, ali i odmah podsjetilo na riječi jednog našeg uglednog forumaša, ujedno Sarajlije, koji mi je rekao da Sarajevo nije više ono šta je bilo prije rata. Previše se ljudi doselilo sa svih starna i očito je nestalo one prije nadaleko poznate Sarajevske gostoljubivosti, koju sam imao prilike osjetiti i doživjeti prije 20 godina!!
    Uglavom eto poručujem tom "gospodinu" da popriča sa pravim Sarajlijama (jer uvjeren sam da on to nije), i da ga upute u manire pravog Sarajlije!!!

Ali onda na kraju posjeta Sarajevo ipak sam imao sreću i upoznao jednog pravog Sarajliju. Majstor za popravak ispušnih sustava na vozilima, koji ima radionu na Koševskom brdu, iako je isteklo radno vrijeme, primio je naš auto i riješio problem, bez imalo ustručavanja i izgovaranja, pritom se još dobro šalivši s nama!! Taj mladić je ogledalo pravog Sarajlije!! Dobročudan, gostoljubiv, vedar i spreman pomoći strancu!!

Majstore, svaka ti čast!!!
    Zadnji Uredio dark_zg : 24-09-09 u 21:11

Starter
    Datum registracije
    11-11-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Vozdra raja,
    Evo citam ove vase komentare i mogu vam reci da se s vasim rijecima ponosim sto jesam sarajlija.
    Za komentar u vezi 'kozne jakne i neljubaznosti' , morate shvatiti da danas u Sarajevu mozes naci svakoga, a ponajmanje pravih sarajlija. Naravno ovaj grad i ne bi bio takav da je distanciralo ljude koji nisu iz Sarajeva..ali problem je sto ljudi koji danas dolaze ovdje donose svoje obicaje iz svojih mjesta, a ne prihvataju ono sto je sarajevo tolike godine uzgajalo.
    Uglavnom, da vam ne duzim...Ako stvarno hocete da osjetite onaj duh Sarajeva o kojem toliko ljudi i danas prica, ne morate puno traziti...bascarsija ce uvijek imati taj duh, jer tu se ne prihvata politika 'seljakluka'.
    Jos nesto, ako nekome treba bilo kakva informacija, slobodno nek se javi na privatnu poruku i sve cu rado da objasnim cak ako sam u mogucnosti i pomoci u slucaju boravka u Lijepom nam Sarajevu.
    P.S. u sarajevo se moze doci u svaka doba, al zapamtite..Najbolje je zimi, jer je sva prava raja tu, i derneka uvijek ima.

Lajkaj nas na Facebooku