| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? u Društvo forumu; Mislim da mi Hrvati isto ponekad i previše kukamo. I sažalijevamo se. Nije ni u drugim zemljama sjajno ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #101 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 30-01-08 Godina: 21
Poruka: 364
![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Mislim da mi Hrvati isto ponekad i previše kukamo. I sažalijevamo se. Nije ni u drugim zemljama sjajno i bajno. Baš sam gledao pred tjedan dana neki putopis o Japanu, i kako ljudi tamo rade i žive u prostoru od 25 kvadrata, i tako cijeli dan. Katastrofa. Pa šta će mi ti novci ako tako živim. Nije sve u novcima. A evo jedan daljnji rođak mi živi u Americi, ima tamo svoju firmu koja proizvodi kravate i još nešto i radi po cijele dane, ima para ko blata, a kaže da ne stigne potrošit. Dođe tu u Hrvatsku da mi 200 eura onako za kavu ![]() Ali eto on isto jedva čeka da se vrati u Hrvatsku za koju godinu. Ništa nije ljepše nego kad si svoj na svome. I sigurno nebi tako lako otišao iz Hrvatske, neznam šta bi me moralo prisilit. A o isprepletenosti politike, mafije i medija je smiješno govorit , pa pogledajte samo naše prekomorske susjete Talijane. Mi smo male bebe za njih u isprepletenosti tih stvari.
__________________ "The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work." Emile Zola |
| | |
| | #102 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-01-08 Lokacija: Jedno malo i mirno mjesto Godina: 26
Poruka: 40
![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Ljudi, ako niste probali živjeti negdje vani, onda nemojte pričati da je vani bolje. I u stranim zemljama se radi, čak i više nego u Hrvatskoj, zato mislite da je bolji standard, nije, nego se više radi. Uvijeti za život, gori nego u Hrvatskoj. Npr. napraviti kuću u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj jednako je dobitku na lotu, a kupnja stanja, možda je moguća u 50 ili 60. godinama, a ne kao u hrvatskoj s 30 godina. Zato bolje ostanite u svojoj zemlji i nemojte biti stranci. Borite se i uživajte u ovo lijepoj zemlji. Imamo ravnice, gore, planine, čisto more. |
| | |
| | #103 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Uistinu... tko to ne bi mogao živjet od ravnica, gora, planina i čistog mora. Pa to su od pamtivjeka temeljni preduvjeti za preživljavanje. Sve ostalo je goli kurac. Zakoni, normalan život od rada, sređena država, kriminalci u zatvorima... to je sve nebitno - ako se ima more i gore, ravnice i planine Majke ti mile... ![]()
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #104 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-01-08
Poruka: 686
![]() ![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Citat:
nije mi plan ic' van pa cistiti po birtijama i ocekivat kak cu do 35 zivjet u svom stanu u toj odredenoj zemlji...mislim ,glupost npr,moj bratic ima sad 29 godina i u frankfurtu kupuje svoj stan...svakom je dobro bilo gdje,kad se dobro snadje... ujak mi je u americi dr. radi od jutra do mraka,al ima para...dok to kod nas nije bas tak...a isto se trgaju od rada... Zadnji Uredio cocopuff : 08-02-08 u 16:08. | |
| | |
| | #105 (permalink) | ||
| prof. Foruma Datum registracije: 10-12-07 Lokacija: Lovran Godina: 23
Poruka: 1,347
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Citat:
Konačno se našao netko tko je malo promislio. Citat:
A gdje je to molim te sve tako idealno? U kojoj državi? U Italiji, Njemačkoj? Gdje su problemi sa kriminalom višestruko veći. Gdje je mafija na svakom kutku i djeca ne mogu slobodno hodat po ulicama. Recimo Talijani kad ovdje dođu na ljetovanje, njima je to nepojmljivo da djeca od 12-13 godina hodaju sama na more i po ulici, jer tamo kod njih to jednostavno nije moguće. Mi Hrvati previše seremo po svojemu, a uzdižemo tuđe. Što je žalosno.
__________________ | ||
| | |
| | #106 (permalink) | ||
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Upravo suprotno, uopće nije promislio. Spominje rođaka koji uživa u Hrvatskoj jer je na odmoru, a ne razmišlja o tome da njegov rođak može uživat u odmoru jer je u inozemstvu svojim radom zaradio lovu koja mu omogućava da uživa u odmoru A to u Hrvatskoj jako teško može. Citat:
Ali u drugim, normalnim zemljama prosječan čovjek može se živjet od svog rada, bez kredita, bez krpljenja kraja s krajem svaki mjesec. Školovan čovjek može nać posao, može izać na natječaj i dobit namještenje bez veza, vezica i poznanstava... može otvorit firmu, radit i zaradit za pristojan normalan život, može radit više i zaradit više... Što u Hrvatskoj ne može. Citat:
Ne, upravo suprotno. Mi Hrvati previše uzdižemo svoju mižeriju, i ne cijenimo ono što je kvalitetno kod drugih.
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | ||
| | |
| | #107 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-12-07 Lokacija: Lovran Godina: 23
Poruka: 1,347
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Citat:
Ovo za kredite baš i ne stoji, u europskim zemljama ljudi žive na kredit (stalno u dugu) isto ko i kod nas. Ta pojava takvog življenja se zapravo i pojavila prije u Europi. Otvorit firmu možeš i ovdje. Isto tako možeš uspjet, a možeš i propast, isto kao i u bilo kojoj zemlji. A nać posao nigdje nećeš odmah, barem ne neki pristojan, da ako ćeš radit na baušteli, takav i ovdje nađeš bez problema. Naravno da je u nekim zemljama bolje nego u Hrvatskoj, a u nekima lošije, ali ne vidim sad tu toliku razliku da bi se trebalo masovno iseljavat. Gluposti.
__________________ | |
| | |
| | #108 (permalink) | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Citat:
ogromna je razlika. Citat:
U normalnoj, sređenoj državi u kojoj funkcioniraju platni sustav i pravni sustav, a ekonomija se ne bazira na naturalnoj razmjeni i kompenzaciji (kao kod nas), radiš normalno, u skladu sa zakonom, i zaradiš dovoljno za normalan život. Ne moraš ganjat dužnike, fizički im prijetit da bi naplatio račun, ne moraš pokretat dnevno dvadeset ovrha, ne moraš plaćat radnike na crno jer te država dere ko' ovcu a ništa ti ne da... Ogromna je razlika. Citat:
Radnik na baušteli radi fiksno radno vrijeme, a za svaki minut plaćeni su mu doprinosi. Tko radi na crno, najebe. Što kod nas nije slučaj. Ogromna je razlika. Citat:
A nitko nije spominjao masovno iseljavanje. S druge strane, ova naša banana-država opisuje se kao raj zemaljski, idila, savršenstvo, nirvana... a nije. Ogromna je razlika. Ovo što si ti napisao? Da. Slažem se.
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | ||||
| | |
| | #110 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? Dobro, znači da napreduješ. Pomalo shvaćaš da pišeš gluposti. To je dobro. Spoznaja je prvi korak ka napretku.
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
![]() |
| Tagovi: biste, cega, hrvatske, otis li |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:59.