Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Dijaspora
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Dijaspora Raspravljate o temi Zbog čega biste otišli iz Hrvatske? u Društvo forumu; Mislim da mi Hrvati isto ponekad i previše kukamo. I sažalijevamo se. Nije ni u drugim zemljama sjajno ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-02-08, 12:45   #101 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 30-01-08
Godina: 21
Poruka: 364
One-of-us se izdvaja iz mase
Re: Zbog čega biste otišli iz Hrvatske?

Mislim da mi Hrvati isto ponekad i previše kukamo. I sažalijevamo se.

Nije ni u drugim zemljama sjajno i bajno.

Baš sam gledao pred tjedan dana neki putopis o Japanu, i kako ljudi tamo rade i žive u prostoru od 25 kvadrata, i tako cijeli dan. Katastrofa. Pa šta će mi ti novci ako tako živim. Nije sve u novcima.

A evo jedan daljnji rođak mi živi u Americi, ima tamo svoju firmu koja proizvodi kravate i još nešto i radi po cijele dane, ima para ko blata, a kaže da ne stigne potrošit.
Dođe tu u Hrvatsku da mi 200 eura onako za kavu

Ali eto on isto jedva čeka da se vrati u Hrvatsku za koju godinu.

Ništa nije ljepše nego kad si svoj na svome.

I sigurno nebi tako lako otišao iz Hrvatske, neznam šta bi me moralo prisilit.

A o isprepletenosti politike, mafije i medija je smiješno govorit , pa pogledajte samo naše prekomorske susjete Talijane. Mi smo male bebe za njih u isprepletenosti tih stvari.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-02-08, 14:41   #102 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-01-08
Godina: 26
Poruka: 40
linea se izdvaja iz mase

Ljudi, ako niste probali živjeti negdje vani, onda nemojte pričati da je vani bolje. I u stranim zemljama se radi, čak i više nego u Hrvatskoj, zato mislite da je bolji standard, nije, nego se više radi. Uvijeti za život, gori nego u Hrvatskoj. Npr. napraviti kuću u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj jednako je dobitku na lotu, a kupnja stanja, možda je moguća u 50 ili 60. godinama, a ne kao u hrvatskoj s 30 godina. Zato bolje ostanite u svojoj zemlji i nemojte biti stranci. Borite se i uživajte u ovo lijepoj zemlji. Imamo ravnice, gore, planine, čisto more.
linea je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-02-08, 15:15   #103 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,829
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Uistinu... tko to ne bi mogao živjet od ravnica, gora, planina i čistog mora.

Pa to su od pamtivjeka temeljni preduvjeti za preživljavanje.

Sve ostalo je goli kurac. Zakoni, normalan život od rada, sređena država, kriminalci u zatvorima... to je sve nebitno - ako se ima more i gore, ravnice i planine

Majke ti mile...
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
Copyright by Davor Burazin
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-08, 16:04   #104 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-01-08
Poruka: 686
cocopuff se izdvaja iz masecocopuff se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: linea Pogledaj Poruke
Ljudi, ako niste probali živjeti negdje vani, onda nemojte pričati da je vani bolje. I u stranim zemljama se radi, čak i više nego u Hrvatskoj, zato mislite da je bolji standard, nije, nego se više radi. Uvijeti za život, gori nego u Hrvatskoj. Npr. napraviti kuću u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj jednako je dobitku na lotu, a kupnja stanja, možda je moguća u 50 ili 60. godinama, a ne kao u hrvatskoj s 30 godina. Zato bolje ostanite u svojoj zemlji i nemojte biti stranci. Borite se i uživajte u ovo lijepoj zemlji. Imamo ravnice, gore, planine, čisto more.
pa to naravno ovisi ko sto radi...
nije mi plan ic' van pa cistiti po birtijama i ocekivat kak cu do 35 zivjet u svom stanu u toj odredenoj zemlji...mislim ,glupost
npr,moj bratic ima sad 29 godina i u frankfurtu kupuje svoj stan...svakom je dobro bilo gdje,kad se dobro snadje...
ujak mi je u americi dr. radi od jutra do mraka,al ima para...dok to kod nas nije bas tak...a isto se trgaju od rada...

Zadnji Uredio cocopuff : 08-02-08 u 16:08.
cocopuff je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-08, 17:27   #105 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika mišo_legenda

Datum registracije: 10-12-07
Godina: 23
Poruka: 1,347
mišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: One-of-us Pogledaj Poruke
Mislim da mi Hrvati isto ponekad i previše kukamo. I sažalijevamo se.

Nije ni u drugim zemljama sjajno i bajno.

Baš sam gledao pred tjedan dana neki putopis o Japanu, i kako ljudi tamo rade i žive u prostoru od 25 kvadrata, i tako cijeli dan. Katastrofa. Pa šta će mi ti novci ako tako živim. Nije sve u novcima.

A evo jedan daljnji rođak mi živi u Americi, ima tamo svoju firmu koja proizvodi kravate i još nešto i radi po cijele dane, ima para ko blata, a kaže da ne stigne potrošit.
Dođe tu u Hrvatsku da mi 200 eura onako za kavu

Ali eto on isto jedva čeka da se vrati u Hrvatsku za koju godinu.

Ništa nije ljepše nego kad si svoj na svome.

I sigurno nebi tako lako otišao iz Hrvatske, neznam šta bi me moralo prisilit.

A o isprepletenosti politike, mafije i medija je smiješno govorit , pa pogledajte samo naše prekomorske susjete Talijane. Mi smo male bebe za njih u isprepletenosti tih stvari.

Konačno se našao netko tko je malo promislio.

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Uistinu... tko to ne bi mogao živjet od ravnica, gora, planina i čistog mora.

Pa to su od pamtivjeka temeljni preduvjeti za preživljavanje.

Sve ostalo je goli kurac. Zakoni, normalan život od rada, sređena država, kriminalci u zatvorima... to je sve nebitno - ako se ima more i gore, ravnice i planine

Majke ti mile...

A gdje je to molim te sve tako idealno?
U kojoj državi? U Italiji, Njemačkoj? Gdje su problemi sa kriminalom višestruko veći. Gdje je mafija na svakom kutku i djeca ne mogu slobodno hodat po ulicama.

Recimo Talijani kad ovdje dođu na ljetovanje, njima je to nepojmljivo da djeca od 12-13 godina hodaju sama na more i po ulici, jer tamo kod njih to jednostavno nije moguće.

Mi Hrvati previše seremo po svojemu, a uzdižemo tuđe. Što je žalosno.
Star 08-02-08, 17:35   #106 (permalink)
nevoljen

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: mišo_legenda Pogledaj Poruke
Konačno se našao netko tko je malo promislio.
Upravo suprotno, uopće nije promislio.

Spominje rođaka koji uživa u Hrvatskoj jer je na odmoru, a ne razmišlja o tome da njegov rođak može uživat u odmoru jer je u inozemstvu svojim radom zaradio lovu koja mu omogućava da uživa u odmoru

A to u Hrvatskoj jako teško može.

Citat:

A gdje je to molim te sve tako idealno?
U kojoj državi? U Italiji, Njemačkoj? Gdje su problemi sa kriminalom višestruko veći. Gdje je mafija na svakom kutku i djeca ne mogu slobodno hodat po ulicama.
Idealno nije nigdje.

Ali u drugim, normalnim zemljama prosječan čovjek može se živjet od svog rada, bez kredita, bez krpljenja kraja s krajem svaki mjesec. Školovan čovjek može nać posao, može izać na natječaj i dobit namještenje bez veza, vezica i poznanstava... može otvorit firmu, radit i zaradit za pristojan normalan život, može radit više i zaradit više...

Što u Hrvatskoj ne može.

Citat:
Recimo Talijani kad ovdje dođu na ljetovanje, njima je to nepojmljivo da djeca od 12-13 godina hodaju sama na more i po ulici, jer tamo kod njih to jednostavno nije moguće.
U Rimu to nije moguće. Ali u Riminiju jest.

Citat:
Mi Hrvati previše seremo po svojemu, a uzdižemo tuđe. Što je žalosno.
Ne, upravo suprotno. Mi Hrvati previše uzdižemo svoju mižeriju, i ne cijenimo ono što je kvalitetno kod drugih.
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-08, 17:47   #107 (permalink)
prof. Foruma

mišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ali u drugim, normalnim zemljama prosječan čovjek može se živjet od svog rada, bez kredita, bez krpljenja kraja s krajem svaki mjesec. Školovan čovjek može nać posao, može izać na natječaj i dobit namještenje bez veza, vezica i poznanstava... može otvorit firmu, radit i zaradit za pristojan normalan život, može radit više i zaradit više...

Što u Hrvatskoj ne može.

Ovo za kredite baš i ne stoji, u europskim zemljama ljudi žive na kredit (stalno u dugu) isto ko i kod nas. Ta pojava takvog življenja se zapravo i pojavila prije u Europi.

Otvorit firmu možeš i ovdje. Isto tako možeš uspjet, a možeš i propast, isto kao i u bilo kojoj zemlji.

A nać posao nigdje nećeš odmah, barem ne neki pristojan, da ako ćeš radit na baušteli, takav i ovdje nađeš bez problema.

Naravno da je u nekim zemljama bolje nego u Hrvatskoj, a u nekima lošije, ali ne vidim sad tu toliku razliku da bi se trebalo masovno iseljavat.

Gluposti.
Star 08-02-08, 17:54   #108 (permalink)
nevoljen

Citat:
Ovo za kredite baš i ne stoji, u europskim zemljama ljudi žive na kredit (stalno u dugu) isto ko i kod nas. Ta pojava takvog življenja se zapravo i pojavila prije u Europi.
Pojavila se, i danas postoji. Samo što u Europi ljudi ne dižu kredite da bi preživjeli nego ih dižu da bi investirali.

ogromna je razlika.

Citat:
Otvorit firmu možeš i ovdje. Isto tako možeš uspjet, a možeš i propast, isto kao i u bilo kojoj zemlji.
Ne, nije istina. Ovdje moraš grbačit, radit ko konj, doslovno klipsat od posla, usmrtit sebe i obitelj radeći, da bi pokrio troškove i ostao na nuli.

U normalnoj, sređenoj državi u kojoj funkcioniraju platni sustav i pravni sustav, a ekonomija se ne bazira na naturalnoj razmjeni i kompenzaciji (kao kod nas), radiš normalno, u skladu sa zakonom, i zaradiš dovoljno za normalan život.

Ne moraš ganjat dužnike, fizički im prijetit da bi naplatio račun, ne moraš pokretat dnevno dvadeset ovrha, ne moraš plaćat radnike na crno jer te država dere ko' ovcu a ništa ti ne da...

Ogromna je razlika.

Citat:
A nać posao nigdje nećeš odmah, barem ne neki pristojan, da ako ćeš radit na baušteli, takav i ovdje nađeš bez problema.
Školovan čovjek, sa diplomom, ne čami na birou deset godina.

Radnik na baušteli radi fiksno radno vrijeme, a za svaki minut plaćeni su mu doprinosi.

Tko radi na crno, najebe.

Što kod nas nije slučaj.

Ogromna je razlika.

Citat:
Naravno da je u nekim zemljama bolje nego u Hrvatskoj, a u nekima lošije, ali ne vidim sad tu toliku razliku da bi se trebalo masovno iseljavat.
Kao što rekoh, ogromna je razlika

A nitko nije spominjao masovno iseljavanje.

S druge strane, ova naša banana-država opisuje se kao raj zemaljski, idila, savršenstvo, nirvana... a nije.

Ogromna je razlika.

Citat:
Gluposti.
Ovo što si ti napisao? Da. Slažem se.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-08, 18:12   #109 (permalink)
prof. Foruma

znao sam da ćeš to reć , zato je i bila napisana ta zadnja riječ
Star 08-02-08, 18:13   #110 (permalink)
nevoljen

Dobro, znači da napreduješ. Pomalo shvaćaš da pišeš gluposti. To je dobro.

Spoznaja je prvi korak ka napretku.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: biste, cega, hrvatske, otis li

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:59.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113