| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dionice Raspravljate o temi T-HT Dionice Deutsche Telekoma HT-R-A u Ekonomija forumu; evo od 17.9 ćete moći kupiti, jel razmišljate o kojem paketu, mislim da će cijena biti oko 38.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
Poruka: 5,166
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Ja razmišljam o kupnji. Još ništa ne znam, ni koliko ću uložiti, ni koji paket. Ali najvjerojatnije da ću kupiti dionice. Moje prve. ![]() Nagovorili me moji iz društva kojima je to glavni hobby (profitabilan hobby) da se i ja počnem ugravati među dioničare. Vidjet ćemo još.
__________________ Si vis pacem, para bellum. |
| | |
| | #3 (permalink) | |||||
| Uvaženi forumas | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Prema posljednjim analizama tržišta dobiveni su zanimljivi podaci Citat:
Citat:
Citat:
![]() 7% dionica je već upisano u portfelj Fonda branitelja - no tu ipak nie čista situacija jer vlasnici bodova još uvijek nisu dobili konkretne udjele u fondu i njihovu vrijednost. Sve u svemu - cijela priča će se odvijati pred izbore pa će to ujedno biti i prilika za dokapitalizaciju aktualne vlasti. S druge strane - kako bi rekao Warren Buffet - Citat:
Citat:
Ina - 1. dan rast od 22% Magma - 1. dan rast od 56% T-HT - ![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! Zadnji Uredio Iochannes : 27-08-07 u 06:29. | |||||
| | |
| | #4 (permalink) |
| charolastra | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Što će reći? Kupiti ili ne?
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #5 (permalink) |
| V.I.P. Član Datum registracije: 13-01-07 Lokacija: ulica muških prostitutki Godina: 29
Poruka: 5,198
![]() ![]() ![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Nisam pretjerano upućen u dionice, ali mi dobar frend radi kao broker, pa sam se malo raspitivao kod njega i tražio savjet, da li se to isplati kupovati ili ne. On kaže da su magmine dionice precjenjene da će u budućnosti padati tj. da će doći na realnu vrijednost. Što se tiče T-com, tu bi se moglo očekivati porast dionica, ali nikad sa tržištem nije sigurno. A što se tiče INE, i tu je cijena dionice visoko iznad stvarne vrijednosti, bar tako on kaže
__________________ Sirotinji i pas kurac pokazuje. |
| | |
| | #6 (permalink) | ||||
| Uvaženi forumas | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Citat:
Citat:
I za kraj nešto što bi moglo znatno pomrsiti račune: Citat:
Zasad oko cijele ove priče ima samo puno špekulacija. I uz to još - što sa tzv "tajnim" ugovorima o kupoprodaji između Vlade i DTa? Da li u njima postoji neka klauzula koja nekoga obvezuje na nešto? Citat:
Na vrijednost dionica bi moglo utjecati i strpljenje vlasnika -MOL se opire ponudi za preuzimanje od strane OMV-a pa ako se u određenom trenutku nađe u stanju smanjene likvidnosti postoji mogućnost da će prodavati dionice INAe) -Građani koji su kupili dionice na IPO nemaju dovoljno informacija o događanjima i kad ljudi vide da je svojedobno cijena dionice iznad 3.000 kn a sad je debelo ispod - nekoga će uhvatiti lagana panika pa će započeti prodaja što uzrokuje povećanu ponudu na tržištu i opet pad cijene - MOL je kupio Tifon i time povećao svoj udio na tržištu ali time i INAi doveo izravnu konkurenciju u praktički ravnopravan položaj što također ostavlja djelomično negativnu sliku - i konačno objavljeni polugodišnji rezultati INAe su znatno lošiji nego lani što također utječe na stabilnost dionice - manja dobit je obrazložena investicijama, vraćanjem kredita i restruktuiranjem - lijepo zvuči ali koliko ima istine u tome kad se prisjetimo svojedobnih zataškanih afera kao i "čudnog" ugovora između Vlade i MOLa gdje su ovi sa 25% i 1 dionicom mogli staviti veto na sve odluke. ![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | ||||
| | |
| | #8 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 29-09-06
Poruka: 241
![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Ne želim previše pametovat, nema precjenjene i podcjenjene dionice, ima samo tržište. Moj savjet vam je da kupite što god možete dionica ht-a budući da će se prodavat po cijeni od cca 230-240 kn a nekakva objektivna vrjednost te dionice je 350-400 kn.. Najbolja stvar u cjeloj prici je da dionice mogu kupiti samo fizičke osobe, a ne npr. investicijski fondovi koji su i te kako zainteresirani za kupnju tako da predpostavljam da ce zbog velike potražnje od njihove strane i strane drugih krupnih ulagaca cijena prva 2-3 dana narasti bar 50 %! Ja osobno uzimam oveći kredit samo za kupnju tih dionica i prodajem dva dana nakon izlaska na burzu.. Rizik? Mislim da je u ovom slučaju najmanji što uopće može biti kad govorimo o dionicama (mislim govorimo o monopolistu u vlasništvu dt-a i diskontnim cijenama od strane Vlade RH..), al ako je nekom i to previše nek se bavi kakvim fizičkim poslom, tamo nema rizika - plaća je zagarantirano nikakva ![]()
__________________ Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-02-07 Lokacija: greenzagoritis
Poruka: 339
![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Ma i ja se dvojim imam lovu u fondu samo prodam udjele al niko tu ne govori da ih moramo zadržati godinu dana onda se tek može prodati svi bi odmah tržili Država kaže prste k sebi ko zna kaj bude za godinu dana ,moramo reskirati ?ajmo malo reskirat godinu dana sad je korekcija na tržištu svi čuvaju lovu za upad u novu dionicu . |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 31-08-07 Godina: 36
Poruka: 1
![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Pozdrav grupi Imao bih jedno ili dva pitanja u vezi kupovine tih dionica. 1. Da li mogu upisati svoju maloljetnu djecu za dionice? 2. Što se dešava ako recimo netko želi kupiti dionice, a ta je osoba invalid pa jednostavno ne može doći u FINU ili gdje već. Konkretno se radi o mojoj majci. Gdje bih to eventualno mogao doznati? Ovi u FINI ne znaju (zanimljivo). Da li je dovoljna njena osobna iskaznica, ili trebam poduzeti još nešto? Hvala na odgovorima. |
| | |
![]() |
| Tagovi: deutsche telekom, dionice, ht dionice |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:09.