Stranica 1 od 13 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 129

T-HT Dionice Deutsche Telekoma HT-R-A

Raspravljate o temi T-HT Dionice Deutsche Telekoma HT-R-A u Dionice forumu, dio Ekonomija foruma; evo od 17.9 ćete moći kupiti, jel razmišljate o kojem paketu, mislim da će cijena biti oko 38.000 kuna...

Hard Sports Avatar od korisnika Pretorian
    Datum registracije
    20-02-04
    Poruka
    23,076
    Liked
    425 times

T-HT Dionice Deutsche Telekoma HT-R-A

evo od 17.9 ćete moći kupiti, jel razmišljate o kojem paketu, mislim da će cijena biti oko 38.000 kuna

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma

Ja razmišljam o kupnji. Još ništa ne znam, ni koliko ću uložiti, ni koji paket. Ali najvjerojatnije da ću kupiti dionice. Moje prve.

Nagovorili me moji iz društva kojima je to glavni hobby (profitabilan hobby) da se i ja počnem ugravati među dioničare. Vidjet ćemo još.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Iochannes
    Datum registracije
    27-10-06
    Poruka
    798
    Liked
    0 times

Prema posljednjim analizama tržišta dobiveni su zanimljivi podaci
    Usporedo s tim krenule su i licitacije s očekivanjima, i to ponajprije s brojem građana koji će pohitati realizirati pravo da uz povlastice upišu svoj paket T-HT-a, a bez povlastica, koliko im dozvoljava lisnica. Iako je to doista teško prognozirati, brojka se vrti na razini sto i više tisuća građana, dakle dvostruko više nego što ih je, na koncu, uplatilo Inine dionice
    Naime, kalkulacija da cijena T-HT-ove dionice nakon uvrštenja neće doživjeti isti, strmoglavi uspon kao i dionice iz dvaju prethodnih IPO-a u državi - Ininog i Magminog - u ovom se trenutku čini ravna fikciji. Jednostavno, bilo bi vrlo nevjerojatno da se T-HT pretvori u "treću nesreću".
    Jedini zez u cijeloj priči će biti isplata dividendi trenutnim vlasnicima - dakle druga polovica za 2005. te cijeli iznos za 2006. godinu
    Tri vlasnika u siječnju 2006. dogovorila su treću i zasad posljednju isplatu. T-HT je tada isplatio predujam dividende za 2005. od 813 milijuna kuna. Većina dosad isplaćene dividende otišla je DT-u, tek nešto manji iznos Vladi, dok je fond branitelja ostvario relativno skroman prinos. DT je u tri navrata od dividende T-HT-a zabilježio prihod od 3,14 milijardi kuna, Vlada 2,96 milijardi, a Fond branitelja 56,9 milijuna kuna.

7% dionica je već upisano u portfelj Fonda branitelja - no tu ipak nie čista situacija jer vlasnici bodova još uvijek nisu dobili konkretne udjele u fondu i njihovu vrijednost.
    Sve u svemu - cijela priča će se odvijati pred izbore pa će to ujedno biti i prilika za dokapitalizaciju aktualne vlasti.
    S druge strane - kako bi rekao Warren Buffet -
    “The investor of today does not profit from yesterday's growth.”
    i obavezno se čuvati zakona gomile ili po naški onoga: Kud svi Turci tud i mali Mujo...
    “I never attempt to make money on the stock market. I buy on the assumption that they could close the market the next day and not reopen it for five years.”
    No možda pravilo ima i iznimku?
    Ina - 1. dan rast od 22%
    Magma - 1. dan rast od 56%
    T-HT -
    Zadnji Uredio Iochannes : 27-08-07 u 07:29

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

Što će reći? Kupiti ili ne?
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

jaca amsterdam Avatar od korisnika branja
    Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Nisam pretjerano upućen u dionice, ali mi dobar frend radi kao broker, pa sam se malo raspitivao kod njega i tražio savjet, da li se to isplati kupovati ili ne.

On kaže da su magmine dionice precjenjene da će u budućnosti padati tj. da će doći na realnu vrijednost.

Što se tiče T-com, tu bi se moglo očekivati porast dionica, ali nikad sa tržištem nije sigurno.

A što se tiče INE, i tu je cijena dionice visoko iznad stvarne vrijednosti, bar tako on kaže
    Sirotinji i pas kurac pokazuje.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Iochannes
    Datum registracije
    27-10-06
    Poruka
    798
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: branja Pogledaj Poruke
    On kaže da su magmine dionice precjenjene da će u budućnosti padati tj. da će doći na realnu vrijednost.
    DA. Neki ozbiljniji analitičari će to reći i za većinu dionica na tržištu. No s druge strane tu je odnos ponude i potražnje koji drži cijenu znatno iznad realne vrijednost. Zasad smo još malo i slabo otvoreno tržište tako da postoji "velika glad" za svježim "mesom". MAGMA je prvi dan skočila čak 56% i tad je započela korekcija (naniže) no kako je to bila nova dionica na tržištu masa ljudi se predbilježila za IPO - potražnja je bila iznad ponude i to je to.
    Što se tiče T-com, tu bi se moglo očekivati porast dionica, ali nikad sa tržištem nije sigurno.
    Realno bi bilo za očekivati rast dionice nakon izlaska na tržište no kako Vlada još uvijek nije objavila sve uvjete oko upisa dionica, kako će se obaviti isplata dividendi - zatim treba uzeti u obzir i druga događanja na tržištu - rast Metroneta.... Tako da će dio rezultata na tržištu ovisiti i o "konkurenciji" koja iako je malo otkida komadiće kolača. Zatim tzv "konsolidacija poslovanja" T-HTa - smanjenje broja zaposlenih, investicije u nove tehnologije - u konačnici izvješća o poslovanju koja objavljuju također utječu na rejting na tržištu.
    I za kraj nešto što bi moglo znatno pomrsiti račune:
    Hrvatska agencija za telekomunikacije poziva sve zainteresirane da se uključe u javne konzultacije oko Natječajne dokumentacije za dodjelu općih poticajnih sredstava za razvoj širokopojasne infrastrukture na ciljanim geografskim područjima, na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i mjerilima za dodjelu poticajnih sredstava za razvoj širokopojasne infrastrukture na područjima gdje ne postoji dostatan interes za razvoj i ulaganje u infrastrukturu širokopojasnog pristupa Internetu.
    Zasad se još ne zna točno što Agencija za telekomunikacije raspisom ovoga natječaja planira postići jer je poznato da postoji spor oko vlasništva nad DTK kao i spominjanje koncesijskih naknada - a svojedobno smo imali i pravi mali "rat" operatera. Gubitkom DTK (iako ga formalno nemaju ali njime upravljaju) narušio bi se i položaj T-HTa na tržištu.
    Zasad oko cijele ove priče ima samo puno špekulacija.
    I uz to još - što sa tzv "tajnim" ugovorima o kupoprodaji između Vlade i DTa? Da li u njima postoji neka klauzula koja nekoga obvezuje na nešto?
    A što se tiče INE, i tu je cijena dionice visoko iznad stvarne vrijednosti, bar tako on kaže
    Visoke su - zbog već prije spomenutih razloga. Događa se korekcija što je bilo i za očekivati no kad se pogleda da se cijena skoro udvostručila pa je tek onda krenula "nizbrdo" nije to ništa strašno - samo strpljenja.
    Na vrijednost dionica bi moglo utjecati i strpljenje vlasnika
    -MOL se opire ponudi za preuzimanje od strane OMV-a pa ako se u određenom trenutku nađe u stanju smanjene likvidnosti postoji mogućnost da će prodavati dionice INAe)
    -Građani koji su kupili dionice na IPO nemaju dovoljno informacija o događanjima i kad ljudi vide da je svojedobno cijena dionice iznad 3.000 kn a sad je debelo ispod - nekoga će uhvatiti lagana panika pa će započeti prodaja što uzrokuje povećanu ponudu na tržištu i opet pad cijene
    - MOL je kupio Tifon i time povećao svoj udio na tržištu ali time i INAi doveo izravnu konkurenciju u praktički ravnopravan položaj što također ostavlja djelomično negativnu sliku
    - i konačno objavljeni polugodišnji rezultati INAe su znatno lošiji nego lani što također utječe na stabilnost dionice - manja dobit je obrazložena investicijama, vraćanjem kredita i restruktuiranjem - lijepo zvuči ali koliko ima istine u tome kad se prisjetimo svojedobnih zataškanih afera kao i "čudnog" ugovora između Vlade i MOLa gdje su ovi sa 25% i 1 dionicom mogli staviti veto na sve odluke.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!

jaca amsterdam Avatar od korisnika branja
    Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Sad mi je malo jasnije.
    Sirotinji i pas kurac pokazuje.

prof. Foruma Avatar od korisnika kevinkuranyi
    Datum registracije
    30-09-06
    Poruka
    1,191
    Liked
    1 times

Ne želim previše pametovat, nema precjenjene i podcjenjene dionice, ima samo tržište. Moj savjet vam je da kupite što god možete dionica ht-a budući da će se prodavat po cijeni od cca 230-240 kn a nekakva objektivna vrjednost te dionice je 350-400 kn.. Najbolja stvar u cjeloj prici je da dionice mogu kupiti samo fizičke osobe, a ne npr. investicijski fondovi koji su i te kako zainteresirani za kupnju tako da predpostavljam da ce zbog velike potražnje od njihove strane i strane drugih krupnih ulagaca cijena prva 2-3 dana narasti bar 50 %! Ja osobno uzimam oveći kredit samo za kupnju tih dionica i prodajem dva dana nakon izlaska na burzu.. Rizik? Mislim da je u ovom slučaju najmanji što uopće može biti kad govorimo o dionicama (mislim govorimo o monopolistu u vlasništvu dt-a i diskontnim cijenama od strane Vlade RH..), al ako je nekom i to previše nek se bavi kakvim fizičkim poslom, tamo nema rizika - plaća je zagarantirano nikakva

Regularni forumaš Avatar od korisnika gollum007
    Datum registracije
    07-02-07
    Poruka
    338
    Liked
    0 times

Ma i ja se dvojim imam lovu u fondu samo prodam udjele al niko tu ne govori da ih moramo zadržati godinu dana onda se tek može prodati svi bi odmah tržili Država kaže prste k sebi ko zna kaj bude za godinu dana ,moramo reskirati ?ajmo malo reskirat godinu dana sad je korekcija na tržištu svi čuvaju lovu za upad u novu dionicu .

Starter Avatar od korisnika Tomcat
    Datum registracije
    31-08-07
    Starost
    39
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Pozdrav grupi
    Imao bih jedno ili dva pitanja u vezi kupovine tih dionica.
    1. Da li mogu upisati svoju maloljetnu djecu za dionice?
    2. Što se dešava ako recimo netko želi kupiti dionice, a ta je osoba invalid
    pa jednostavno ne može doći u FINU ili gdje već. Konkretno se radi o mojoj majci. Gdje bih to eventualno mogao doznati? Ovi u FINI ne znaju (zanimljivo).
    Da li je dovoljna njena osobna iskaznica, ili trebam poduzeti još nešto?
    Hvala na odgovorima.

Stranica 1 od 13 12345611 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku