| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dionice Raspravljate o temi T-HT Dionice Deutsche Telekoma HT-R-A u Ekonomija forumu; Citat: Pravi autor: kevinkuranyi Ne želim previše pametovat, nema precjenjene i podcjenjene dionice, ima samo tržište. Moj ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Citat:
Koliko sam ja gledao njihove bilance, s povlačenjem ovih novaca od strane države, a bez novog zaduženja T-HT će ostati bez kešovine s narušenim novčanim tokom, a ako se zaduže tada će pasti profitabilnost (no to će biti vidljivo tek slijedeće godine u tamo negdje petom mjesecu kad pristižu prve analize jer iako je izvješće za 2006 godinu pozitivno i obećavajuće treba uzeti u obzir liberalizaciju tržišta kao i najavljivani pad cijena usluga - koji uzgred rečeno svi žele, tako da prema trendu iz prethodnih godina negdje u rujnu bi trebali morali doći do neutralnog novčanog toka). Ovo je inače potpuno legitimna odluka vlade kao vlasnika. Zanimljivo je kako je prošla vlada zadržavala dobit, dok je ova bez ijedne zadržane kune isisava iz svakog profitabilnog poduzeća. @Tomcat 1. Djecu bi se možda i moglo upisati ali bi problem nastao kod registracije dionica u SDA jer maloljetne osobe nisu "poslovno sposobne" - ali za svaki slučaj to još provjeri. 2. Kod javnog bilježnika se ovjeri punomoć za zastupanje u određenim poslovima i time se obavi prijenos ovlasti sa jedne osobe na drugu.
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! Zadnji Uredio Iochannes : 02-09-07 u 14:54. | |
| | |
| | #12 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 28-05-04 Lokacija: Zona B Godina: 30
Poruka: 1,355
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma I ja sam razmišljao dugo o kupovini ali sam ipak odustao. Ako će se liberalizirati domaće telekom tržište, a lagano se liberalizira, neminovno je da će HT izgubiti monopolistički položaj na tržištu. Taj trend je već vidljiv npr. u ponudi širokopojasnom internetu gdje je HT u zadnjih godinu dana izgubio cca. 25% tržišnog udia. (sa nekih 85% je pao na cca. 60%). To će se i desiti u fiksnoj telefoniji, tako da ja iskreno sumnjam da će dionica doživjeti neki veliki procvat na tržištu.
__________________ Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru. |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 29-09-06
Poruka: 240
![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Slažem se za liberalizaciju, al tribate znat da koji god novi fiksni operator udje na tržište fiksne telefonije nema apsolutno nikakve šanse pored ht-a, evo vam za primjer silne optime, h1 itd.. Također triba dodat da ht veže sve više korisnika na duži niz godina, prvenstveno internet korisnike i korisnike mobilnih uređaja, a tu je i cijela infrastruktura koju kontrolira ht.. Jednostavno su preveliki i premocni da ih neko ozbiljnije ugrozi. Naravno tko zna šta nosi neko duže razdoblje al budući da ja prodajem odma po izlasku na burzu bas me i ne zamara previše.
__________________ Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola |
| | |
| | #14 (permalink) | ||||
| Uvaženi forumas | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Koji su Vladini ciljevi u prodaji 20% T-HT-a? Ako se ponovi slučaj Ine, proračun će ostati kraći za pola milijarde kuna. Tko god ponešto zna o dionicama i ima ponešto iskustva s burzom ovih je dana vjerojatno suočen s upitima pomamljenih, ali neupućenih prijatelja i rođaka o javnoj ponudi dionica T-HT-a. Najčešće ih traže odgovor na 'jednostavno' pitanje: kupiti dionice u IPO-u ili ne. Pitanje u načelu ne bi smjelo biti tako jednostavno jer se još ne zna ni cjenovni raspon, a kamoli konačna cijena u IPO-u ili teško predvidivi vanjski faktori u trenutku kad se dionicama počne trgovati na burzi. No većina onih koje je 'navukla' iskorištena ili propuštena prilika s Inom zapravo traži samo podstrek nekog kompetentnijeg i već barata neskromnim investicijskim ciljevima. U pravilu su to prilično visoki dvoznamenkasti postoci zarade, po mogućnosti već u veoma kratkom roku. U građenju velikih očekivanja uglavnom se polazi od svojevrsne reprize Ine u pogledu Vladina pristupa definiranju cijene, a onda i u kasnijem burzovnom životu dionice. Pretpostavlja se da će Vlada i ovaj put u utvrđivanju cijene biti 'široke ruke'. Pa se računa da će, neovisno o tome što T-HT, za razliku od Ine, već ima većinskog dioničara i što je posrijedi priča s drugim parametrima potencijala rasta, sam IPO opet završiti znatno većom potražnjom od količine dionica u javnoj ponudi. To bi pak trebalo jamčiti solidnu potražnju i poticaj cijeni dionice neposredno po uvrštenju na burzu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | ||||
| | |
| | #15 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma IPO T-HT-a će privući tisuće novih ulagača koji će se prvi put sresti s burzom i njezinim lingvističkim zagonetkama. Premda ne treba sumnjati u uspjeh, recimo da se trend pad cijena - čitaj korekcija - nastavi i tijekom izlaska Telekoma na burzu. Pa da onda i Kardum i Samodol i Sanader zajedno sa svim brokerima počnu na sav glas i kroz sve medije ljudima objašnjavati da se ne radi o padu, nego o „korekciji“. Citat:
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,117
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma ja razmišljam ovako: ako kupim dionica za 38000 kuna i da sam za jednu dao 250 kuna, znači imam oko 150 dionica. E sad, ako im se cijena vrati na realnu vrijednost, recimo da se poveća za 20%, to bi bilo 300 kuna po dionici, i da sad prodam tih 150 dionica po 300 kuna imam 45000 kuna, znači imam 7000 kuna u đepu. Jel dobro razmišljam, ili nije to tako jednostavno ![]() |
| | |
| | #18 (permalink) | |||||
| Uvaženi forumas | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma I samo kratki osvrt na današnje priopćenje iz HANFA-e vezano uz IPO THTa: U današnjem priopćenju u vezi s medijskim praćenjem javne ponude dionica HT-a navodi se da je Hanfa provođenjem redovnih mjera nadzora utvrdila da određeni javni mediji pri praćenju pripreme za provođenje Odluke o prodaji dionica HT-a javnom ponudom prenose informacije koje su po svojoj prirodi spekulacijske, a ne pozivaju se na objektivna istraživanja. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |||||
| | |
| | #19 (permalink) | ||
| mali debeli dioničar Datum registracije: 24-09-05 Lokacija: Rijeka Godina: 34
Poruka: 8,151
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Citat:
Citat:
______________________________________ ja takodjer ozbiljno razmišljam da kupim dionice...ne znam hoću li baš cijeli paket, vidjeti ćemo...nekako mi se čini da u prvih godinu dana ne bi trebale ići loše do sljedećeg izvješća o poslovanju (mislim da je Iochanes spomenuo 5 mjesec sljedeće godine) u slučaju da se odlučim moram vidjeti hoću li paket banke (PBZ) uzeti ili cu ici na klasični gotovinski...ovo preko banke, oni stave založno pravo pa ako želiš prodati mora se čekati procedura brisanja tog prava a to traje i do 10-ak dana...a u 10 dana svašta se može desiti ili uzmem got. kredit (kamata je nešto malo veća ali zaista ne previše) ali zato kad želiš prodati dionice možeš to učiniti odmah (što je prilično važno)
__________________ fbs has just took first shit in his new bathroom. congratulation fbs!!! | ||
| | |
| | #20 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,604
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: T-HT Dionice Deutsche Telekoma Kupujem definitivno. I ja i dragi
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
![]() |
| Tagovi: deutsche telekom, dionice, ht dionice |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:35.