Svet je takav da skoro svakog mozes kupiti. Vecina ljudi je na prodaju, pa jos hoce da ih cenis!
Nije krivo bogatstvo, kriva je ljudska pohlepa!
Raspravljate o temi Arogantni, bahati i bogati u Društvena forumu, dio Znanost foruma; prenosim sa net.hr Kupio auto, kupit će i odvjetnika Sudski procesi za prometne nesreće koje su završile sa smrtnim posljedicama ...
Svet je takav da skoro svakog mozes kupiti. Vecina ljudi je na prodaju, pa jos hoce da ih cenis!
Nije krivo bogatstvo, kriva je ljudska pohlepa!
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
Ne znam niti sto da kazem, kad je sve to vec postala svakodnevica..
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
normalna stvar. to je tako nažalost i ne možemo to promijeniti. u ovom svijetu novac je bog i batina i kupiti se može sve i svakoga, sumnjam da će se to promijeniti
nije oduvijek postojao novac, što je onda bilo ? uvijek se možemo vratiti na to (mislim na vrijeme plemena, jedno crveno dugme i švuš, eto o5 plemenskog načina življenja), bez obzira ostaju druge ljudske vrline. Zavist je najgora stvar pored ljudske gluposti iako je usko jedna s drugom povezana.
al zašto ja imam neki osjecaj..da na kraju ipak bogat zavidi siromahu??
Znam da rasprave na ovu temu mogu zvučati kao opće mjesto ili kako mali đokica sociolog zamišlja svijet ali mislim da je daleko više siromašnih koji zavide bogatunima-dapače ne čuh kakva moćnika da bi se mijenjao sa bilo kim od jadne "raje" iliti"puka"...![]()
Ja sam mislila opcenito.. naširoko .. sa parama je zivot laksi.. al kao da siromasniji (al nemoj sad vadit iz koneksta ovo "siromah".. u tom svom neimanju svega i svacega se potrudi malo više, jace.. osjeti,vidi.. cesce grli.. i na kraju I BOGATI PLACU!
btw..jesam li ja sad promacila bt teme..?
ničemu se više ne čudim, danas je sve i svi su nenormalni...![]()
Nažalost, ne čudi niti mene ovo sve što se zbiva. Naša zemlja nije izuzetak jer svi bogataši, u različitim zemljama svijeta, prolaze i provlače se na identičan način.
Pravila očito nisu ista za sve. Ono što vrijedi za nas, njima je tek crnilo na papiru.