| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Bijeg od civilizacijskih tjekovina u Znanost forumu; evo prenosim sa 24 Obitelj s malom bebom živi u šumi pod vedrim nebom Bježeći od svijeta koji robuje ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| wayward | Bijeg od civilizacijskih tjekovina evo prenosim sa 24 Obitelj s malom bebom živi u šumi pod vedrim nebom Bježeći od svijeta koji robuje znanosti, obitelj Plavšić je počela živjeti u istarskoj šumi. Kažu da su sretni, a nedavno im se na slami rodila i kćer Duboko u jednoj od istarskih šuma majka Lena (28) i otac Saško Plavšić (32) na krevetiću od sijena svaki dan uspavljuju svoju petomjesečnu djevojčicu Skasku. Beba je začeta u šumi i u njoj se rodila. Njezini roditelji su prije samo nekoliko godina živjeli u metropolama, putovali svijetom, stekli fakultetsko obrazovanje, radili... Razočarali su se u svijet koji robuje znanosti. - Oduvijek sam znao da u životu mora postojati nešto više i bolje, ali nisam imao hrabrosti iz temelja promijeniti svoj život. Snagu za to stekao sam kad sam upoznao Lenu. Čim sam je ugledao, odmah sam znao da je ona ta - rekao je grafički dizajner Saško. Ljubav prema prirodi bila je jača od svega te Sašku i psihologinji Leni nije dugo trebalo da u njoj osnuju svoj dom. Hrane se povrćem i voćem koje su zasadili u malom vrtu, piju kišnicu i mlijeko koze koja živi s njima. U peći na drva kuhaju. Nemaju struju, pa u šator liježu čim se smrači, a ustaju s prvim zrakama sunca. Grade i kuću. Tanke grane složili su u obliku indijanskog šatora, a po njima će lijepiti zemlju pomiješanu s vodom i sijenom. U kućici će imati tek slamnati krevet i ognjište. Žele da zimski dani koji dolaze budu ugodni njihovoj kćeri. Bližnji ih podržavaju jer vide da su sretni. Leni iz “vanjskog” svijeta nedostaje samo čokolada. Piše: Iva Milotić eh ovako, nemalo sam se iznenadio komentarima, uglavnom su komentari podrške da bi svima godio bijeg od civilizacije?? Što vi mislite o tome?
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Bijeg od civilizacijskih tjekovina oni ne rade? otkud im novci? pitam to radi djece, njihovih potreba, skolovanja?? sve je to divno i krasno, al ne vjerujem da ce ih to dugo drzati.
__________________ "A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul." |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Bijeg od civilizacijskih tjekovina Hvala Bogu da smo došli do te razine da sami možemo odlučivati o načinu života i gdje ga želimo provesti. Meni osobno nije dobra niti jedna krajnost, međutim nije mi niti na kraj pameti osuđivati nečiji način života. Neka im je sretno i neka uživaju!!! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 29-05-07 Lokacija: Hierosolyma
Poruka: 1,002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bijeg od civilizacijskih tjekovina Bilo je i prije u Hrvatsog takvih pokušaja, neki su odselili, a neki su se vratili u civilizaciju. Ima nešto romantičnog u ideji plemenitog divljaka, iako po meni takav nikad nije postojao, no to neke ljude privlači. Mislim da je danas uvjerenje da se može u otiću u špilju ili u šumu i zaboraviti na sve iluzorno. A mislim da je i neodgovorno prema svojoj djeci, ali i prema civlizaciji koliko god ona praljava i šugava bila. Ako se dobro sjećam već smo jednom bili u šumi, mislim da se je većina povodila za time i dalje bi nas lavići i tigrići papali, a možda i popapali. ![]()
__________________ The only principle that does not inhibit progress is: anything goes. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Bijeg od civilizacijskih tjekovina Ah, i meni dođe da ponekad odem u divljinu. Valjda svakome dođe ponekad. I ja mislim da ovaj survival neće potrajati. U krajnjoj liniji će im doći poreznici jer to je nečija šuma, a vlasnik ne želi da mu netko neovlašteno devastira šumu, koristi resurse. Treba platiti i naknadu za slivne vode. ![]()
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,665
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bijeg od civilizacijskih tjekovina ma sve je to u redu i njihov način života se mene izričito ne tiče... ali treba se zapitati u kakvim uvjetima živi to dijete...opasnost od bolesti, nedostatak struje i vode...to nisu uvjeti za odgajanje djeteta... zamislite da dijete odraste u takvim uvjetima...zamislite kakav bi to šok bio kada bi vidjelo kakav ga svijet okružuje...kao da "plemenske ljude" odvedete u moderan svijet...šanse za prilagodbu i preživljavanje su mu minimalne...i doživotno bi bilo vezano za "stanište" u kojem je odraslo... zbog tog mislim da odgajanje djeteta "u šumi" i nije baš najbolji potez... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| charolastra | Re: Bijeg od civilizacijskih tjekovina ne bi hvala
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #10 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Bijeg od civilizacijskih tjekovina Mogao bi živjeti u divljini, ali nikako bez određenih civilizacijskih stvarčica. Ovo mi je totalno nerazumljivo, usred zime u nekakvoj sojenici sa malim djetetom, kaj je toliko problem napraviti kuću od drveta.
__________________ Ludim se smatra onaj čija se ludost ne poklapa s ludošću većine. |
| | |
![]() |
| Tagovi: bijeg, civilizacija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:26.