Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Bijeg od civilizacijskih tjekovina u Znanost forumu; evo prenosim sa 24 Obitelj s malom bebom živi u šumi pod vedrim nebom Bježeći od svijeta koji robuje ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-10-08, 07:50   #1 (permalink)
wayward

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,559
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh
Bijeg od civilizacijskih tjekovina

evo prenosim sa 24

Obitelj s malom bebom živi u šumi pod vedrim nebom

Bježeći od svijeta koji robuje znanosti, obitelj Plavšić je počela živjeti u istarskoj šumi. Kažu da su sretni, a nedavno im se na slami rodila i kćer

Duboko u jednoj od istarskih šuma majka Lena (28) i otac Saško Plavšić (32) na krevetiću od sijena svaki dan uspavljuju svoju petomjesečnu djevojčicu Skasku. Beba je začeta u šumi i u njoj se rodila. Njezini roditelji su prije samo nekoliko godina živjeli u metropolama, putovali svijetom, stekli fakultetsko obrazovanje, radili... Razočarali su se u svijet koji robuje znanosti.
- Oduvijek sam znao da u životu mora postojati nešto više i bolje, ali nisam imao hrabrosti iz temelja promijeniti svoj život. Snagu za to stekao sam kad sam upoznao Lenu. Čim sam je ugledao, odmah sam znao da je ona ta - rekao je grafički dizajner Saško. Ljubav prema prirodi bila je jača od svega te Sašku i psihologinji Leni nije dugo trebalo da u njoj osnuju svoj dom. Hrane se povrćem i voćem koje su zasadili u malom vrtu, piju kišnicu i mlijeko koze koja živi s njima. U peći na drva kuhaju. Nemaju struju, pa u šator liježu čim se smrači, a ustaju s prvim zrakama sunca. Grade i kuću. Tanke grane složili su u obliku indijanskog šatora, a po njima će lijepiti zemlju pomiješanu s vodom i sijenom. U kućici će imati tek slamnati krevet i ognjište. Žele da zimski dani koji dolaze budu ugodni njihovoj kćeri. Bližnji ih podržavaju jer vide da su sretni. Leni iz “vanjskog” svijeta nedostaje samo čokolada.

Piše: Iva Milotić

eh ovako, nemalo sam se iznenadio komentarima, uglavnom su komentari podrške da bi svima godio bijeg od civilizacije??

Što vi mislite o tome?
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-10-08, 09:17   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,875
shelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor
Re: Bijeg od civilizacijskih tjekovina

oni ne rade? otkud im novci? pitam to radi djece, njihovih potreba, skolovanja?? sve je to divno i krasno, al ne vjerujem da ce ih to dugo drzati.

But you, the man behind the rifle, you are the soul.
"
shelby-eleanor je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-10-08, 12:41   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
avelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auru

Pa neka ih ..bolje sa prirodom nego protiv nje! Samo se nadam da ce im DIJETE bit na prvom mjestu.. ako krene po zlu!
avelana je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-10-08, 13:40   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 2,759
dark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dark_zg

Hvala Bogu da smo došli do te razine da sami možemo odlučivati o načinu života i gdje ga želimo provesti.
Meni osobno nije dobra niti jedna krajnost, međutim nije mi niti na kraj pameti osuđivati nečiji način života. Neka im je sretno i neka uživaju!!!
dark_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-10-08, 15:33   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 1,002
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Bilo je i prije u Hrvatsog takvih pokušaja, neki su odselili, a neki su se vratili u civilizaciju.

Ima nešto romantičnog u ideji plemenitog divljaka, iako po meni takav nikad nije postojao, no to neke ljude privlači.

Mislim da je danas uvjerenje da se može u otiću u špilju ili u šumu i zaboraviti na sve iluzorno. A mislim da je i neodgovorno prema svojoj djeci, ali i prema civlizaciji koliko god ona praljava i šugava bila.

Ako se dobro sjećam već smo jednom bili u šumi, mislim da se je većina povodila za time i dalje bi nas lavići i tigrići papali, a možda i popapali.
Odgovori sa citatom
Star 04-10-08, 19:14   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Godina: 4
Poruka: 3,824
vibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masivibica je dragulj u masi

Mislim da ih to nece bas dugo drzati..

Citat:
Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
Neka im je sretno i neka uživaju
Odgovori sa citatom
Star 04-10-08, 19:31   #7 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 5,147
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Ah, i meni dođe da ponekad odem u divljinu.
Valjda svakome dođe ponekad.

I ja mislim da ovaj survival neće potrajati.

U krajnjoj liniji će im doći poreznici jer to je nečija šuma, a vlasnik ne želi da mu netko neovlašteno devastira šumu, koristi resurse.

Treba platiti i naknadu za slivne vode.
Odgovori sa citatom
Star 04-10-08, 19:46   #8 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,665
Adolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavan

ma sve je to u redu i njihov način života se mene izričito ne tiče...

ali treba se zapitati u kakvim uvjetima živi to dijete...opasnost od bolesti, nedostatak struje i vode...to nisu uvjeti za odgajanje djeteta...

zamislite da dijete odraste u takvim uvjetima...zamislite kakav bi to šok bio kada bi vidjelo kakav ga svijet okružuje...kao da "plemenske ljude" odvedete u moderan svijet...šanse za prilagodbu i preživljavanje su mu minimalne...i doživotno bi bilo vezano za "stanište" u kojem je odraslo...

zbog tog mislim da odgajanje djeteta "u šumi" i nije baš najbolji potez...
Adolon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-10-08, 05:45   #9 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 19,143
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

ne bi hvala

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-10-08, 13:36   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 23-05-07
Godina: 28
Poruka: 1,764
industrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku industrial

Mogao bi živjeti u divljini, ali nikako bez određenih civilizacijskih stvarčica.

Ovo mi je totalno nerazumljivo, usred zime u nekakvoj sojenici sa malim djetetom, kaj je toliko problem napraviti kuću od drveta.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bijeg, civilizacija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114