Stranica 1 od 8 123456 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 76

Bijelci inteligentniji od crnaca

Raspravljate o temi Bijelci inteligentniji od crnaca u Društvena forumu, dio Znanost foruma; 79-godišnji Watson je Nobelovu nagradu dobio 1962. godine za otkriće strukture DNK, a do 1992. godine je bio jedan od ...

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Bijelci inteligentniji od crnaca

79-godišnji Watson je Nobelovu nagradu dobio 1962. godine za otkriće strukture DNK, a do 1992. godine je bio jedan od glavnih istraživača na Projektu ljudskog genoma.
    U "Sunday Timesu" je, pak, izrazio pesimizam po pitanju politike zapadnih vlada prema Africi, koja je prema njemu, temeljena na "očigledno pogrešnoj" pretpostavci da je bjelačka i crnačka inteligencija ista, dok "brojni testovi inteligencije i svatko tko je radio s crnim ljudima zna kako to nije istina".
    Također, dovodio je u vezu seksualni nagon i boju kože gdje je rekao da crnci imaju više libida te je izjavio kako vjeruje da će se glupost jednog dana moći izliječiti.

Uh, što nam se Dr. Watson zaletava sa izjavama u 21. stoljeću.

Ipak s druge strane, tip je dobio Nobelovu nagradu za medicinu i valjda zna o čemu priča pogotovo kada daje ovakve izjave koje su kontroverzne.
    Uz to je dobio i otkaz na sveučilištu.

Pa sad, tko tu ima pravo Dr. ili oni koji osuđuju njegove izjave s područja medicine (a on ipak jedan od najvećih znanstvenika na tom području)?!

I kakvo je vaše stajalište?! Jesu crnci zaista manje inteligentni?
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Akademik Foruma Avatar od korisnika mirin979
    Datum registracije
    24-03-07
    Starost
    27
    Poruka
    4,060
    Liked
    0 times

Re: Bijelci inteligentniji od crnaca

ja mislim da je to totalna glupost,oni su ljudi kao i mi,sve je to isto,ima glupih bijelaca,bijelaca srednje pameti i pametnih bijelaca pa tako i glupih crnaca,crnaca srednje pameti i pametnih crnaca.
    Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself!

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Šta je srednja pamet?

Misliš prosječno pametni?!
    Pa eto taj doktor tvrdi da prosječni IQ crnca je oko 80 dok je kod bijelca 100.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

prof. Foruma
    Datum registracije
    15-02-07
    Poruka
    1,918
    Liked
    0 times

nek to genetički dokaže kad je već tako pametan. Ovako mi djeluje poput svakog drugog rasističkog naklapanja. Uostalom, znači li to da je najgluplji bijelac pametniji od najpametnijeg crnca? Jupi, idem si onda graditi karijeru u Africi

EDIT: na osnovi čega je on zaključio da je prosječna inteligencija crnca 80. Testirao je nepismene i gladne crnčiće u etiopiji ili kako?

Akademik Foruma Avatar od korisnika mirin979
    Datum registracije
    24-03-07
    Starost
    27
    Poruka
    4,060
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Šta je srednja pamet?

Misliš prosječno pametni?!
    Pa eto taj doktor tvrdi da prosječni IQ crnca je oko 80 dok je kod bijelca 100.
    da mislio sam na prosjecnu,a ja se ne slazem s time,zasto bi njihov kvocijent bio manji i oni su ljudi kao i bijelci,opcenito mi se to istrazivanje ne svidja
    Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself!

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Mislim da je opet dr. Mengele u akciji i po meni sve ovo šta je on nadrobio nije ništa nego hrpa sranja. Ne vjerujem u više/manje inteligentne rase. Vjerojatno se dedek malo počeo gubiti u svojim izjavama...Ipak mu je 80 komada na grbači..

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika xarfaxus
    Datum registracije
    01-09-07
    Poruka
    7,332
    Liked
    6 times

ma to je idiotizam...treba prvo napraviti test IQ ovisno o njihovoj kulturi i razvitku a ne o nasoj!
    Life is like Vin Diesel...it's bald and it's in a lot of bad movies!

Akademik Foruma Avatar od korisnika Wolf-HR
    Datum registracije
    11-12-06
    Starost
    40
    Poruka
    3,887
    Liked
    0 times

1. gotovo svi testovi inteligencije ovise o 'kulturološkim' zadanostima, pa bi testovi mogli 'lagati'

2. apsolutno odbijam povjerovati da je razlika toliko drastična

3. da postoji razlika u inteligenciji crnaca i bijelaca nimalo ne sumnjam- možda bijelici jesu mrvicu inteligentniji ili manje inteligentni, to ne znam. (pogledajte samo atletiku i slične sportove gdje crnci genetski imaju bolje predispozicije od bijelaca- nitko ne će reći da je to rasizam... pa ne vidim potrebu dizati halabuku ako se pokaže da su bijelci u prosjeku inteligentniji od crnaca ili azijata, ili obrnuto)

4. vidi 2.- apsolutno odbijam povjerovati da je razlika toliko drastična

To je moje skromno mišljenje.
    Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character.

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Da ne bi bilo teica drobi sranja. Evo da ga i citiram

Sukus njegove teorije je da su bijelci inteligentniji od Arapa i crnaca, što profesor dokazuje činjenicom da na testovima inteligencije bijelci postižu za 10-15, pa i 20 jedinica bolje rezultate. Konkretno, bjelački prosjek IQ (kvocijent inteligencije) iznosi oko 100, a crnaca i Arapa 80-85, iz čega Lynne izvlači zaključak o superiornosti bijele rase. To je glavni i jedini razlog zbog čega profesora obožavaju desničarske stranke u Europi i Americi

.l. Avatar od korisnika Vuxs
    Datum registracije
    30-05-06
    Poruka
    11,443
    Liked
    46 times

Stop RASIZAM!!!!!!!!!
    All in all you're just another brick in the wall......

Stranica 1 od 8 123456 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku