| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Bijelci inteligentniji od crnaca u Znanost forumu; Zaključak do kog je doktor došao krajnje je proizvoljan, jer bijelci i crnci ne žive u istim uslovima. Crnci ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 1,024
![]() | Re: Bijelci inteligentniji od crnaca Zaključak do kog je doktor došao krajnje je proizvoljan, jer bijelci i crnci ne žive u istim uslovima. Crnci su daleko siromašniji, mnogi od njih žive u zemljama koje su najsiromašnije na svijetu, i značajan broj crnaca i crnačke djece nema pristup dovoljnim količinama hrane i čiste, pitke vode, što ostavlja teške fizičke posljedice kod razvoja mozga i inteligencije. Siguran sam, kad bi glad i siromaštvo bili iskorijenjeni, da bi ponovljeno istraživanje pokazalo da ne postoje nikakve razlike u intelektu među rasama. Šta se tiče fizičkih predispozicija, istina je da su crnci donekle fizički spremniji od bijelaca, ali i to mogu zahvaliti uvjetima u kojima žive, pošto je većina crnaca izložena većim fizičkim naporima nego bijelci, pa na taj način i razvijaju ponešto veću fizičku spremnost. Da su i fizički jači, to nikako nije slučaj, pošto baš u sportovima u kojima je presudna fizička snaga (boks, rugby, bacanje kugle, koplja i kladiva, teška atletika) prevladavaju bijelci.
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bijelci inteligentniji od crnaca Ma može biti da je istina, čisto matematički, jer nije moguće dobiti testom na određenom uzorku dva ista broja, ali isto tako matematički, razlika ne bi smjela biti velika. isto tako mislim da bi ti testovi pokazali i da su azijati inteligentniji od bijelaca...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #23 (permalink) |
| praskaton, nick praskaton | Re: Bijelci inteligentniji od crnaca Ovo je čista glupost, i po meni prikriveni rasizam. To testiranje je čista glupost iz nekoliko razloga: 1. ovisi o obrazovanju (a crnci recimo iz Afrike, žive u siromaštvu i gladi i nemaju mogućnosti obrazovanja kao bijelci) 2. Kao što kaže negatron gladni su pa ne mogu ni razmišljat gladni, probaj ti ne jest dva dana pa onda pisat test ![]() 3. pitanje je kako je on provodio taj test, vjerojatno na nekom glupavom uzorku Po meni je to jedna čista budalaština. |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Purger | Re: Bijelci inteligentniji od crnaca Inteligencija uopće ne ovisi o stupnju obrazovanja pojedinca ![]() Nemojmo miješat pojmove....
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #26 (permalink) |
| Purger | Re: Bijelci inteligentniji od crnaca Koliko ja znam...inteligencija je mentalna karakterstika koja ti pomaže da se prilagodiš životnim situacijama,učiš i razumiješ i to znanje koristiš u životu...
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #27 (permalink) | |
| praskaton, nick praskaton | Re: Bijelci inteligentniji od crnaca Citat:
Ma kužim šta mi oćeš reć , ali mislim da ipak ima određene veze jer iq testovi su obično nekakvi testovi gdje rješavaš nekakve zadatke na papiru, ne može se to testirat na način da se vidi kako se netko snalazi u raznim životnim situacijama. Al u principu naravno da ne bi trebalo imat veze s obrazovanjem, nema direktne, ali mislim da nekakva indirektna veza ipak postoji,ako me kužiš. | |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Purger | Re: Bijelci inteligentniji od crnaca Kužim kaj hoćeš reći ![]() Ja bi rekao da obrazovanjem samo oblikujemo inteligenciju....učenje omogućuje razvoj inteligencije, a inteligencija olakšava učenje. Al nećemo sad u offtopic.
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA Zadnji Uredio sahasa : 27-10-07 u 20:39. |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-07-07 Godina: 22
Poruka: 444
![]() | Re: Bijelci inteligentniji od crnaca necu sumnjati u nobelovca i ako zaista ima dokaze, mislim, to je i za ocekivati da ce se inteligencija razvijati uz napredak tehnologije....crnci (u africi) drze do tradicije te odbijaju moderni nacin zivota, naravno ima i onih koji zive modernim nacinom, ali su oni stoljecima bili robovi te nisu ni imali pravo skolovanja...mislim da to sve utjecalo
__________________ BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). |
| | |
![]() |
| Tagovi: bijelci, crnaca, inteligentniji |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:10.