Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Bijelci inteligentniji od crnaca u Znanost forumu; Zaključak do kog je doktor došao krajnje je proizvoljan, jer bijelci i crnci ne žive u istim uslovima. Crnci ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-10-07, 19:58   #21 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 1,024
negatron je zabranio reputaciju
Re: Bijelci inteligentniji od crnaca

Zaključak do kog je doktor došao krajnje je proizvoljan, jer bijelci i crnci ne žive u istim uslovima.
Crnci su daleko siromašniji, mnogi od njih žive u zemljama koje su najsiromašnije na svijetu, i značajan broj crnaca i crnačke djece nema pristup dovoljnim količinama hrane i čiste, pitke vode, što ostavlja teške fizičke posljedice kod razvoja mozga i inteligencije.
Siguran sam, kad bi glad i siromaštvo bili iskorijenjeni, da bi ponovljeno istraživanje pokazalo da ne postoje nikakve razlike u intelektu među rasama.
Šta se tiče fizičkih predispozicija, istina je da su crnci donekle fizički spremniji od bijelaca, ali i to mogu zahvaliti uvjetima u kojima žive, pošto je većina crnaca izložena većim fizičkim naporima nego bijelci, pa na taj način i razvijaju ponešto veću fizičku spremnost. Da su i fizički jači, to nikako nije slučaj, pošto baš u sportovima u kojima je presudna fizička snaga (boks, rugby, bacanje kugle, koplja i kladiva, teška atletika) prevladavaju bijelci.
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 20:01   #22 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Ma može biti da je istina, čisto matematički, jer nije moguće dobiti testom na određenom uzorku dva ista broja, ali isto tako matematički, razlika ne bi smjela biti velika. isto tako mislim da bi ti testovi pokazali i da su azijati inteligentniji od bijelaca...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 20:03   #23 (permalink)
praskaton, nick praskaton

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,705
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

Ovo je čista glupost, i po meni prikriveni rasizam.

To testiranje je čista glupost iz nekoliko razloga: 1. ovisi o obrazovanju (a crnci recimo iz Afrike, žive u siromaštvu i gladi i nemaju mogućnosti obrazovanja kao bijelci)
2. Kao što kaže negatron gladni su pa ne mogu ni razmišljat gladni, probaj ti ne jest dva dana pa onda pisat test

3. pitanje je kako je on provodio taj test, vjerojatno na nekom glupavom uzorku

Po meni je to jedna čista budalaština.
Ive_ri je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 20:06   #24 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,939
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Inteligencija uopće ne ovisi o stupnju obrazovanja pojedinca

Nemojmo miješat pojmove....

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 20:11   #25 (permalink)

Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Inteligencija uopće ne ovisi o stupnju obrazovanja pojedinca

Nemojmo miješat pojmove....
Pa neznam baš, mislim da donekle i ima veze, ne direktno sa znanjem, ali ima sa razmišljanjem, ipak se naučiš malo razmišljat kroz obrazovanje.
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 20:16   #26 (permalink)
Purger

sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima

Koliko ja znam...inteligencija je mentalna karakterstika koja ti pomaže da se prilagodiš životnim situacijama,učiš i razumiješ i to znanje koristiš u životu...

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 20:29   #27 (permalink)

Citat:
Koliko ja znam...inteligencija je mentalna karakterstika koja ti pomaže da se prilagodiš životnim situacijama,učiš i razumiješ i to znanje koristiš u životu...
Slažem se, ali oni to obično provjeravaju kakvim Iq testovima? Jer to se ne može provjeriti time kako se netko snalazi u životu.

Ma kužim šta mi oćeš reć , ali mislim da ipak ima određene veze jer iq testovi su obično nekakvi testovi gdje rješavaš nekakve zadatke na papiru, ne može se to testirat na način da se vidi kako se netko snalazi u raznim životnim situacijama.

Al u principu naravno da ne bi trebalo imat veze s obrazovanjem, nema direktne, ali mislim da nekakva indirektna veza ipak postoji,ako me kužiš.
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 20:34   #28 (permalink)
Purger

Kužim kaj hoćeš reći
Ja bi rekao da obrazovanjem samo oblikujemo inteligenciju....učenje omogućuje razvoj inteligencije, a inteligencija olakšava učenje.

Al nećemo sad u offtopic.

PRAVILA PONAŠANJA

Zadnji Uredio sahasa : 27-10-07 u 20:39.
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 20:48   #29 (permalink)

Citat:
Ja bi rekao da obrazovanjem samo oblikujemo inteligenciju....učenje omogućuje razvoj inteligencije, a inteligencija olakšava učenje.
Slažem se potpuno, super rečeno.
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 21:09   #30 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 444
skin2yard je zabranio reputaciju

necu sumnjati u nobelovca i ako zaista ima dokaze, mislim, to je i za ocekivati da ce se inteligencija razvijati uz napredak tehnologije....crnci (u africi) drze do tradicije te odbijaju moderni nacin zivota, naravno ima i onih koji zive modernim nacinom, ali su oni stoljecima bili robovi te nisu ni imali pravo skolovanja...mislim da to sve utjecalo
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bijelci, crnaca, inteligentniji

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113