Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Bijelci inteligentniji od crnaca u Znanost forumu; komentar na ovu temu: IQ i cijena političke korektnosti (Piše dr. Boris Lenhard, Sveučilište u Bergenu)...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-10-07, 18:34   #31 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,061
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti
Re: Bijelci inteligentniji od crnaca

komentar na ovu temu:

IQ i cijena političke korektnosti (Piše dr. Boris Lenhard, Sveučilište u Bergenu)
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-10-07, 19:53   #32 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Od hrpe nepotrebnih podataka i ueberdosadnog teksta izdvojila bi samo ovo

Citat:
Njihovi rezultati ne laskaju nama Hrvatima ni našem tradicionalno visokom mišljenju o sebi: s prosječnim IQ-om 90 Hrvatska stoji lošije od svih zemalja Europske Unije, uključujući susjednu Sloveniju (IQ 95) i ostale tranzicijske zemlje.
E hebi ga sad.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 10:19   #33 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,200
Dar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke

Uh, što nam se Dr. Watson zaletava sa izjavama u 21. stoljeću.

Ipak s druge strane, tip je dobio Nobelovu nagradu za medicinu i valjda zna o čemu priča pogotovo kada daje ovakve izjave koje su kontroverzne.
Uz to je dobio i otkaz na sveučilištu.

I kakvo je vaše stajalište?! Jesu crnci zaista manje inteligentni?
Ne vjerujem da su crnci manje inteligentni zato jer su crnci.

Za mene su te izjave rasističke, a tog tipa bi ja svrstao u vrstu: rasist,obični bez obzira što vjerojatno nosi skupo odijelo umjesto bijele mandure sa rupama za oči.

Ko zna koliko je manijaka probudio tim svojim izjavama.

Natjerao bi ga da pojede tu nobelovu nagradu.
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 18:55   #34 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-10-07
Godina: 22
Poruka: 274
rommel~ se izdvaja iz maserommel~ se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Teica
Uh, što nam se Dr. Watson zaletava sa izjavama u 21. stoljeću.

Ipak s druge strane, tip je dobio Nobelovu nagradu za medicinu i valjda zna o čemu priča pogotovo kada daje ovakve izjave koje su kontroverzne.
Uz to je dobio i otkaz na sveučilištu.

Pa sad, tko tu ima pravo Dr. ili oni koji osuđuju njegove izjave s područja medicine (a on ipak jedan od najvećih znanstvenika na tom području)?!

I kakvo je vaše stajalište?! Jesu crnci zaista manje inteligentni?
On je možda bio veliki znanstvenik, ali sada je senilna prdara. Pa naravno da su u pravu oni koji osuđuju njegove izjave, svaka moralna osoba bi. Što se tiče fizičkih i psihičkih razlika među rasama, ovisi od čovjeka do čovjeka, odnosno o njihovom načinu života. Bijelci generalno imaju lagodniji život
i znatno više crnaca nema obrazovanje koje je potrebno za riješavanje iq testa.
rommel~ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-11-07, 09:13   #35 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Poruka: 434
skin2yard je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: rommel~ Pogledaj Poruke
On je možda bio veliki znanstvenik, ali sada je senilna prdara. Pa naravno da su u pravu oni koji osuđuju njegove izjave, svaka moralna osoba bi. Što se tiče fizičkih i psihičkih razlika među rasama, ovisi od čovjeka do čovjeka, odnosno o njihovom načinu života. Bijelci generalno imaju lagodniji život
i znatno više crnaca nema obrazovanje koje je potrebno za riješavanje iq testa.
zasto su upravu oni koji ga osuduju?
sad si sam rekao da crnci nemaju obrazovanje...mislim da su pretjerali, covjeku dati odkaz samo zato sto im se ne svida neka cinjenica, a mislim da je cinjeniica jer nobelovac nebi takvo nesto izgovorio bez nekih dokaza...
mislim, ako je moja kita veca od kite moga sefa, hoce li mi on dati odkaz?

ne podrzajem rasisam, ali mislim da se previse skace na tu rijec, filmovi, igre, svi odma skacu kao skakavci(recimo resident evil 5, igra jos nije ni izasla a vec se skace),

moja poanta je da mnogi ljudi ne shvacaju poantu, i rasisam dobiva znacenje: sto god bijelac napravi u okrugu crnca ili cak i da ga samo spomene, to je rasisam
Odgovori sa citatom
Star 06-11-07, 10:16   #36 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,200
Dar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: skin2yard Pogledaj Poruke
zasto su upravu oni koji ga osuduju?
sad si sam rekao da crnci nemaju obrazovanje...
Obrazovanje je jedno, inteligencija je drugo.
Mješaš kruške i jabuke

Citat:
...ako je moja kita veca od kite moga sefa, hoce li mi on dati odkaz?
Misliš, otkaz, ako je tvoj šef crnac, onda lažeš
Ovdje mješaš jabuke i banane. Nepotrebno.

Citat:
ne podrzajem rasisam, ali mislim da se previse skace na tu rijec...
Dobro je da ne podržavaš rasizam jer je to jaako ružna riječ. Ružna riječ na koju sam osjetljiv. (a nisam baš osjetljiv inače). Ni jedan čovijek ne može birati svoju boju kože. Rođen je crn ili bijel i to je tako. Uopće, meni je odvratna podjela ljudi po boji kože,vjeri itd... nema tu "ali previše se skače na tu riječ"

Na tu riječ treba odmah skočiti i zgaziti je. Rasiste isto tako.
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-11-07, 10:38   #37 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Poruka: 434
skin2yard je zabranio reputaciju

eto o tomu pricam...evo primjera

kao prvo, inteligencija se razvija kroz obrazovanje, kroz ucenje...onikoji nisu spremni nauciti i prilagodavati se zaostaju,

o kurcu do mile volje piši u podforumu 'ljubav, erotika, sex', ne ovdje.

takoder nemas pravo dati odkaz covjeku samo zato sto je crn, jer nije on kriv za to....takoder nemozes dati covjeku odkaz zato sto je dosao do zakljucka da je statisticki veci iq bijelaca nego crnaca, jer nije on kriv za to

i zadnje, ne kazem ja da se ne treba skakati na rijec rasisam, nego sam rekao da se ne treba krenuti se razbacivati naokolo i vikati rasisam a nemas pojma sta pricas...

Zadnji Uredio ševa : 06-11-07 u 12:39.
skin2yard je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-11-07, 19:55   #38 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 23-06-07
Poruka: 1,106
Giant se izdvaja iz mase

Ponovno ugnjetavanje crnaca.Bijelce prikazati pametnijima od crnaca je totalno sranje.Svi su ljudi pametni na svoj način, bili to crnci, bijelci, žuti...Ovo bi otkriće moglo biti najveći proser 2007. godine.
Giant je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-11-07, 22:27   #39 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-10-07
Poruka: 274
rommel~ se izdvaja iz maserommel~ se izdvaja iz mase

Citat:
takoder nemas pravo dati odkaz covjeku samo zato sto je crn, jer nije on kriv za to....takoder nemozes dati covjeku odkaz zato sto je dosao do zakljucka da je statisticki veci iq bijelaca nego crnaca, jer nije on kriv za to
Nije došao do zaključka da je statistički iq veći od bijelaca nego govori da su bijelci inteligentniji od crnaca. To je rasizam. I mogu ja dat otkaz bilo kome. Nemaš ti meni što govorit kome ću ja dat otkaz a kome neću.

Citat:
i zadnje, ne kazem ja da se ne treba skakati na rijec rasisam, nego sam rekao da se ne treba krenuti se razbacivati naokolo i vikati rasisam a nemas pojma sta pricas...
Znam što pričam - čovijek je rekao da su bijelci inteligentniji od cranca = rasizam. Što nije istina. Da sam se rodio crne kože bio bi isto inteligentan.
rommel~ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-11-07, 17:25   #40 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 04-10-07
Poruka: 222
h.poirot se izdvaja iz maseh.poirot se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Dar1 Pogledaj Poruke
Ne vjerujem da su crnci manje inteligentni zato jer su crnci.

Za mene su te izjave rasističke, a tog tipa bi ja svrstao u vrstu: rasist,obični bez obzira što vjerojatno nosi skupo odijelo umjesto bijele mandure sa rupama za oči.

Ko zna koliko je manijaka probudio tim svojim izjavama.

Natjerao bi ga da pojede tu nobelovu nagradu.

Mislim da ste svi, ili bar većina vas, precijenili kvocijent inteligencije kao ljudsku kategoriju. Statistika je relevantna kad židove procijenimo najinteligentinijima (tu nitko neće prigovoriti istraživanju niti će ga itko izbaciti iz akademije zbog tog podatka) ali ako u toj statistici iznese drugu stranu onda svi drvljem i kamenjem na njega. Watson priznaje razlike, možda statistika nije dovoljno dobar način ali je prihvatljiv znanstvenom shvaćanju svijeta, po meni je to puno bolji način nego tvrditi da smo svi jednaki.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bijelci, crnaca, inteligentniji

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:13.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111