mislim da imaš previše posla u moderiranju kojeg trebaš obavit, a poslije toga o raznim temama.
Raspravljate o temi Biti Hrvat??? u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Baš sam neki dan upala u neku skroz zanimljivu raspravu oko pitanja "Što mene pravi Hrvatom?!" i "Tko je to ...
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
mislim da imaš previše posla u moderiranju kojeg trebaš obavit, a poslije toga o raznim temama.
Bolje pitati što znači biti čovjek!
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Moje mišljenje je da se tu ipak radi o osjećaju pripadnosti koju stičemo rođenjem i naukom tijekom života.
Nikako se ne može reći da granice naše domovine ujedno i znače da samo unutar njih žive i postoje Hrvati.
Također smatram da vjera ili vjeroispovjed ne može biti mjerilo za odrđivanje pripadnosti nekom narodu, pa tako niti nama Hrvatima.
Bitino je kako se netko osijeća i čemu je privržen. Znam podosta Hrvata kojima pripadnost nekom narodu ne predstavlja neku bitnu stavku u životu, isključivo gledaju čovjeka kao personu za sebe, bez obzira kom narodu, vjeroispovjesti ili rasi pripadali.
Osobno sam odgajan u sličnom duhu, mada mi je majka u nekim razgovorima ( dok sam ulazio u pubertet ) jasno ukazala na to da smo Hrvati, da se svoj narod voli i poštiva, ali isto tako mi je uvijek naglašavala da ako ne voliš druge bez obzira na raznolikosti, ne možeš voljeti niti sebe i svoje!!
Još bih samo htio naglasiti da busanje u prsa " mi Hrvati" ništa ne predstavlja, odnosno iskazuje samo zatupljenost i meni se nikako ne sviđa. Pretjerano isticanje, ili ti samo mi, mi, mi, mi i nitko drugi, po nacionalnoj osnovi, za mene je glupost.
Zadnji Uredio dark_zg : 28-12-08 u 21:24
Jebote teme rasprave.....![]()
![]()
Pa ovako: za početak Hrvatom me definira sredina u kojoj sam se rodio i razvijao iz djeteta u osobu....... Znači, rođen sam u Rijeci koja je u Hrvatskoj..... U toj istoj Rijeci se razvijam u osobu.....
Znači, ja sam Riječanin i Hrvat...... I gdje god se pojavio, gdje god živio, ja ću biti Riječanin i Hrvat..... Nikako ni Purger ni Slovenac......
Tako i bilo tko.....
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
potpisujem u potpunosti
najdraži su mi ti nacionalisti. busaju se u prsa kako su hrvati, dokazuju da su veći hrvati nego neki drugi.
ka da je to važno.
moji su došli na vis prije nego li su hrvati naučili pisati i od onda znan ime svakog od njih (pod uvjeton da žena od nekih od njih nije bila malo sklona igranju u protivničkon dvorištu)
i pa šta onda.
ka da san ja bira oću li se rodit ka hrvat. moga san se rodit i ka srbin i sad bi se busa u moje šumadijske korjene. i šta bi me to prominilo.
nacionalizam je stvar prošlosti i globalizam ga je već počea brisat. jednog dana više se neće ni znat za nacije.
-
Dečki, zar mi ne možemo normalno raspravljati?
U svakom slučaju ja sam čisto provokativno postavila pitanje pošto je i tematika onako "izazivajuća".
Slažem se s industrialom, ali je mimo teme.![]()
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Teta, bez ljutnje, ali ja nigdje ne vidim provokaciju niti u ovoj temi niti u onoj tamo o NDH......
Vidim razinu opće kulture pojedinaca i plitkoće osobnosti kada se čovjeka karakterizira prema nacionalnosti........![]()
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Ne znam šta je tu provokativno dok se ne pojave tipovi koji vole brojati krvna zrnca i diče se sa svojim hrvatstvom i domovinom, a žive u Minkenu.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
I slušaju kralja Arthura i Cecu.......![]()
×××