Evo ti pa prevedi na latinicu pa onda otvaraj teme.
Raspravljate o temi Bješe jednom u Iraku u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Прије неког времена, Џорџ Буш, изјавио је на ТВ како је побједа «добрих» у Ираку евидентна и да је дошао ...
Evo ti pa prevedi na latinicu pa onda otvaraj teme.
evo rep+ za prevodilac
Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć'
Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
Ovo je moj slobodni prijevod, s obzirom na moje znanje ćirilice:
Prije nekog vremena, George Bush je na TV-u izjavio kako je pobjeda ˝dobrih˝ u Iraku evidentna i kako je došao kraj ratu. Naravno, atlantski imperator je dodao kako će biti potrebno izvršiti ˝još neke operacije međunarodne policije˝, kako bi se eliminirali posljednji pohodi pljačkaša i otpor ˝loših dečkiju˝ između ostalog, u koje je uvrstio i nelogično islamske fundamentaliste i fantome Al Kaide, koji su se svi ujedinili protiv tek rođene ˝demokracije˝ u Iraku.
Stvarnost je nešto drugačija, kao što to već mnogi znaju, ali ona stvarnost koja je nepravedno ignorirana od strane nacionalnih medija.
U Iraku se vodi rat za koji nitko ne zna kada će završiti. Kontrolirani teritorij, od strane onih koji su izvršili invaziju, znatno se smanjio i stalno se smanjuje od onog povijesnog dana pobjedonosne Bushove izjave u medijima. Amerikanci su sve više protjerivani s ratne linije. Prije nekoliko dana su morali produžiti svoju dužinu trajanja ratnog scenarija za trupe stacionirane u Iraku: pravi primjer priznanja poteškoća u kojima se nalaze.
Ako se nakon toga neke stvari ne počnu razvijati dobro po Washington, vezano za vojni plan, oni će onda nastaviti još više optuživati teroriste i terorizam za sve što se događa u Iraku, bez obzira što je u ovom još uvijek slučaj koji tek treba definirati.
Irački patriotski otpor, vođen partijom Bath, nema nikakve interese da iskoristi terorizam protiv iračkih civila, iako djeluje suprotno pošto su se već religiozne jedinice uplele u igru koju su započeli okupatori. Na potpisima mnogih atentata nadvila se sjena, koja se čini kako dolazi izdaleka.
Sigurno je da kolaboracionistički irački parlament ne predstavlja narod i nije u stanju prikupiti snage kako bi mogao vladati, ako ne slijedi okupatore.
Eksplozije koje svakodnevno pred vratima ˝Palače moći˝ potresaju stubove, u zelenom dijelu Bagdada, zoni koja bi trebala biti maksimalno zaštićena i koja je pod protektoratom atlantskih sila, ostavlja sliku kamikaze samoubojice, koji se pred vratima parlamenta ubija i na taj način ubija sebe i još tri parlamentarca kolaboracionista, ranjavajući desetine ljudi. Kažemo da bez sumnje Irak postaje novi Vijetnam i tako će se i završiti.
Ne može se unedogled održavati marionetska vlada protiv volje naorda. Ne može se snagom oružja držati na nišanu narod koji želi vratiti svoju slobodu i nezavisnost. Ne može se kontrolirati teritorij na kojemu je ˝neprijatelj svuda oko nas˝, zato što se kad-tad javi pobuna protiv ugnjetača.
Amerika predstavlja zatvorenicu sebe same i na to bi trebali obratiti pažnju za vrijeme predsjeničkih izbora i glasati za povlačenje iz Iraka. Ali kao što to obično biva, uvijek će ostati nekažnjeni krivci i pokretači ovog rata. Možda zato jer su demokratski jenkiji, danas kritičari ovog rata, davno prije glasali za vojnu intervenciju u Iraku.
E.Nacija
Zadnji Uredio M@tej@ : 20-09-07 u 23:06
Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima.
Mislim da je jako bezobrazno od forumaša koji je postavio (ako se ne varam već 2.) temu na ćerilici. Čista provokacija!
Većina nas shvaća da je to pismo kao i svako drugo, bez obzira na odnose država...ali isto tako nemožeš očekivati da se tečno čita ili poznaje uopće... isto kao da sad netko na eng forumu napiše njemački text. Ništa drugo nego bezobrazno i sa svrhom svađanja ili vrijeđanja!
Nadalje, mislim da je ovo tolerantno (...) od strane većine forumaša, jer na forumu koji je ex yu zapravo znalo se par x prigovoriti zbog "kaj"...
A s druge strane latinično pismo stoji svugdje...
Zadnji Uredio dorina : 22-09-07 u 12:42
stupid is as stupid does
slazem se s tobom u potpunosti.....ali nemoj mislist da na ovom forumu vlada tolerancija 100%
Meni su zbog "ba" počeli neke gluposti pricat.....
ba u bosni, kaj u hrvatskoj, bre u srbiji....
svakom njegovo...
Da ga hoće joj nano, da ga hoće joj nanice, da ga hoće zabit Džeko, jooj nano nanice!!!
Joj pa bar vam čirilica nije probem,ja sam ju u manje od tjedan naučila sama,nije da se hvalim. No,nalazimo se u Hrvatskoj i poželjno je pisati latinicom. Drugo bi bilo da je ovo Rusija,Bugarska,Srbija...