| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Da li psujete??? u Znanost forumu; Pa zato što se u datom trenutku i/ili situaciji psovkom može najbolje ili najprikladnije ili najrje... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li psujete??? Pa zato što se u datom trenutku i/ili situaciji psovkom može najbolje ili najprikladnije ili najrječitije ili najsveobuhvatnije... izrazit određena emocija ili prikazat određeno stanje ... Psovka ima veću specifičnu težinu od "pristojne" riječi... Nije isto kad kažeš "glupane jedan glupi, mrzim te" i "goni se u tri pizde materine" Nije isto kad kažeš "sve se raspalo" ili "sve je otišlo u tri pizde materine" Imaš takvih primjera milijun... A ovi "nepsovači" znaju sve te psovke, samo ih ne žele koristit jer su oni kao "fini" i "pristojni"... Ma jesu kurac!
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #43 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Da li psujete??? kao kočijaš!! samo ne spominjem mater i nedam da mi itko j....... mater, u šali ako izleti lipo upozorim,inače seve svece s neba skinem bar jednom i isusa da ne govorim,
__________________ "I'm going to make him an offer he can't refuse" |
| | |
| | #44 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li psujete??? Citat:
Slažem se u potpunosti... samo što ja mislim da je danas (točnije, u zadnjih 10-15 godina) opća društvena atmosfera takva da su psovke postale dio svakodnevne komunikacije.. Psovka svakako može bit uvreda - ali to ovisi o kontekstu u kojem je izrečena... Na primjer, kad sretnem nekog koga nisam dugo vidio, pa mu onako srdačno kažem "Pa di si, pizda ti materina, nisan te vidija pun kurac i sto" to se nikako ne može protumačit kao uvreda... i mislim da bi se samo idiot uvrijedio... Jer je takav kontekst u kojem je ta "psovka" izrečena.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| | |
| | #46 (permalink) | |||||
| Veteran | Re: Da li psujete??? Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |||||
| | |
| | #47 (permalink) |
| Purger | Re: Da li psujete??? Joks je rekao sve i u potpunosti se slažem s njim. Damdisk,molio bi te da mi ti kao psovač objasniš ovaj primjer koji si naveo..."Pa di si, pizda ti materina, nisan te vidija pun kurac i sto". Zanima me... 1. Zašto moraš kad nekoga sretneš spominjati pizdu njegove mame,kakve veze ima pizda njegove mame sa tim što ste se vas dvoje sreli ? 2. Koliko je to u ovom slučaju pun kurac i sto ? Sto i koliko još dana,mjeseci ili godina ? Unaprijed zahvaljujem na objašnjenju...
__________________ Only GOD can judge me... I got a girl You want to meet her Her name is 9 millimeter PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #48 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Da li psujete??? Pa štos je u tome da se sintagma "pizda ti materina" ne shvaća doslovno ()vagina nečije majke) nego kao stilska figura kojom se pojačava sreća/zadovoljstvo/iznenađenje zbog toga što sam nekog vidio... Isto vrijedi i za sintagmu "pun kurac i sto" - stilska figura kojom se naglašava duljina vremenskog razdoblja koje je proteklo od zadnjeg susreta... O tome i govorim kad kažem da je bitan KONTEKST u kojem se nešto kaže, a ne sam sadržaj izgovorenog. Nema na čemu.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #50 (permalink) | |
| Purger | Re: Da li psujete??? Citat:
Ali svejedno su psovači preseratori :-))
__________________ Only GOD can judge me... I got a girl You want to meet her Her name is 9 millimeter PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
![]() |
| Tagovi: psujete |
« Izmišljanje riječi
|
Topless »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Beogradski grafiti | CH1 | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 13 | 17-09-08 20:49 |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 23:37 |
| pitalice vicevi | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 8 | 18-05-07 00:12 |
| biseri hrvatskih komentatora na sp 2006 | vrdoljak | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 25-06-06 21:57 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 14-07-05 00:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:41.