Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Da li psujete??? u Znanost forumu; Pa zato što se u datom trenutku i/ili situaciji psovkom može najbolje ili najprikladnije ili najrje&#...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-11-06, 22:50   #41 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Da li psujete???

Pa zato što se u datom trenutku i/ili situaciji psovkom može najbolje ili najprikladnije ili najrječitije ili najsveobuhvatnije... izrazit određena emocija ili prikazat određeno stanje ...

Psovka ima veću specifičnu težinu od "pristojne" riječi...

Nije isto kad kažeš "glupane jedan glupi, mrzim te" i "goni se u tri pizde materine"

Nije isto kad kažeš "sve se raspalo" ili "sve je otišlo u tri pizde materine"

Imaš takvih primjera milijun...

A ovi "nepsovači" znaju sve te psovke, samo ih ne žele koristit jer su oni kao "fini" i "pristojni"...

Ma jesu kurac!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-11-06, 22:54   #42 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 26
Poruka: 9,527
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ma jesu kurac!

A sve ti to ovisi i od sredine gdje živiš... recimo u nekim je krajevima psovka nešto kao "dobar dan".. a negdje je to uvreda...
Wamp je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-12-06, 11:25   #43 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 22-10-05
Godina: 25
Poruka: 2,365
Anthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Anthony

kao kočijaš!!
samo ne spominjem mater i nedam da mi itko j....... mater, u šali ako izleti lipo upozorim,inače seve svece s neba skinem bar jednom i isusa da ne govorim,
Odgovori sa citatom
Star 01-12-06, 14:14   #44 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke

A sve ti to ovisi i od sredine gdje živiš... recimo u nekim je krajevima psovka nešto kao "dobar dan".. a negdje je to uvreda...

Slažem se u potpunosti... samo što ja mislim da je danas (točnije, u zadnjih 10-15 godina) opća društvena atmosfera takva da su psovke postale dio svakodnevne komunikacije..

Psovka svakako može bit uvreda - ali to ovisi o kontekstu u kojem je izrečena...

Na primjer, kad sretnem nekog koga nisam dugo vidio, pa mu onako srdačno kažem "Pa di si, pizda ti materina, nisan te vidija pun kurac i sto" to se nikako ne može protumačit kao uvreda... i mislim da bi se samo idiot uvrijedio...

Jer je takav kontekst u kojem je ta "psovka" izrečena.
Odgovori sa citatom
Star 01-12-06, 14:21   #45 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 26
Poruka: 9,527
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Ma sve je to meni jasno...
Wamp je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-06, 15:22   #46 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 8,028
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Citat:
samo što ja mislim da je danas (točnije, u zadnjih 10-15 godina) opća društvena atmosfera takva da su psovke postale dio svakodnevne komunikacije..
Žalosno ali istinito

Citat:
Psovka svakako može bit uvreda
Pa osnovna namjena psovke bi i trebala biti uvreda a ne da služi umjesto "dobar dan"

Citat:
ali to ovisi o kontekstu u kojem je izrečena...
Slažem se, ali to je zato što su se ljudi naviknuli na psovke i počeli ih upotrebljavati u normalnom razgovoru gdje im nebi trebalo biti mjesto

Citat:
Na primjer, kad sretnem nekog koga nisam dugo vidio, pa mu onako srdačno kažem "Pa di si, pizda ti materina, nisan te vidija pun kurac i sto" to se nikako ne može protumačit kao uvreda... i mislim da bi se samo idiot uvrijedio...
I istina je, nebi se uvrijedio da meni neko tako pristupi jer, kao što smo već rekli, to je nažalost postalo normalno

Citat:
Ja osobno ove "nepsovače" smatram preseratorima.
I ne, ja nisam preserator ako se trudim (i uspjevam) psovanje svesti na najmanju moguću mjeru i izbjegavati ih u normalnom razgovoru, baš suprotno, preseratorima smatram one koji upotrebljavaju psovke onda kad stvarno za njih nema potrebe (kao ovaj tvoj gore navedeni primjer)

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-06, 16:16   #47 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Poruka: 10,938
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Joks je rekao sve i u potpunosti se slažem s njim.

Damdisk,molio bi te da mi ti kao psovač objasniš ovaj primjer koji si naveo..."Pa di si, pizda ti materina, nisan te vidija pun kurac i sto".

Zanima me...
1. Zašto moraš kad nekoga sretneš spominjati pizdu njegove mame,kakve veze ima pizda njegove mame sa tim što ste se vas dvoje sreli ?

2. Koliko je to u ovom slučaju pun kurac i sto ? Sto i koliko još dana,mjeseci ili godina ?

Unaprijed zahvaljujem na objašnjenju...

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-06, 16:20   #48 (permalink)
doctor queñones

Pa štos je u tome da se sintagma "pizda ti materina" ne shvaća doslovno ()vagina nečije majke) nego kao stilska figura kojom se pojačava sreća/zadovoljstvo/iznenađenje zbog toga što sam nekog vidio...

Isto vrijedi i za sintagmu "pun kurac i sto" - stilska figura kojom se naglašava duljina vremenskog razdoblja koje je proteklo od zadnjeg susreta...

O tome i govorim kad kažem da je bitan KONTEKST u kojem se nešto kaže, a ne sam sadržaj izgovorenog.

Nema na čemu.
Odgovori sa citatom
Star 01-12-06, 16:21   #49 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,987
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
1. Zašto moraš kad nekoga sretneš spominjati pizdu njegove mame,kakve veze ima pizda njegove mame sa tim što ste se vas dvoje sreli ?

Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-06, 16:56   #50 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Poruka: 10,938
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Citat:
Pa štos je u tome da se sintagma "pizda ti materina" ne shvaća doslovno ()vagina nečije majke) nego kao stilska figura kojom se pojačava sreća/zadovoljstvo/iznenađenje zbog toga što sam nekog vidio...

Isto vrijedi i za sintagmu "pun kurac i sto" - stilska figura kojom se naglašava duljina vremenskog razdoblja koje je proteklo od zadnjeg susreta...

O tome i govorim kad kažem da je bitan KONTEKST u kojem se nešto kaže, a ne sam sadržaj izgovorenog.

Nema na čemu.
Znači to su stilske figure...ajd dobro.
Ali svejedno su psovači preseratori :-))

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: psujete

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Beogradski grafiti CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 13 17-09-08 20:49
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 23:37
pitalice vicevi Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 8 18-05-07 00:12
biseri hrvatskih komentatora na sp 2006 vrdoljak Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 25-06-06 21:57
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 14-07-05 00:42

Trenutno vrijeme na forumu: 01:41.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114