Ponekad onima bez nogu i takve kojima treba... ak vidim da je čitav i da može radit ni lipe...
Raspravljate o temi Dajete li novac prosjacima? u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Iako otprilike već znam stavove nekih, zanima me dajete li ikada novac ljudima koji prose, a ako ne, zašto?...
Ponekad onima bez nogu i takve kojima treba... ak vidim da je čitav i da može radit ni lipe...
Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku [photoshop, programiranje, izrada web stranica i ostalo...]
Radar404 <- moj blog
Potpisujem !
Dajem samo ženskim ciganima i to malima, ali mora da umije da pjeva narodnjake
Ja dajem, ali ne ciganaima. Dajem onima koji nemaju ruku ili nogu, te su s time onesposobljeni za rad. Ljudi su invalidi i njima svaka kuna puno znači.
A ciganima nikad, a imam i jednu zgodnu priču:
Sjećam se prije dvije godine mi je frend konobario preko ljeta u Zagrebu na terasi, pa je morao svako jutro iznositi stolove i stolice, pa ih opet na večer unositi. Zamolio je jednog cigana koji je tamo prosio da mu navečer pomogne, a ovaj bi mu zauzvrat dao 10-20 kuna. Tip se nasmijao i rekao "Nisam ja lud ko ti da radim".
Pa neću ni ja biti tako luda da podržavam tvoj nerad!
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Da dajem onima kojima je to potrebno.
Ja dajem, ako imam u tom trenutku, pa čak i Romima (možete se bar udostojit pa pisat "Cigani" velikim slovom)
ja dajem starijim osobama i onima koji nisu sposobni za rad
Ne. Nikad.