| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; Citat: Kažnjena jer je silovana Mladu ženu su prvo silovala sedmorica muškaraca, zatim je morala pretrpjeti poniženja ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | ||
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Demokracija u islamskim državama Citat:
I onda još ova priča: Citat:
I nemojte pričati da ovo nema nikakve veze sa islamom.
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge Zadnji Uredio teica : 06-12-07 u 11:42. | ||
| | |
| | #2 (permalink) |
| absolute beginner Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 5,471
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama ne, nego nema veze s demokracijom.. ![]() prvi slučaj: zatvaranje bez suđenja, ukidanje prava na pravedno suđenje i obranu. apsolutno nefunkcioniranje sudbene vlasti ne ide u isti kontekst s demokracijom. o drugom bi se dalo diskutirati u vezi prava na slobodu govora, ali i na ograničenje zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja. ovaj drugi primjer također je nezamisliv u zapadnim demokracijama ali nije tako radikalan. a užas, što drugo reći. ![]() Zadnji Uredio ševa : 06-12-07 u 13:24. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 893
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Da,da, strašne stvari se događaju u zemljama 'trećeg svijeta'... Ja to ne bih povezivao toliko sa vjerom koliko sa stanjem u društvu općenito...Općenito je situacija stvarno loša i demokracija je stvarno na vrloo niskim granama (ako uopće postoji)...Tako da me onda i ne čude takvi 'događaji'...Ali stvarno je žalosno ![]() Tek u ovakvim situacijama uviđam koliko je naša država razvijenija od takvih država...Koliko je naše društvo otišlo koraka ispred u svome razviju od ovakvih društava....I odmah se bolje osjećam... ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Ševa, priča je o obrubljivanju glave sabljom zbog Teddya koji se zove Muhi ![]()
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #6 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
![]()
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 541
![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Kada čitam takve stvari u novinama onda si mislim da bi Amerika trebala malo i tamo uletit. Nevolim Ameriku i njihovu politiku ali radije Ameri nego vjerski fanatici. Takav je zakon i u Iranu a oni če uskoro biti nuklearna sila. A što onda? I NE nemam ništa protiv Islama nego protiv vjerskih fanatika koji propisuju zakone kako im to odgovara, npr. u Afganistanu su zabranili televiziju i sve što je bilo moderno ali nisu im smetali Ruski Kalašnjikovi i Američke Stinger rakete. ![]() |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Ova presuda nije bila povezana sa silovanjem kao motivom, već je zbog nepoštivanja zakona koji nalaže da udana žena ne smije biti sama u društvu muškarca koji joj nije rođak, a kako je utvrđeno da je žena bila sa ljubavnikom (ili bivšim ljubavnikom po nekim izvorima) u vrijeme kad se napad dogodio, za to je osuđena na bičevanje. Muškarci koji su je silovali dobili su kazne od 2 do 9 godina... što se Hrvatskog pravosuđa tiče ni veće ni manje od naših zakona i kazni prema njima se ne treba čuditi, dapače, u Saudijskoj arabiji za silovanje se predlaže, meni puno bolja kazna smrću, a u ovom slučaju kako je sud presudio nije bilo dovoljno očevidaca i dokaza za takvu kaznu. Demokracija svakako ne postoji, ne znam čemu ovakav naslov, te države nemaju veze sa demokracijom kao ustojem... Ovo je valjda alegorija ko Kineska demokracija, jel?? Ne radi se o tome da oni nemaju zakon koji bi kažnjavao silovatelje dapače imaju vrlo strog zakon, koji u ovom pojedinačnom slučaju nije primjenjen. Druga stver je njihov zakon koji ženama brani da budu same sa muškarcima, ali činjenica je da bi žena (u slučaju da je uhvaćena) jednako bila osuđena i da nije silovana, pa bi problem eventulano mogao biti u tome, ali takvi su im zakoni i oni to znaju. Da bi im trebalo mjenjati zakone, svakako, al to je na njihovom narodu, koji u slupčaju općeg nezadovoljstva ima opcije koje su se često događale u povjesti od prosvjeda do revolucija, koji će naravno rezultirati žrtvama zbog čvrste stege kakva vlada u tim državama, ali to je jedini način. Činjenica je da novinarski senzacionalizam iz članka sugerira da je ona osuđena, jer je silovana, a ne jer je prekšila poznat joj zakon. Siguran sam da ih ima stotine koje krše te zakone, ali one nisu bile silovane i problem je u njihovom nerazvijenom osjećaju za ljudska prava, jer bi u zapadnim zemljama čak i da postoji sličan zakon olakotna okolnost bila situacija koja je slijedila. Takvih je zakona u islamskim državama mnogo... nedavno je bio primjer gdje su dječaku lomili ruku, jer je krao... Jednostavno takav striktan način kažnjavanja i strogo pravosuđe je okolnost u kojoj ti ljudi moraju naučiti živjeti, ili još bolje, uče živjeti od malena i potpuno se drugačije mentaliteno razvijaju od nas. Isto tako se mi potpuno drugačije mentalitetno razvijamo od japanaca, kojima je nepojmljivo da se stvari poput pronevjera i krađe dešavaju nekažnjeno, jer se kod njih ljudi samoinicijativo ubijaju kad se saznaju takve stvari dok kod nas isti sjede na rukovodećim pozicijama ili su sjedili. S obzirom da su oni desetljećima napredniji od nas, ko je tu referenca da nam kaže što je pravilno i normalno... |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:22.