To uopće nije bitno tko je "veliki brat". Bilo tko. Tko god hoće neka bude "veliki brat".
Jer, alternativa je da nitko ne reagira - a ta alternativa je gora nego da reagira bilo tko.
Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Razumijem ja to sve, ali što ćeš. Tužit ih velikom bratu? I tko je onda taj veliki brat u cijeloj ...
Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.
To uopće nije bitno tko je "veliki brat". Bilo tko. Tko god hoće neka bude "veliki brat".
Jer, alternativa je da nitko ne reagira - a ta alternativa je gora nego da reagira bilo tko.
Zamena teza. To je tvoj problem a iz mojih postova se da zaključiti samo to da insistiram na njihovoj posebnosti i protiv sam bilo kakvih uplitanja te nametanja navodno univerzalnih ljudskih prava kojih se ne pridržava ni onaj koji ih propagira ili pak silom natura.
Demokratija se ne natura palicom, bombama ili bilo kakvim drugim nasilnim metodama.
Zadnji Uredio Savana : 14-01-10 u 14:35 Razlog: dodatak
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
Ljudska prava nisu "navodno" univerzalna. Ona jesu univerzalna, i pripadaju svakom ljudskom biću od momenta kada se rode.
Žena ima pravo na slobodno kretanje. Žena ima pravo birat svog seksualnog i životnog partnera. Žena ima pravo odjenut se kako god želi. Žena ima pravo zaštitit se od fizičkog napada.
I to pravo svaka žena ima u svakoj državi, svakom društvu, svakoj sredini. UVIJEK.
Kad bi kojim slučajem imao advokatsku kancelariju u nekoj islamskoj zemlji ne bi zaradio ni za vodu. Još bi zaglavio i zatvor. Ipak se ti drži kopna. Sigurnije je i bezbolnije.![]()
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
Kakva voda? Kakvo kopno? O čemu ti to?
Opet neki "aforizmi"...![]()
Pre bih rekao da je u pitanju metafora.![]()