| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; sječam se da je prije par godina u emiratima bio požar u nekoj ženskoj školi, i 8 (tu negdje) ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-12-07
Poruka: 13
![]() | Re: Demokracija u islamskim državama sječam se da je prije par godina u emiratima bio požar u nekoj ženskoj školi, i 8 (tu negdje) učenica je izgorjelo, jer im nisu dopustili da izađu zato što nisu nosile onaj veo, da im ne bi vidjeli lica. ![]() |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
Poruka: 4,777
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Žene u UAE nemaju obavez nošenja burkhe (ona prekriva lice), već je mogu nositi ako žele, tradicionalna je široka crna haljina abaya i marama shayla. Osim toga curice do punoljetnosti prema Islamskim odredbama ne moraju nositi ni maramu. Jel imaš možda link na članak?? |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,840
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Aris molim te lijepo saberi se, ne moraju nositi?? Ne moraju? Ako ne moraju onda mi nije jasno zašto sve nose. To im je super, ha? Ili jednostavno znaju da ako ih neki idiot ulovi na cesti i siluje one će biti te koje su krive zato kaj su ga izazivale. Aris svašta mogu trpiti, ali da netko jednostavno ne može reći "okej, jesu ti ljudi dole jesu bolesnici što se tiče vjere i žena dole nema nikakvih prava" to zaista ne mogu. A i nisam ćorava da ne mogu vidjeti sve strankinje (novinarke) koje izvještavaju iz Kabula i sličnih gradova da moraju imati maramu oko glave. Sigurno im je to super fancy modni dodatak.
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 10-12-07
Poruka: 13
![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
nakon što sam to pročitao. Da li je to bilo u UAE ili nekoj susjednoj zemlji neznam točno, niti da li su bile punoljetne, ali koliko su neki od njih zadrti, mislim da nije potrebno komentirati. | |
| | |
| | #16 (permalink) | |||
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
Citat:
Citat:
I da rekao sam da prema Islamskoj odredbi hidžaba curice ne moraju nositi ni marame. | |||
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Dobro onda po tom žena u islamskom svijetu ima sva prava? Veća nego u Švedskoj? Ne kužim funkciju vjerske policije? Čemu ona? Da malo premlati žene ako ne nose maramu ili kako da to sebi predočim?
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon |
| | |
| | #18 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
Predoči si vjersku policiju kao i našu policiju, ako prekršiš zakoni kojeg si svjestan biti ćeš kažnjen... Da li naš 0.0 promila Britanac koji ima na raspolaganju 0.8 gleda kao ukidanje slobode i da li misli da naša policija mlati pijane vozače?? | |
| | |
| | #19 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Arise pretjeruješ. Svi mi znamo kaj je zločin, a što ako se zločin nad nekim napravi. Ja smatram da ako je žena silovana ne smije ona dobiti za to kaznu nego onaj tko ju je silovao. Pa kreni od sebe, da ti budeš silovan i onda još dobiješ 40 udaraca bičem jer si silovan i to izazivao, a tvoj silovatelj prođe nekažnjeno. Pa kaj bi ti napravio? Kaj??? Daj razmisli malo.
| | |
| | #20 (permalink) | |
Razmišljam ja, zato ti pokušavam objasniti da se žene tamo kažnjavaju kao i muškarci u skladu sa zakonima koje su oni donjeli, a krše li ti zakoni ljudska prava ili ne, ovisno kakvo je gledište. Sumnjam da su oni prihvatili neke deklaracije u zapadnim ljudskim pravima, pa ih isto tako ništa ne obavezuje da ta prava drže na zapadnim standardima. Njihovi stanovnici su svjesni zakona koji im brani da im žene hodaju bez marame pa se toga i drže, kao što se mi držimo ili bi se trebali držati zakona o alkoholu u vožnji... onaj ko krši zakon u državi koja ga je donjela podložan je njezinoj kazni. Pa u Kini su ljudi završavali u dugogodišnjem zatvoru za drogu koja je u Nizozemskoj legalna, dok su drugi dobivali smrtnu presudu za drogu koja kod nas vuče par godina zatvorske kazne... Zakoni država su takvi i kome se ne sviđaju može otići, ali ih se većina od rođenja prilagođavajući se okolini i društvu nauči držati bez da im to postaje opterećenje ili na to gledaju kao kršenje njihovih ljudskih prava. Zadnji Uredio _Aris_ : 10-12-07 u 23:16. | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:19.

nakon što sam to pročitao. Da li je to bilo u UAE ili nekoj susjednoj zemlji neznam točno, niti da li su bile punoljetne, ali koliko su neki od njih zadrti, mislim da nije potrebno komentirati.