Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; sječam se da je prije par godina u emiratima bio požar u nekoj ženskoj školi, i 8 (tu negdje) ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-12-07, 20:51   #11 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-12-07
Poruka: 13
cali3 se izdvaja iz mase
Re: Demokracija u islamskim državama

sječam se da je prije par godina u emiratima bio požar u nekoj ženskoj školi, i 8 (tu negdje) učenica je izgorjelo, jer im nisu dopustili da izađu zato što nisu nosile onaj veo, da im ne bi vidjeli lica.
cali3 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 20:53   #12 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-11-07
Godina: 28
Poruka: 123
Krvavica

Mora se tamo malo uvest kapitalizam,da da,to je rjesenje
Krvavica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 21:10   #13 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 23
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: cali3 Pogledaj Poruke
sječam se da je prije par godina u emiratima bio požar u nekoj ženskoj školi, i 8 (tu negdje) učenica je izgorjelo, jer im nisu dopustili da izađu zato što nisu nosile onaj veo, da im ne bi vidjeli lica.
Žene u UAE nemaju obavez nošenja burkhe (ona prekriva lice), već je mogu nositi ako žele, tradicionalna je široka crna haljina abaya i marama shayla. Osim toga curice do punoljetnosti prema Islamskim odredbama ne moraju nositi ni maramu. Jel imaš možda link na članak??
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 21:17   #14 (permalink)
Kiss my ass

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,840
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Aris molim te lijepo saberi se, ne moraju nositi?? Ne moraju? Ako ne moraju onda mi nije jasno zašto sve nose. To im je super, ha? Ili jednostavno znaju da ako ih neki idiot ulovi na cesti i siluje one će biti te koje su krive zato kaj su ga izazivale.

Aris svašta mogu trpiti, ali da netko jednostavno ne može reći "okej, jesu ti ljudi dole jesu bolesnici što se tiče vjere i žena dole nema nikakvih prava" to zaista ne mogu.

A i nisam ćorava da ne mogu vidjeti sve strankinje (novinarke) koje izvještavaju iz Kabula i sličnih gradova da moraju imati maramu oko glave. Sigurno im je to super fancy modni dodatak.
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 21:28   #15 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-12-07
Poruka: 13
cali3 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Žene u UAE nemaju obavez nošenja burkhe (ona prekriva lice), već je mogu nositi ako žele, tradicionalna je široka crna haljina abaya i marama shayla. Osim toga curice do punoljetnosti prema Islamskim odredbama ne moraju nositi ni maramu. Jel imaš možda link na članak??
Sječam se samo ovog što sam napisao, i to sam zapamtio jer sam stvarno ostao ono .. nakon što sam to pročitao. Da li je to bilo u UAE ili nekoj susjednoj zemlji neznam točno, niti da li su bile punoljetne, ali koliko su neki od njih zadrti, mislim da nije potrebno komentirati.
cali3 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 21:41   #16 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Aris molim te lijepo saberi se, ne moraju nositi?? Ne moraju? Ako ne moraju onda mi nije jasno zašto sve nose. To im je super, ha? Ili jednostavno znaju da ako ih neki idiot ulovi na cesti i siluje one će biti te koje su krive zato kaj su ga izazivale.
Od kud ti da sve nose burkhe?? Ovdje nemam šta raspravljat očito ne znaš razliku između burkhe i marame, pogledaj malo antiislamske stranice gdje kritiziraju policiju koja traži da ženama bude pokrivena kosa, kako bilo ne moraju imati pokriveno lice. Sarkazam ostavi nekom drugom.

Citat:

Aris svašta mogu trpiti, ali da netko jednostavno ne može reći "okej, jesu ti ljudi dole jesu bolesnici što se tiče vjere i žena dole nema nikakvih prava" to zaista ne mogu.
Informiraj se pa ćeš moći. Sad bi ti htjela da ja priznam da žene kamenuju, jer ne nose marame... Imaš vjersku policiju koja upozorava po cesti ako marama ne pokriva kosu i postoje kazne za one koje uopće ne nose marame. kakve to ima veze sa pravima žena, tamo ni muškarac ne može hodati bez majce, što to onda krši prava muškaraca?? To je tradicija i vjersko nasljeđe i žene odgajane u Islamskom duhu ne pate duboko u sebi jer moraju imati maramu, već su odgajane da to smatraju normalnim, šta cijelo vrijeme sebe trpaš u tu situaciju, naravno da bi tebi bilo drugačije.
Citat:
A i nisam ćorava da ne mogu vidjeti sve strankinje (novinarke) koje izvještavaju iz Kabula i sličnih gradova da moraju imati maramu oko glave. Sigurno im je to super fancy modni dodatak.
Ja nigdje nisam rekao da ne moraju nositi maramu... rekao sam da ne moraju nosit burhku koja pokriva lice...čitaj tekst.
I da rekao sam da prema Islamskoj odredbi hidžaba curice ne moraju nositi ni marame.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 22:20   #17 (permalink)
Kiss my ass

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Dobro onda po tom žena u islamskom svijetu ima sva prava? Veća nego u Švedskoj?

Ne kužim funkciju vjerske policije? Čemu ona? Da malo premlati žene ako ne nose maramu ili kako da to sebi predočim?
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 22:33   #18 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Dobro onda po tom žena u islamskom svijetu ima sva prava? Veća nego u Švedskoj?

Ne kužim funkciju vjerske policije? Čemu ona? Da malo premlati žene ako ne nose maramu ili kako da to sebi predočim?
Po čemu ti uspoređuješ Prava žena u Švedskoj sa pravima u UAE?? Druga država ustrojstvo i sve tim redom. Pa muškarci imaju manja ljudska prava, prava govora i prakticiranja ljudskih sloboda u državama koje imaju striktno vjersko ustrojstvo, čemu se onda čuditi manjim pravima žena. Po zapadnim standardima stanovnici tih država općenito imaju manja ljudska prava... ali to je po zapadnim standardima i mi imamao po Nizozemskim ili standardima SAD-a, manja ljudska prava od njih... Gdje su nam topici o ljudskim pravima u Hrvatskoj, prije nego bacimo oko na drugi kraj svijeta. Smatraš li ti ljude u Hrvatskoj zakinutima za ljudska prava jer ih zakon ograničava u upotrebi droga, alkohola, brze vožnje, nepostojanja prostitucije kao zanimanja, istospolnih brakova i sl. zakinutima za ljudska prava?? Po meni su takvi zakoni i prava su nam onakva kakva su u skladu sa zakonima i Ustavom donešenima godinama u nazad, a i oni mogu biti diktirani tradicijom ili u slučaju spomenutih država vjerom...

Predoči si vjersku policiju kao i našu policiju, ako prekršiš zakoni kojeg si svjestan biti ćeš kažnjen... Da li naš 0.0 promila Britanac koji ima na raspolaganju 0.8 gleda kao ukidanje slobode i da li misli da naša policija mlati pijane vozače??
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 22:49   #19 (permalink)
Kiss my ass

Arise pretjeruješ.

Svi mi znamo kaj je zločin, a što ako se zločin nad nekim napravi.

Ja smatram da ako je žena silovana ne smije ona dobiti za to kaznu nego onaj tko ju je silovao. Pa kreni od sebe, da ti budeš silovan i onda još dobiješ 40 udaraca bičem jer si silovan i to izazivao, a tvoj silovatelj prođe nekažnjeno. Pa kaj bi ti napravio? Kaj???

Daj razmisli malo.
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 23:09   #20 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Arise pretjeruješ.

Svi mi znamo kaj je zločin, a što ako se zločin nad nekim napravi.

Ja smatram da ako je žena silovana ne smije ona dobiti za to kaznu nego onaj tko ju je silovao. Pa kreni od sebe, da ti budeš silovan i onda još dobiješ 40 udaraca bičem jer si silovan i to izazivao, a tvoj silovatelj prođe nekažnjeno. Pa kaj bi ti napravio? Kaj???

Daj razmisli malo.
Pročitaj moj post pažljivo tamo ti je odgovor koji ću ti ponoviti... Ona nije kažnjena jer je silovana, kažnjena je jer je prekršila zakon koji kaže da udana žene ne smije biti sama u društvu sa muškarcem koji joj je rođak, a ona je bila sa ljubavnikom. Dakle da nije bila s njim i da je silovana ne bi bila kažnjena, da je bila s njim, a nije bila silovana bila bi kažnjena, to ne ovisi o tome da li je silovana ili ne.

Razmišljam ja, zato ti pokušavam objasniti da se žene tamo kažnjavaju kao i muškarci u skladu sa zakonima koje su oni donjeli, a krše li ti zakoni ljudska prava ili ne, ovisno kakvo je gledište. Sumnjam da su oni prihvatili neke deklaracije u zapadnim ljudskim pravima, pa ih isto tako ništa ne obavezuje da ta prava drže na zapadnim standardima. Njihovi stanovnici su svjesni zakona koji im brani da im žene hodaju bez marame pa se toga i drže, kao što se mi držimo ili bi se trebali držati zakona o alkoholu u vožnji... onaj ko krši zakon u državi koja ga je donjela podložan je njezinoj kazni.

Pa u Kini su ljudi završavali u dugogodišnjem zatvoru za drogu koja je u Nizozemskoj legalna, dok su drugi dobivali smrtnu presudu za drogu koja kod nas vuče par godina zatvorske kazne... Zakoni država su takvi i kome se ne sviđaju može otići, ali ih se većina od rođenja prilagođavajući se okolini i društvu nauči držati bez da im to postaje opterećenje ili na to gledaju kao kršenje njihovih ljudskih prava.

Zadnji Uredio _Aris_ : 10-12-07 u 23:16.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114