| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Tebi je očito nemoguće odgovorit na dva jednostavna pitanja bez preseravanja. To navodi na zaključak da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
Poruka: 4,777
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
Ja sam ti na pitanja odgovorio... Imaš dva odgovora ne i jedno neprihvaćanje tvoje definicije da je zapadno društvo normalno... Ja ništa ne opravdavam... fino sam napisao da smatram da se ti ljudi osjećaju u svom društvu jednako ugodno kao i mi u svom... koliko je teško shvatiti tu konstrukciju??
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. Zadnji Uredio _Aris_ : 11-12-07 u 20:53. | |
| | |
| | #32 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Nisi odogvorio bez preseravanja. A ja sam tvoj odgovor shvatio, i to jako dobro. Da pokušavaš opravdat ono što se opravdati ne može. I Židovi pod nacističkom vlašću znali su da je zabranjeno izlaziti vani bez žute zvijezde na kaputu. Pa i ljudi pod sovjetskom komunističkom znali su da ne smiju slušati strane radio-stanice niti kretati se izvan svog boravišta bez dozvole. Vjerovao ili ne, činjenica da čovjek zna kako živi pod represijom ne opravdava ni represiju niti one koji tu represiju provode. A ni one koji ju opravdavaju. Uz pomoć preseravanja.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #33 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
Moram priznati da imaš strašno ružan riječnik (ne samo iz ovih postova nego iz forumskog history-ja)... Teica mi je bila draži sugovornik... Pitanje za tebe... smtraš li da je Jugoslavnesko društvo s obzirom na komunizam bilo represivno i što to stvara velik broj jugonostalgičara u tako strašno represivnom društvu??
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. | |
| | |
| | #34 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Znači, kad Židova od rođenja učiš da ne smije izlazit vani bez žute zvijezde, to je onda u redu? Znači, kad čovjeka od rođenja učiš da ne smije napustiti svoje prebivalište bez dozvole, to je onda u redu? Znači, kad crnca od rođenja učiš da nema pravo glasovati, da ne smije jesti u istom restoranu kao i bijelac, da ne smije sjediti u istom autobusu kao i bijelac, to ne onda u redu? Jer, bože moj, to oni uče od rođenja.... Kao šro rekoh - preseravanje, odnosno opravdavanje onog što se ne može opravdati. Ljudska prava su apsolutna, nepromjenjiva i jednaka za sve, bez obzira na spol, rasu, dob i političko ili bilo kakvo drugo opredjeljenje. Ljudska prava su jednaka u svim zemljama, kulturama, društvenim uređenjima. Jer su - ljudska. P.S. Saudijska Arabija, Pakistan, UAE, Katar, Bahrain... u tim zemljama stanovnici nisu izabrali takvu vlast. Takva vlast im je nametnuta od strane šačice moćnika. A svaki onaj koji pokušava opravdat takvu vlast, kao i način na koji takva vlast funkcionira, opravdava ono što se opravdati ne može. A to je preseravanje.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #35 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama damfisk, samim tim što si svrsto UAE u rang s Pakistanom govori da si malo zalutao u temi. ili sam ja malo zabrijao? P.S. Ne blati mi UAE !
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #36 (permalink) | |||||
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. Zadnji Uredio _Aris_ : 11-12-07 u 21:21. | |||||
| | |
| | #37 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Opet ti ponavljaš isto... i opracvdavaš represiju i onemogućavanje temeljnih ljudskih prava pričom o "naučenosti" Kao što sam već rekao - ljudska prava su jednaka svugdje, bez obzira na kulturu, društveno uređenje i odgoj. I kršenje ljudskih prava se ne može opravdati ničim. Pa ni "odgojem", pa ni "okruženjem u kojem su odrasli". Kad otac od prvog dana seksualno zlostavlja dijete, i okolina od prvog dana objašnjava djetetu da je to u redu, normalno, da to tako mora bit... Onda je to dijete odgojeno u "okruženju" seksualnog zlostavljanja. Ali ipak, to nije u redu. Ista, apsolutno ista logika važi i za kršenje ljudskih prava uz državama u kojima se pozitivni zakonski propisi temelje na šerijatskom pravu. Lomljenje ruke za krađu je kršenje ljudskih prava. Bičevanje žene koja je izišla vani bez pratnje je kršenje ljudskih prava. Obveza pokrivanja lica je kršenje ljudskih prava. Gomila tzv. "propisa" koji su preuzeti iz šerijatskog sustava predstavlja kršenje ljudskih prava, prava koja su univerzalna, bez obzira na kulturu, okruženje, odgoj, društveno uređenje, tadiciju ili bilo kakav drugi razlog.
| | |
| | #38 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama damfisk, ti si očigledno jako frustriran na Arape općenito, mora da te kao malog neki brkati Turčin zlostavljao ![]()
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #39 (permalink) | |
Misliš li da muslimani u tim državama klanjaju iz straha od društva ili možda države?? Postoji li u zapadnom društvu neki zakon koji krši ljudska prava o kojima pričaš?? btw. ne postoji ograničenje izlaska bez muške pratnje niti obaveza pokrivanja lica...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. Zadnji Uredio _Aris_ : 11-12-07 u 21:49. | |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,840
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Slažem se u svemu kaj je Damfisk napisao i samo mogu reći : odličansjedidoleRep+ Zaslužen!
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:29.