Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Slažem se u svemu kaj je Damfisk napisao i samo mogu reći : odličansjedidole Rep+ Zasluž...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-12-07, 22:39   #41 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan
Re: Demokracija u islamskim državama

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Slažem se u svemu kaj je Damfisk napisao i samo mogu reći : odličansjedidole

Rep+ Zaslužen!
Nisam ni sumnjao da se slažeš... čekamo daljnju diskusiju...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 22:40   #42 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,146
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
btw. ne postoji ograničenje izlaska bez muške pratnje niti obaveza pokrivanja lica...
Mogao bi se odlučiti. Šta sad, smije li žena izlaziti ili ne bez marame i muške pratnje. Čas jedno, čas drugo.
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 22:41   #43 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Mogao bi se odlučiti. Šta sad, smije li žena izlaziti ili ne bez marame i muške pratnje. Čas jedno, čas drugo.
Nemam se ja šta odlučiti marama ne služi za pokrivanje lica, a nigdje nisam rekao da mora biti u muškoj pratnji, nego da oženjena ne smije biti u pratnji nekoga tko joj nije rod ili muž.
A ti diskusiju slobodno nastavi od ove stranice i mog zadnjeg odgovora tebi. (Ispričavam se zbog edita permalink ne radi).

I don't know who she is
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 10:39   #44 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,146
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Aris ja ti neću na ono odgovarati i ići dubinski u tu problematiku, pošto ti je Damfisk odgovorio puno bolje nego što bi ja, za to je i dobio rep+

Aha da, ne mora i ne smije= to su različiti pojmovi. Ne moram se ni ja držati zakona, ali zato znam kaj me slijedi.
Lepetaš li ga lupetaš na ovoj temi.
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 14:38   #45 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,808
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: HornedRapid Pogledaj Poruke
damfisk, ti si očigledno jako frustriran na Arape općenito, mora da te kao malog neki brkati Turčin zlostavljao
Ne seri.

Citat:
Okej... ti dakle tvrdiš da ti ljudi imaju nelagodu, osjećaj ograničenosti, želju za bjegom i sve tim redom, jer žive u sutavu koji zahtjeva da pokrivaju kosu, ne piju alkohol, klanjaju više puta dnevno??
Misliš li da muslimani u tim državama klanjaju iz straha od društva ili možda države?? Postoji li u zapadnom društvu neki zakon koji krši ljudska prava o kojima pričaš??

Trebam li ponavljati opet - ako netko od rođenja biva lišen ljudskih prava, i živi u izolaciji, pa zbog toga nije svjestan da se njegova prava krše, to NE ZNAČI da je takva situacija prihvatljiva!!!!!

Ljudska prava jednako pripadaju svima, bez obzira na kulturološke, religijske, društvene, socijalne i političke okolnosti sredine u kojoj su rođeni!!!!

Postoji li u zapadnom društvu neki zakon koji krši ljudska prava o kojima pričam?

Pa, ne poznajem detaljno sve zakone svake zapadne države, pa ne mogu sa 100% sigurnošću odgovorit na ovo pitanje, ali vjerujem da ne postoji.

Citat:
btw. ne postoji ograničenje izlaska bez muške pratnje niti obaveza pokrivanja lica...
Zgodno je ispravljat riječ po riječ, pogotovo ako se iščupa iz konteksta, je li tako...

No dobro...

Znači, ti želiš meni ovdje reći kako je u islamskim zemljama u kojima se važeće zakonodavstvo temelji na šerijatskom sustavu dozvoljeno bilo kojoj ženi da šeta ulicom bilo kojeg grada odjevena bilo koji način, sasvim sama, bez bilo kakve pratnje?

To tvrdiš?
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
Copyright by Davor Burazin

Zadnji Uredio damfisk : 12-12-07 u 14:42.
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 15:13   #46 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
A čuj mogla bi se i ti odlučiti, zaslužuju li homoskesualni parovi pravo na brak ili ne?

Jer si ovdje lijepo nasrala o ljudskim pravima i kršenjima istih.

U jednoj lijepoj temi si rekla, da žene u crkvi imaju ista prava, samo drukčije uloge (iako po meni nemaju jer nemogu voditi misu)

Dal ta tvoja konstatacija vrijedi i ovdje?
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 18:25   #47 (permalink)
Moderator Foruma

Fino da je teica vidjela da nema šta raditi na ovoj temi više...

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Trebam li ponavljati opet - ako netko od rođenja biva lišen ljudskih prava, i živi u izolaciji, pa zbog toga nije svjestan da se njegova prava krše, to NE ZNAČI da je takva situacija prihvatljiva!!!!!
Ti sugeriraš da je udgoj u Islamskom duhu lišavanje ljudskih prava... Nadam se da shvaćaš da je takva izjava kršenje ljudskog prava da ljude smatraš jednakima bez obzira na vjeru. I da samo ponovim... lišavanje ljudskih prava vezano uz totalitarne režime ja razdvajam od Islamskog odgoja i šerijatskog zakona.
Citat:
Ljudska prava jednako pripadaju svima, bez obzira na kulturološke, religijske, društvene, socijalne i političke okolnosti sredine u kojoj su rođeni!!!!
Slažem se... kao i pravo da se netko odgaja u svojoj vjeri, te ju poštuje i živi u skladu s njom, bez osuđivanja.
Citat:

Postoji li u zapadnom društvu neki zakon koji krši ljudska prava o kojima pričam?

Pa, ne poznajem detaljno sve zakone svake zapadne države, pa ne mogu sa 100% sigurnošću odgovorit na ovo pitanje, ali vjerujem da ne postoji.
Nije li smrtna kazna kršenje osnovnog ljudskog prava i ne bunili se Amnesty Int. protiv izvođenja bilo kakve smrtne kazne?? Nije li nedopuštanje istospolnih brakova od strane države (ne Crkve) kršenje ljudskog prava na odabir??
Citat:
Zgodno je ispravljat riječ po riječ, pogotovo ako se iščupa iz konteksta, je li tako...

No dobro...

Znači, ti želiš meni ovdje reći kako je u islamskim zemljama u kojima se važeće zakonodavstvo temelji na šerijatskom sustavu dozvoljeno bilo kojoj ženi da šeta ulicom bilo kojeg grada odjevena bilo koji način, sasvim sama, bez bilo kakve pratnje?

To tvrdiš?
Ne tvrdim ja ništa.

Ti si rekao doslovno:

Citat:
Bičevanje žene koja je izišla vani bez pratnje je kršenje ljudskih prava.
Obveza pokrivanja lica je kršenje ljudskih prava.
Ja sam odgovorio, doslovno:

Citat:
ne postoji ograničenje izlaska bez muške pratnje niti obaveza pokrivanja lica...
Ja ne vidim izvlačenje iz konteksta... Ako si htio nešto drugo reći, trebao si to i drugačije sročiti....

I don't know who she is
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 18:44   #48 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,808
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Ti sugeriraš da je udgoj u Islamskom duhu lišavanje ljudskih prava... Nadam se da shvaćaš da je takva izjava kršenje ljudskog prava da ljude smatraš jednakima bez obzira na vjeru. I da samo ponovim... lišavanje ljudskih prava vezano uz totalitarne režime ja razdvajam od Islamskog odgoja i šerijatskog zakona.
Ne, ne sugeriram ja to.

Ja tvrdim da su u zemljama u kojima se važeće zakonodavstvo temelji na šerijatskom sustavu na snazi propisi koji predstavljaju kršenje ljudskih prava.

Jasnije od toga ne ide.

Citat:
Slažem se... kao i pravo da se netko odgaja u svojoj vjeri, te ju poštuje i živi u skladu s njom, bez osuđivanja.
Nitko ne osuđuje odgajanje u vjeri.

Samo, ukoliko takav odgoj krši ljudska prava, onda takav odgoj treba onemogućit.

Citat:
Nije li smrtna kazna kršenje osnovnog ljudskog prava i ne bunili se Amnesty Int. protiv izvođenja bilo kakve smrtne kazne??
Da. A koja to zapadnoeuropska zemlja ima smrtnu kanzu?

Citat:
Nije li nedopuštanje istospolnih brakova od strane države (ne Crkve) kršenje ljudskog prava na odabir??
Ne. Jer nitko ne brani ljudima pravo da biraju svoj spolnog partnera.

Citat:

Ne tvrdim ja ništa.

Ti si rekao doslovno:

Ja sam odgovorio, doslovno:

Ja ne vidim izvlačenje iz konteksta... Ako si htio nešto drugo reći, trebao si to i drugačije sročiti....

Kao štro već rekoh, nemoguće je opravdat ono što se opravdat ne može.

Zbog toga ovakvo preseravanje.
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
Copyright by Davor Burazin
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 18:59   #49 (permalink)
Moderator Foruma

[quote=damfisk;627748]
Citat:
Ne, ne sugeriram ja to.

Ja tvrdim da su u zemljama u kojima se važeće zakonodavstvo temelji na šerijatskom sustavu na snazi propisi koji predstavljaju kršenje ljudskih prava.

Jasnije od toga ne ide.
To je jasno... već od početka tvrdim da je izraz "Demokracija u islamskim državama" alegorija:

Citat:
Demokracija svakako ne postoji, ne znam čemu ovakav naslov, te države nemaju veze sa demokracijom kao ustojem... Ovo je valjda alegorija ko Kineska demokracija, jel??
Ali to ne znači da se ljudi osjećaju kao da im se krše prava, jer su odgajani u duhu, koji im ne nalaže želju za ostvarivanjem prava po zapadnom principu. Zašto stalno tupiš o tome da se krše ljudska prava, zar sam ja rekao da se ne krše??

Citat:
Nitko ne osuđuje odgajanje u vjeri.

Samo, ukoliko takav odgoj krši ljudska prava, onda takav odgoj treba onemogućit.
Ne treba... u tome se ne slažemo... muslimani imaju drugačiji sustav vrijednosti od zapadnog društva i asimiliacija ne vodi savršenijem društvu... kad bi se svim muslimanima omogućila ljudska prava i zakoni kakvi su danas na zapadu, msiliš li da bi se oni, odgajani u Islamskom duhu, snašli u takvom okruženju i misliš li da bi iskoristili ta prava. Pa muslimani dolaze na zapad gdje vlada demokracija, pa zahtjevaju mjenjanje pravila kako bi mogli prakticirati svoju vjeru. Zahtjevaju da smiju nositi marame i zahtjevaju da im se omogući klanjanje. jedna je stvar što ti misliš da bi njima trebalo, tako neupućen u situaciju, ali zato sa čvrstim principom za koji smatraš da je najbolji, druga je stvar što ga oni ne bi prihvatili. Krši li Židovski odgoj, gdje stari zavjet nalaže da homoseksualci budu ubijeni ljudska prava i treba li i judaizam zabraniti??

Citat:
Da. A koja to zapadnoeuropska zemlja ima smrtnu kanzu?

Ne. Jer nitko ne brani ljudima pravo da biraju svoj spolnog partnera.
Ako ograničiš još malo područije, pa spoeneš samo švicarsku imati ćeš i savršen primjer države, pričali smo o "zapdnom društvu", a ne "zapadnoeuropskom društvu", jer prvi pojam nije geografski nego simboličan naziv za "napredno društvo". Smrtnu kaznu ima simbol demokracije SAD i do prije godinu dana ju je imao i za maloljetnike.

Citat:
Kao štro već rekoh, nemoguće je opravdat ono što se opravdat ne može.

Zbog toga ovakvo preseravanje.
Pa zato ja ne pokušavam nemoguće... Opravdavam samo ono što je moguće opravdati, a to je da muslimani imaju pravo i slobodu, da budu odgajani u islamskom duhu i da im tada Šerijatski zakon ne krši prava koja oni traže za sebe.

I don't know who she is
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 19:32   #50 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,068
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

naša, zapadna kultura i islamska vrlo su različite. ne postoji neko objektivno mjerilo vrijednosti i zato su nesumjerljive.

Citat:
Kazati da su dva sustava (ili standarda, koncepta itd.) nesumjerljiva, znači tvrditi da između njih nije moguća nikakva usporedba. Dva sustava koncepata nesumjerljiva su kada neke osnovne pojmove prvog sustava, ili čak nijedan, nije moguće izraziti jezikom drugog. Svaki od njih pretpostavlja toliko toga stranog onomu drugom da oni ne postoje u istom logičkom prostoru.

(Levy, Neil: Moralni relativizam,Naklada Jesenski i Turk, Zagreb, 2004., str. 137)
to nas ne sprječava da osudimo neka postupanja u drugim kulturama, koja osobno nikako ne mogu opravdati.

ali mi kritizirati možemo pozivajući se samo na naše, zapadnjačke standarde, i možemo se sporazumijeti jedino unutar naše kulture, gdje možemo argumentirati vrijednostima koje dijelimo.

kako ćemo se pozvati na univerzalna ljudska prava u polemici s nekime tko ih ne priznaje? (napamet govorim, ne znam koje su istočne zemlje ratificirale povelje)

dakle, ja 100% vjerujem u koncept ljudskih prava i smatram ga najvišim civilizacijskim dostignućem ali ne postoji način da objektivno dokažem to pripadniku druge kulture i sustava vrijednosti. niti se ona mogu nametnuti.

to jedino bush radi, samo ni njegove namjere nisu tako iskrene i zaboli njega za nepostojanje demokracije i ljudskih prava tamo gdje nema nafte.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113