| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Slažem se u svemu kaj je Damfisk napisao i samo mogu reći : odličansjedidole Rep+ Zasluž... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Nisam ni sumnjao da se slažeš... čekamo daljnju diskusiju...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #42 (permalink) |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
Poruka: 5,146
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Mogao bi se odlučiti. Šta sad, smije li žena izlaziti ili ne bez marame i muške pratnje. Čas jedno, čas drugo.
__________________ Si vis pacem, para bellum. |
| | |
| | #43 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
A ti diskusiju slobodno nastavi od ove stranice i mog zadnjeg odgovora tebi. (Ispričavam se zbog edita permalink ne radi).
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist | |
| | |
| | #44 (permalink) |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
Poruka: 5,146
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Aris ja ti neću na ono odgovarati i ići dubinski u tu problematiku, pošto ti je Damfisk odgovorio puno bolje nego što bi ja, za to je i dobio rep+ ![]() Aha da, ne mora i ne smije= to su različiti pojmovi. Ne moram se ni ja držati zakona, ali zato znam kaj me slijedi. Lepetaš li ga lupetaš na ovoj temi.
__________________ Si vis pacem, para bellum. |
| | |
| | #45 (permalink) | |||
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,808
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
Citat:
Trebam li ponavljati opet - ako netko od rođenja biva lišen ljudskih prava, i živi u izolaciji, pa zbog toga nije svjestan da se njegova prava krše, to NE ZNAČI da je takva situacija prihvatljiva!!!!! Ljudska prava jednako pripadaju svima, bez obzira na kulturološke, religijske, društvene, socijalne i političke okolnosti sredine u kojoj su rođeni!!!! Postoji li u zapadnom društvu neki zakon koji krši ljudska prava o kojima pričam? Pa, ne poznajem detaljno sve zakone svake zapadne države, pa ne mogu sa 100% sigurnošću odgovorit na ovo pitanje, ali vjerujem da ne postoji. Citat:
No dobro... Znači, ti želiš meni ovdje reći kako je u islamskim zemljama u kojima se važeće zakonodavstvo temelji na šerijatskom sustavu dozvoljeno bilo kojoj ženi da šeta ulicom bilo kojeg grada odjevena bilo koji način, sasvim sama, bez bilo kakve pratnje? To tvrdiš?
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin Zadnji Uredio damfisk : 12-12-07 u 14:42. | |||
| | |
| | #46 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
Jer si ovdje lijepo nasrala o ljudskim pravima i kršenjima istih. U jednoj lijepoj temi si rekla, da žene u crkvi imaju ista prava, samo drukčije uloge (iako po meni nemaju jer nemogu voditi misu) Dal ta tvoja konstatacija vrijedi i ovdje? | |
| | |
| | #47 (permalink) | ||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Fino da je teica vidjela da nema šta raditi na ovoj temi više... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ti si rekao doslovno: Citat:
Citat:
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist | ||||||
| | |
| | #48 (permalink) | |||||
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,808
Ja tvrdim da su u zemljama u kojima se važeće zakonodavstvo temelji na šerijatskom sustavu na snazi propisi koji predstavljaju kršenje ljudskih prava. Jasnije od toga ne ide. Citat:
Samo, ukoliko takav odgoj krši ljudska prava, onda takav odgoj treba onemogućit. Citat:
Citat:
Citat:
Kao štro već rekoh, nemoguće je opravdat ono što se opravdat ne može. Zbog toga ovakvo preseravanje. ![]()
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | |||||
| | |
| | #49 (permalink) | |||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama [quote=damfisk;627748] Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]()
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist | |||||
| | |
| | #50 (permalink) | |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama naša, zapadna kultura i islamska vrlo su različite. ne postoji neko objektivno mjerilo vrijednosti i zato su nesumjerljive. Citat:
ali mi kritizirati možemo pozivajući se samo na naše, zapadnjačke standarde, i možemo se sporazumijeti jedino unutar naše kulture, gdje možemo argumentirati vrijednostima koje dijelimo. kako ćemo se pozvati na univerzalna ljudska prava u polemici s nekime tko ih ne priznaje? (napamet govorim, ne znam koje su istočne zemlje ratificirale povelje) dakle, ja 100% vjerujem u koncept ljudskih prava i smatram ga najvišim civilizacijskim dostignućem ali ne postoji način da objektivno dokažem to pripadniku druge kulture i sustava vrijednosti. niti se ona mogu nametnuti. to jedino bush radi, samo ni njegove namjere nisu tako iskrene i zaboli njega za nepostojanje demokracije i ljudskih prava tamo gdje nema nafte.
__________________ I don't wanna die, but I ain't keen on livin' either... Not sure I understand, this role I’ve been given Not sure I understand... | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:23.