Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; Razvodnili ste temu... nastavimo... molim......

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-12-07, 23:25   #61 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 23
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan
Re: Demokracija u islamskim državama

Razvodnili ste temu... nastavimo... molim...
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 23:52   #62 (permalink)
profa

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 7,050
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: skin2yard Pogledaj Poruke
...
Najbolji post u cijeloj temi
Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Da

Vjerovao ili ne, ali po kanonskom pravu ukoliko to jedan od supružnika nije znao kada je stupio u bračnu zajednicu (znači da je drugi neplodan) onda može dobiti anulaciju braka.

Moje osobno mišljenje je slično onome u kanonskom. Zašto? Eto, takvo je.

Objašnjenje i ako je primitivno ne zanima me. Ja u tom pogledu ne želim biti liberalna. Demokracija : onajsmajlićkajseruga
Aha, nekima brak i nije samo djete, dobiveno nekim "prirodnim" putem. Veliki br žena ne može zatrudnijet tako. Onda umjetna isto je protuprirodna i nije prihvatljiva ?

Kanonsko to isto ne odobrava koliko ja znam. A što ti misliš? Isto to??

Dakle, žena želi dijete i prirodnim putem neide... Kaj, jbga stara, nisi dovoljno dobra???

Zadnji Uredio dorina : 12-12-07 u 23:58.
dorina je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 00:42   #63 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

demokracija u islamskim zemljama će se dogoditi kada odvoje vjeru od države kao i što se to dogodilo u europi od počevši od renesase do francuske revolucije.

da uvedemo kanonsko pravo u europe ošla bi nama demokracija u 3 PM
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 00:54   #64 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
demokracija u islamskim zemljama će se dogoditi kada odvoje vjeru od države

Točno!

Ono što me brine je teica i njena ideja da kod nas spoji crkvu s državom.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 10:55   #65 (permalink)
Kiss my ass

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,840
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
Najbolji post u cijeloj temi

Aha, nekima brak i nije samo djete, dobiveno nekim "prirodnim" putem. Veliki br žena ne može zatrudnijet tako. Onda umjetna isto je protuprirodna i nije prihvatljiva ?

Kanonsko to isto ne odobrava koliko ja znam. A što ti misliš? Isto to??

Dakle, žena želi dijete i prirodnim putem neide... Kaj, jbga stara, nisi dovoljno dobra???
Krivo. O umjetnoj oplodnji nigdje ne piše u kanonskom pravu. To je isključivo stvar bioetike ili moralne teologije.
Morat ćeš još malo zagrijti stolicu dorina

Citat:
demokracija u islamskim zemljama će se dogoditi kada odvoje vjeru od države kao i što se to dogodilo u europi od počevši od renesase do francuske revolucije.
Slažem se!

Citat:
da uvedemo kanonsko pravo u europe ošla bi nama demokracija u 3 PM
Istina. Ali ja pričam o kanonskom i onom djelu koji se odnosi na sklapanje crkvene ženidbe.
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 11:03   #66 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 22
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Ti si nešto opasno zapeo za te homoseksualce, da ti nisi možda Hrvoje
I da jesam, od kakvog je to značenja tebi?

Stvar je u tome da ti govoriš o kršenju demokracije, ljudskih prava, itd., a onda ih opet i ti kršiš (bar misaono), malo licemjerno.
Citat:
Nemaju pravo pošto krši opće prirodni poredak (ne mogu imati djecu nikako) tako jedna zajednica.
I to je amen. Točka. Finito. Kraj. The End. Ende...
Ljudska prava vrijede za sve ljude, dal krši neki prirodni poredak ili ne nema neke pretjerane veze.
Citat:
Vex, a ti bi mogao pripaziti na riječnik.
Toliko o kulturi.
Mom rječniku ništa ne fali, nisam na poslovnome sastanku ili tako nešto da moram pričati najuljudnije kaj se očekuje od nekoga.
Ako sam te tom riječju uvrijedio, ispričavam se, ubuduće ću paziti da ne kažem neku vulgarnu riječ kad tebi odgovaram na post.
Citat:
Učini nešto protiv toga, a kaj da ti velim?!
Ako je netko feministica onda sam to ja, i ta prava vrijede svugdje.
Fulala si poantu.

Dakle ti si dosta religiozna i tebi nebi ni najmanje smetalo (kao i nekima ovdje, ali i ne samo na ovom forumu) da se zakoni RH poistovjećuju sa RKC, i ti bi po tim zakonima drago živjela, iako kao žena nemreš voditi misu itd.

Sada se bacimo na islamske zemlje, dakle oni žive po islamskim pravilima koje nalažu da moraju imati maramu preko kose, te da nesmiju udane biti same sa nekim muškarcem koji im nije u rodu ili muž, pošto su one religiozne, njima to ni najmanje ne smeta, isto kako tebi ne smeta da žena nemre vodit misu, a nekome ko nije duboko u crkvi (recimo ja) to predstavlja neravnopravni položaj što dolazi do zaključka da žene nemaju ista prava ko muškarci. Sada ti kažeš da imaju, samo imaju drugu ulogu, to se onda po tebi može reći i za 'njih dolje', žena ima samo drukčiju ulogu.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 11:25   #67 (permalink)
profa

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 7,050
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Krivo. O umjetnoj oplodnji nigdje ne piše u kanonskom pravu. To je isključivo stvar bioetike ili moralne teologije.
Morat ćeš još malo zagrijti stolicu dorina

.
Ajmo ovak - moje grijanje stolice je moja stvar, dakle, širine moje guze i zagrijanosti kuće.

Nadalje, kaj sam htjela reći je to da ni umjetna oplodnja nije prihvatljiva, pa eto po moralu i bioetici (uostalom kao ni kontrecepcija, samo ne razumijem ako je tako zakaj je i ti koristiš - pa nije dozvoljena ).
Slažeš se da i žene koje nemogu imati djecu, a žele ih nije im "dozvoljeno" pribjegavanje drugim, neprirodnim metodama?
A Kanon je tu spomenut čisto radi braka...

Zadnji Uredio dorina : 13-12-07 u 11:29.
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 15:19   #68 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Ali to ne znači da se ljudi osjećaju kao da im se krše prava, jer su odgajani u duhu, koji im ne nalaže želju za ostvarivanjem prava po zapadnom principu. Zašto stalno tupiš o tome da se krše ljudska prava, zar sam ja rekao da se ne krše??
Ljudska prava pripadaju svim ljudima, bez obzira na mjesto rođena, kulturološke, vjerske, gospodarske ili političke okolnosti u kojima su rođeni, odgojeni i u kojima žive.

Relativiziranje i pozivanje na kojekakve "kulturološke razlike" i priče o tome da ljudi "nisu svjesni" da se njihova ljudska prava krše tu ne pali.

Ljudska prava su ista za sve. Apsolutno sve.

Citat:
Ne treba... u tome se ne slažemo... muslimani imaju drugačiji sustav vrijednosti od zapadnog društva i asimiliacija ne vodi savršenijem društvu... kad bi se svim muslimanima omogućila ljudska prava i zakoni kakvi su danas na zapadu, msiliš li da bi se oni, odgajani u Islamskom duhu, snašli u takvom okruženju i misliš li da bi iskoristili ta prava. Pa muslimani dolaze na zapad gdje vlada demokracija, pa zahtjevaju mjenjanje pravila kako bi mogli prakticirati svoju vjeru. Zahtjevaju da smiju nositi marame i zahtjevaju da im se omogući klanjanje. jedna je stvar što ti misliš da bi njima trebalo, tako neupućen u situaciju, ali zato sa čvrstim principom za koji smatraš da je najbolji, druga je stvar što ga oni ne bi prihvatili. Krši li Židovski odgoj, gdje stari zavjet nalaže da homoseksualci budu ubijeni ljudska prava i treba li i judaizam zabraniti??
Ljudska prava pripadaju svim ljudima, bez obzira na mjesto rođena, kulturološke, vjerske, gospodarske ili političke okolnosti u kojima su rođeni, odgojeni i u kojima žive.

Relativiziranje i pozivanje na kojekakve "kulturološke razlike" i priče o tome da ljudi "nisu svjesni" da se njihova ljudska prava krše tu ne pali.

Ljudska prava su ista za sve. Apsolutno sve.

Citat:
Ako ograničiš još malo područije, pa spoeneš samo švicarsku imati ćeš i savršen primjer države, pričali smo o "zapdnom društvu", a ne "zapadnoeuropskom društvu", jer prvi pojam nije geografski nego simboličan naziv za "napredno društvo". Smrtnu kaznu ima simbol demokracije SAD i do prije godinu dana ju je imao i za maloljetnike.
Čupanje iz konteksta, te cijepanje tako iščupane rečenice na proste faktore ne dokazuje ništa. Kao ni stavljanje u usta rečenica koje ja nisam ni izrekao, ni napisao, ni pomislio.

Citat:
Pa zato ja ne pokušavam nemoguće... Opravdavam samo ono što je moguće opravdati, a to je da muslimani imaju pravo i slobodu, da budu odgajani u islamskom duhu i da im tada Šerijatski zakon ne krši prava koja oni traže za sebe.
Pokušavaš.

Pokušavaš dokazat kako šerijatski zakoni ne krše ljudska prava.

A kao što sam već rekao:

A šerijatski zakoni ih krše.
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 15:24   #69 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,399
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

ne znam jesu li zemlje sa šerijatskim zakonima ratificirale dokumente ljudskih prava npr. povelju OUN i/ili druge, da bi ih se moglo pozivati na red u tom smislu. kojoj se instanci pojedinci mogu obratiti za zaštitu svojih prava?
Star 13-12-07, 15:26   #70 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Citat:
SVAKA CAST!

meni samo nije jasno kako ne razumijete?!
Mi razumijemo.

Citat:
covjek nije ni rekao da se slaze da se silovana zenska optuzi zato sto je silovana...covjek je covjece sto puta sa sto primjera i sa cinjenicama objasnio da zenska nije kaznjena zato sto je silovana...nego zato sto nije prekrila lice, sto je kod njih protuzakonito...jos je bila s ljubavnikom...ja sam mislio da se kod njih za prevaru dobiva smrtna...
Znamo mi dobro što je čovjek rekao.

Ali mi tvrdimo da kažnjavanje žene jer nije pokrila lice (kosu, nogu, ruku, nos, pičku, guzicu ili mali prst lijeve noge) predstavlja kršenje ljudskih prava

Citat:
evo nadograditi cu se na primjer sa zakonom o alkoholu kod nas...
Loš primjer. Nitko ti ovdje ne brani da piješ. Brani ti da voziš ako si pio. Zato što pijani vozač predstavlja objektivnu fizičku opasnost za tjelesni integritet i imovinu ostalih građana.

Citat:
ako ti imas 0.1 promil alkohola, lik se zabije u tebe i on je kriv...ti ces takoder odgovarati zato sto zakon kaze 0.0...nije posteno, ali takav je zakon kod nas
To nije istina.

Citat:
mislim neznam zasto uopce jos raspravljate kad je aris u pravu,
Nije u pravu.

Citat:
mislite mozgom a ne guzicom...
Odličan savjet. Primijeni ga na sebe!

Citat:
nitko ne kaze da je to uredu, ali kod njih je takav zakon i gotovo, nemamo sta raspravljati
Imamo šta raspravljat, jer takav zakon, koji je kod njih, predstavlja kršenje ljudskih prava.

A upravo o tome raspravljamo.

Da si poslušao vlastiti savjet i razmislio mozgom na ne guzicom, to bi već shvatio.

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
ne znam jesu li zemlje sa šerijatskim zakonima ratificirale dokumente ljudskih prava npr. povelju OUN i/ili druge, da bi ih se moglo pozivati na red u tom smislu. kojoj se instanci pojedinci mogu obratiti za zaštitu svojih prava?

Ljudska prava nisu ljudska prava samo zato što je to netko napisao u nekom dokumentu.

Ljudska prava su prava koja ljudi imaju samim time što su rodili.

ergo

Neratificiranje povelje o ljudskim pravima ne oslobađa državu od obveze da štiti ljudska prava svojih građana.

Neratificiranje povelje ne daje ovlaštenje državi da krši ljudska prava svojih građana.

BTW - opet moram napomenut da ne poznajem detaljno zakonodavstvu i ustavnupravnu strukturu svih države u kojima se važeće zakonodavstvo temelji na šerijatskim načelima, ali čisto sumnjam da takve države predviđaju bilo kakvu instancu za obraćanje zbog kršenja ljudskih prava.

U prevodu - ajatolah je rekao, i zdravo!

Zadnji Uredio ševa : 13-12-07 u 15:39.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:31.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114