| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; Razvodnili ste temu... nastavimo... molim...... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
Poruka: 4,777
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Razvodnili ste temu... nastavimo... molim... ![]()
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #62 (permalink) | |
| profa Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u Mokričkoj Godina: 26
Poruka: 7,050
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Najbolji post u cijeloj temi Citat:
Kanonsko to isto ne odobrava koliko ja znam. A što ti misliš? Isto to?? Dakle, žena želi dijete i prirodnim putem neide... Kaj, jbga stara, nisi dovoljno dobra??? ![]()
__________________ "Ljubav moramo dijeliti sa ženama, može i s jednom, a može i sa više njih." J. Š. 3e Zadnji Uredio dorina : 12-12-07 u 23:58. | |
| | |
| | #63 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,388
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama demokracija u islamskim zemljama će se dogoditi kada odvoje vjeru od države kao i što se to dogodilo u europi od počevši od renesase do francuske revolucije. da uvedemo kanonsko pravo u europe ošla bi nama demokracija u 3 PM |
| | |
| | #65 (permalink) | ||
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,840
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
Morat ćeš još malo zagrijti stolicu dorina ![]() Citat:
Istina. Ali ja pričam o kanonskom i onom djelu koji se odnosi na sklapanje crkvene ženidbe.
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon | ||
| | |
| | #66 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: Demokracija u islamskim državama I da jesam, od kakvog je to značenja tebi? Stvar je u tome da ti govoriš o kršenju demokracije, ljudskih prava, itd., a onda ih opet i ti kršiš (bar misaono), malo licemjerno. Citat:
Ako sam te tom riječju uvrijedio, ispričavam se, ubuduće ću paziti da ne kažem neku vulgarnu riječ kad tebi odgovaram na post. Citat:
Dakle ti si dosta religiozna i tebi nebi ni najmanje smetalo (kao i nekima ovdje, ali i ne samo na ovom forumu) da se zakoni RH poistovjećuju sa RKC, i ti bi po tim zakonima drago živjela, iako kao žena nemreš voditi misu itd. Sada se bacimo na islamske zemlje, dakle oni žive po islamskim pravilima koje nalažu da moraju imati maramu preko kose, te da nesmiju udane biti same sa nekim muškarcem koji im nije u rodu ili muž, pošto su one religiozne, njima to ni najmanje ne smeta, isto kako tebi ne smeta da žena nemre vodit misu, a nekome ko nije duboko u crkvi (recimo ja) to predstavlja neravnopravni položaj što dolazi do zaključka da žene nemaju ista prava ko muškarci. Sada ti kažeš da imaju, samo imaju drugu ulogu, to se onda po tebi može reći i za 'njih dolje', žena ima samo drukčiju ulogu. | ||
| | |
| | #67 (permalink) | |
| profa Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u Mokričkoj Godina: 26
Poruka: 7,050
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
![]() Nadalje, kaj sam htjela reći je to da ni umjetna oplodnja nije prihvatljiva, pa eto po moralu i bioetici (uostalom kao ni kontrecepcija, samo ne razumijem ako je tako zakaj je i ti koristiš - pa nije dozvoljena ).Slažeš se da i žene koje nemogu imati djecu, a žele ih nije im "dozvoljeno" pribjegavanje drugim, neprirodnim metodama? A Kanon je tu spomenut čisto radi braka...
__________________ "Ljubav moramo dijeliti sa ženama, može i s jednom, a može i sa više njih." J. Š. 3e Zadnji Uredio dorina : 13-12-07 u 11:29. | |
| | |
| | #68 (permalink) | ||||
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
Relativiziranje i pozivanje na kojekakve "kulturološke razlike" i priče o tome da ljudi "nisu svjesni" da se njihova ljudska prava krše tu ne pali. Ljudska prava su ista za sve. Apsolutno sve. Citat:
Relativiziranje i pozivanje na kojekakve "kulturološke razlike" i priče o tome da ljudi "nisu svjesni" da se njihova ljudska prava krše tu ne pali. Ljudska prava su ista za sve. Apsolutno sve. Citat:
Citat:
Pokušavaš dokazat kako šerijatski zakoni ne krše ljudska prava. A kao što sam već rekao: Ljudska prava pripadaju svim ljudima, bez obzira na mjesto rođena, kulturološke, vjerske, gospodarske ili političke okolnosti u kojima su rođeni, odgojeni i u kojima žive. A šerijatski zakoni ih krše.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | ||||
| | |
| | #69 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama ne znam jesu li zemlje sa šerijatskim zakonima ratificirale dokumente ljudskih prava npr. povelju OUN i/ili druge, da bi ih se moglo pozivati na red u tom smislu. kojoj se instanci pojedinci mogu obratiti za zaštitu svojih prava?
__________________ |
| | |
| | #70 (permalink) | ||||
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Mi razumijemo. Citat:
Ali mi tvrdimo da kažnjavanje žene jer nije pokrila lice (kosu, nogu, ruku, nos, pičku, guzicu ili mali prst lijeve noge) predstavlja kršenje ljudskih prava Loš primjer. Nitko ti ovdje ne brani da piješ. Brani ti da voziš ako si pio. Zato što pijani vozač predstavlja objektivnu fizičku opasnost za tjelesni integritet i imovinu ostalih građana. Citat:
Nije u pravu. Odličan savjet. Primijeni ga na sebe! ![]() Citat:
A upravo o tome raspravljamo. Da si poslušao vlastiti savjet i razmislio mozgom na ne guzicom, to bi već shvatio. Citat:
Ljudska prava nisu ljudska prava samo zato što je to netko napisao u nekom dokumentu. Ljudska prava su prava koja ljudi imaju samim time što su rodili. ergo Neratificiranje povelje o ljudskim pravima ne oslobađa državu od obveze da štiti ljudska prava svojih građana. Neratificiranje povelje ne daje ovlaštenje državi da krši ljudska prava svojih građana. BTW - opet moram napomenut da ne poznajem detaljno zakonodavstvu i ustavnupravnu strukturu svih države u kojima se važeće zakonodavstvo temelji na šerijatskim načelima, ali čisto sumnjam da takve države predviđaju bilo kakvu instancu za obraćanje zbog kršenja ljudskih prava. U prevodu - ajatolah je rekao, i zdravo!
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane Zadnji Uredio ševa : 13-12-07 u 15:39. | ||||
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:31.