| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Dobrota- što znači biti dobar ? u Znanost forumu; Tko je na ovom forumu dobra osoba ? Šalim se, šalim se Smiješne su mi u zadnje vrijeme one teme ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| MrCina | Dobrota- što znači biti dobar ? Tko je na ovom forumu dobra osoba ? Šalim se, šalim se Smiješne su mi u zadnje vrijeme one teme sa nabrajanjem pa vas htjedoh malo štrecnit ![]() Dakle... Što u današnje vrijeme znači biti dobar ? Smatrate li se dobrom osobom ? I na koji način biti dobar prema drugima a pri tome ne naštetit sebi? Zadnji Uredio cina : 27-05-08 u 16:57. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Lutka od krvi bez trunke ideje | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? tesko je rec sto danas znaci biti dobar jer svi imaju poprilicno suprotne tocke gledanja na to pitanje, po meni je dobar onaj tko ne zanemaruje svoje bliznje, ne pokusava se nametnut, postuje druge i njihova misljenja i stavove, ne provocira i smiren je, ne boji se pomoci i spreman je nekad staviri druge ispred sebe... smatram se djelomicno dobrom osobom... al neka drugi to prosude, vise mi to znaci nego kako je ja dozivljavam i sto mislim o sebi jer tu nitko ne moze biti objektivan, ako zeli biti iskren. a za zadnje, tesko je to odvagnuti, treba naci neku granicu i ne dozvoliti sebi da previse stavljas druge ispred sebe ilitiga triba i sebe voliti ![]()
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? A joj, dala si mi misliti sad… ali super tema A u principu mislim da sam dobra osoba, ne da mislim nego znam.. mogu sve biti ali zla nisam. Ali, čovjek sam od krvi i mesa kao i svi i samim time nerijetko i griješim. Mislim da ne postoje potpuno dobre osobe, jer i te "dobre osobe" imaju svojih mana, nitko nije savršen. Dobrom osobom smatram onog tko ne bi nikad namjerno učinio nažao bilo kome, onaj tko je iskren i tko uvijek želi pomoći drugima bez obzira na to što mu se to možda nikad neće vratiti, i taj koji to ni ne očekuje. Onaj tko ne gleda na nečiju nacionalnost ili boju kože, onaj tko suosjeća sa svim živim bićima.. Ali, sve te informacije da tako kažem nisu dovoljne, jer da bi bila sigurna da je neka osoba dobra, morala bi ju dobro poznavati. Naime danas ima toliko njih koji se bave humanitarnim radom i slično, puno njih ima neke svoje motive, rade to zbog nekog ugleda… a i ima onih koji se samo znaju dobro predstaviti, lijepim riječima kupiti sve oko sebe. I mislim da se može biti dobar a ne naštetiti sebi, ali po meni, dobri ljudi se znaju nekad i žrtvovati. Neki bi rekli da je budala onaj tko radi dobro na štetu sebe, ali ja mislim baš suprotno.
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,762
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? Ne trebam ja ništa govorit. Sve je već rekla pametna mlada dama: Citat:
__________________ Boja ...Bila boja je boja; bila boja je najbolja na svitu i niko mi ne more reć' da nije tako! | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 11-12-07 Lokacija: Άγωγή
Poruka: 1,650
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? dobar = ko god placa runde pive do kraja veceri kekek zezam se ![]() tu na forumu dobricine mi pare arylin,cina,dinob,daidza,fbs,mimy,kresola nekako zrace dobrotom kroz postove,uopce ne reagiraju na provokacije a inace dobar po meni onaj ko je iskren 100% i u svakom trenutku spreman pomoc ma koliko tesko bilo ![]()
__________________ "Remarkable boy. I do admire your courage. I think I'll eat your heart." |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| ...... Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 5,532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? Citat:
![]()
__________________ Credibile quia ineptum... | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| prekfalificirana Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,208
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? Danas je pojam dobrote kao moralne vrijednosti iskrivljen. Većina nas smatra dobroga onoga koj im najviše odgovara slici njih samih. Jako subjektivan pojam. Smatram da zla nisam jer život je prekratak da bi bili zli. Neznam jesam li dobra. Previše subjektivan pojam. Ne raditi mu ono što ne želiš da tebi rade.
__________________ Me and my head high and my tears dry Get on without my guy! |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 19:43.

Smiješne su mi u zadnje vrijeme one teme sa nabrajanjem pa vas htjedoh malo štrecnit