| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Dobrota- što znači biti dobar ? u Znanost forumu; biti dobar znaci da te svi mogu zajebavat, ko mene npr!... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #23 (permalink) |
| Bitch Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 6,476
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? U nekim slucajevima vazi ono: Dobar i glup ista je stvar!
__________________ And I watered it in fears, Night and morning with my tears; And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 607
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? Ljudi smatraju da dobrota znači isto što i beskičmenost, a to dvoje nikako ne ide u isti koš. Dobrota nije poginjanje glave pred svakom situacijom, dobrota je pomaganje kad si u mogućnosti da to učiniš ne kad gaziš samog sebe. To je mazohizam! Ako se netko trudi svim silama da nam se ne zamjeri, ne znači da je ta osoba dobra, znači da je licemjerna. A oni koji kažu da se dobrota ne isplati su oni koji smatraju da se svako njihovo djelo mora hvaliti na sav glas, a to je sebično, ne dobronamjerno.
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti |
| | |
| | #26 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 11-07-08
Poruka: 150
![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? skroz pogrešno djevojko. slušaj mila: ne postoji samo dobar ili loš odnos prema nečemu jer pored ova dva postoji i neutralan odnos. tako da ne biti loš ne znači automatski biti dobar jer taj neko može biti i u neutralnom položaju. mila jesi li skontala. ![]() nadam se da jesi jer ti si mala pametnica ![]() |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Bitch Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 6,476
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? Al' ovo je istina: Kad vecinom gresis i smatraju te opravdano losim covekom, uradis jednu dobru stvar i pocinju te gledati kao dobru osobu: "Ma, dobar je on, ipak." Ako si dobar, pogresi samo jednom, automatski u ocima drugih postajes los! That's not fair!
__________________ And I watered it in fears, Night and morning with my tears; And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. |
| | |
| | #29 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: ...Novi Sad... Godina: 23
Poruka: 4,497
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dobrota- što znači biti dobar ? Dobar je onaj čovek koji nikome ne želi zlo, koji ne gleda samo sebe i svoje ciljeve i koji ne gazi preko svega i svačega samo da bi došao do istog. I kao što kaže Sericsson,ne treba gaziti sebe da bi pomogao drugom, jer to nikada neizadje na dobro. Ne volim da pričam o sebi ali mislim da sam dobra osoba ,jer se nikako ne nalazim u zlim i podlim opisivanjima.Naravno, imam svoje mane ali i svesna sam njih ,ne iskrivljujem ih, i nosim se sa njima kao i sa vrlinama.
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:44.

kad trazite savjet, razmislite o mogucnosti njegova prihvatanja!

..