| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Doživotna zatvorska kazna u Znanost forumu; Baš čudno da nitko do sad nije otvorio ovu temu. Dragi moji, jeste li vi za uvođenje doživotne zatvorske ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,840
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Doživotna zatvorska kazna Baš čudno da nitko do sad nije otvorio ovu temu. Dragi moji, jeste li vi za uvođenje doživotne zatvorske kazne? Koliko ja znam to ne postoji još uvijek kod nas (neka me neki isprave ako griješim). Ne pričam o smrtnoj kazni, nego o doživotnoj. Ja sam (opet malo kontroverzno) protiv. Zašto? Dio ljudi u tome vidi tračak nade da krivci napokon dobiju što su zaslužili, ponekad i ja tako razmišljam, ali kada malo bolje pogledam uvidim da tomu zaista nema smisla. Doživotnu kaznu za teške prijestupe smatram dopustivom isključivo uz mogućnost pomilovanja ako se osoba pokaje. Međutim taj ideal, nažalost, nije ostvarilo ni jedno društvo, pa se kažnjavanje u praksi svodi na osvetu i svrhu samome sebi. Više bi stavila naglasak na prenvenciju i odgoj nego na kažnjavanje, jer svi znamo kakav je naš zatvorski sustav i koliko on nas u biti košta, a ne vodi nikamo i dosta često je ruglo samome sebi. Kazna bez mogućnosti pokajanja nema smisla. Ne mogu prihvatiti da danas, uz suvremenu psihologiju i pedagogiju, ne postoji drugo rješenje. Posezanje za tim sredstvima danas značilo bi priznavanje nemoći društva u prevenciji kriminala. Što vi mislite?
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon |
| | |
| | #2 (permalink) |
| 0000000000000 Datum registracije: 27-03-08 Godina: 21
Poruka: 8,930
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doživotna zatvorska kazna ja sam za i to uz prisilni rad, jer iskreno sumnjam u to pokajanje, to neko drugo rjesenje i sl. je moze biti da se dogadja u malom broju slucajeva, ali u globalu se sve vraca na isto, a nitko ih nije tira na takvo djelo... tako da su si sami krivi, naravno to bi bilo za pedofile, hladnokrvne ubojice i sl. slazem se da bi znacilo priznanje nemoci drustva u prevenciji kriminala, no nije li to istina, nazalost :/
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,840
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doživotna zatvorska kazna Slažem se. Prisilan rad bi bio jako dobro rješenje za takve. Međutim mislim kako mnogi od njih su "uživali" doma jako loš odgoj, kretali se u jako lošem društvu i općenito bili poprilično "iz čudnog miljea". Jako je malo onih koji su imali normalne uvjete za rad, samoostvarivanje i sl. Možda su se tako činili, ali kad zagrebeš ispod površine i vidiš iza fasade tek ti tada bude jasno zašto je "to baš tako". Tu uskače definitivno preodgoj, pedagogija i psihologija.
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon |
| | |
| | #4 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 02-06-07 Godina: 29
Poruka: 1,845
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doživotna zatvorska kazna Ja sam za smrtnu kaznu kao i za doživotni zatvor. Ne vjerujem da se poremećene osobe, koje svojim nedjelom zasluže takvu kaznu mogu rehabilitirati. Mogu razumjeti da su odrastali u lošim sociološkim uvjetima, ali mišljenja sam da nikakav način preodgoja ne može od njih napraviti osobe sa ispravnim moralnim vrijednostima. Pa koji je još psihijatar ili psihoterapeut ozdravio mentalno bolesnu osobu? Ja im drugu šansu ne bi dala...
__________________ Ne treba meni zvijezda sa neba, meni samo treba kada se probudim da mi kažeš...dobro jutro moja voljena |
| | |
| | #5 (permalink) |
| 0000000000000 Datum registracije: 27-03-08 Godina: 21
Poruka: 8,930
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doživotna zatvorska kazna da tu se slazem, al opet ima puno ljudi koji su imali iste preduvjete pa se nisu kretali u takvim krugovima, nisu se odali kriminalu i sl., a i ti problemi se ne rjesavaju bas lako. barem koliko mi je poznato i s puno manjim stvarima ima se velikih problema. ljudi nisu kompijutori pa da mozes formatirati disk i idemo ponovo. naravno treba raditi s njima, ali bi radje zagovarao to da ih se zadrzi u pritvoru jer neki od tih su patoloski lazljivci i gadni manipulatori, koji ce napraviti sve da se izviku... sve u svemu problemi danasnjeg drustva proizlaze iz vrijednosti i normi koje poprimamo od rodjenja, htjeli mi to ili ne. prisiljeni smo prilagoditi se ili propasti ![]() i ovo je po meni puno bolje rjesenje od smrtne kazne koju ne opravdavam. naravno trebalo bi imati nekoliko razina strogoce i eto u toliko dozvoljavati taj rad psihologa i psihijatara s njima te premjestanje u blaze ili strozije ustanove ovisno o ponasanju, blaze i teze mislim na rad koji bi obavljali i "luksuz" koji bi im zatvor pruzao.
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. Zadnji Uredio Sahataba : 20-09-08 u 12:22. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 748
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doživotna zatvorska kazna Doživotni zatvor je trebalo već odavno uvest. Jer neki ljudi jednostavno trebaju biti ovojeni od društva do kraja života. Uzmimo slučaj Kristine Šušnjare. Luka je do jednog trenutka u životu sasvim normalan mladić s kojim su se mladi voljeli voziti jer nikad nije pio i onda poludi zbog takve gluposti i zatuče djevojku sa dizalicom. Kada ga preodgoje i nakon 15 godina izađe iz zatvora jel bi htjela da poveze tvoje djete ako bude stopiralo. Poanta je: ako može samo tako puknuti i ubiti tko može sa sigurnošću reći da neće opet samo puknuti i ubiti. To je rizik koji ja neželim na ulici.
__________________ A life? Cool? Where do I download one of those? |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doživotna zatvorska kazna SMRTNA KAZNA za zlocine nad djecom ;bilo kakve! DOŽIVOTNI ZATVOR,težak fizički rad;(bez mogucnosti pomilovanja ) za hladnokrvne ubojice ,silovatelje, neznam dali sam još što izostavila..Za zlostavljace bi uz zatvor i poseban program osmislila svakodnevnog MASIRANJA MOZGA i podsjecanja na posljedicu njihovih djela osoba koje su zlostavljali.. Ali uglavnom one koji su ubili u obrani, nehajno.. pocinili nekakvo drugo djelo vezano uz kriminal u kojem nije bilo ljudskih zrtava ZATVORSKA KAZNA,fizicki rad, od nekoliko dobrih godina uz mogucnost pomilovanja, Zadnji Uredio avelana : 20-09-08 u 12:46. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| profa Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u Mokričkoj Godina: 26
Poruka: 7,050
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doživotna zatvorska kazna Ma kakva doživotna kazna! I kakav fizički rad! Te teže zločine, kao pedofiliju, silovanje, ubojstva..., to bi ja bez razmišljanja poslala na smrt. Mislim, ošteti nečiji život ili ga okonča nasilno i onda treba čekati da on umre prirodnom smrću, uz svakodnevno obroke i krov nad glavom. Ma nema šanse! Koliko god to bilo moralno nedopustivo, ja bi to kaznila smrću!
__________________ "Ljubav moramo dijeliti sa ženama, može i s jednom, a može i sa više njih." J. Š. 3e |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Doživotna zatvorska kazna Meni ovo jako liči na temu o smrtnoj kazni. Duševno poremećena osoba može cijeli život provesti u umobolnici, a to je po meni doživotna kazna.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:34.