Vidi Rezultate Anketa: Eutanazija

Glasači
20. Vi nemožete glasati na ovoj anketi
  • ZA

17 85.00%
  • PROTIV

3 15.00%
Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 21

Eutanazija

Raspravljate o temi Eutanazija u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Potaknut slučaj iz Italije u kojem su pacijentici nakon 17 godina kome isključili aparate koji je odžavaju na životu otvaram ...

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,752
    Liked
    88 times

Eutanazija

Potaknut slučaj iz Italije u kojem su pacijentici nakon 17 godina kome isključili aparate koji je odžavaju na životu otvaram ovu temu i pitam vas kaj mislite o eutanaziji.....

ZA ili PROTIV

Otvorit ću i anketu pa prilikom glasanja uzmite u obzir sve moguće opcije prije odluke....
    Ne daj Bože da vam netko blizak bude u toj situaciji ili da se vi sami nađete u njoj,dal bi željeli da isključe aparate ?
    Stajalište crkve je jasno....kao vjernik jeste li za ili protiv ?
    Ako isključimo vjeru i ako doktori kažu da nema šanse za oporavak pacijenta kao iz slučaja u Italiji....za ili protiv ?

Sjetimo se i da je sam papa Ivan Pavao II. tražio da se prekine sa liječničkim intervencijama u njegovom slučaju te je odbio odlazak u bolnicu nakon kaj su mu doktori rekli da mu ne mogu puno pomoći....

Nije li to u neku ruku odobrenje crkve i tadašnjeg vodstva da se mogu isključiti aparati te prestati pružati pomoć osobi kad se zna da joj se ne može puno pomoći ?

Sve u svemu mnogo je polemika bilo i bit će oko eutanazije....

Vaše mišljenje o eutanaziji ?
    Zadnji Uredio sahasa : 09-02-09 u 11:57

Rista Metalista Chuck Norris Champion Avatar od korisnika Radanus
    Datum registracije
    11-08-07
    Starost
    24
    Poruka
    3,380
    Liked
    55 times

Re: Eutanazija

Sve oblike oduzimanja života smatram ubojstvom pa i to. Protiv!
    A guy realizing how much he cares for a girl that's in his life

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika mrkyblu
    Datum registracije
    08-12-07
    Starost
    30
    Poruka
    2,348
    Liked
    2 times

definitivno za......samo treba uvesti ostene zakone koji su uvjeti da se odobri eutanazija da se to nebi iskoristavalo na negativan nacin.i naravno pridrzavati se tih zakona.....
    .... Good girl go to Heaven....but bad girl go everywhere.....

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Glasao sam ZA, jer smatram da u iznimnim slučajevima kao što je recimo i ovaj iz Italije, nažalost eutanazija jedino riješenje!!
    Sva liječnićka struka je bila jedinstvena oko ovog slučaja, da tu pomoći nema, a ipak su je 17 godina držali na umjetnom hranjenju i uzimanju vode.

Imao sam u obitelji situaciju koja je u konačnici mogla tako završiti ( otac ), ali je nakon osam dana na aparatima za odžavanje života, prilikom pokušaja skidanja s istih tijelo otkazalo. Isto su ga mogli godinama tako držati, a bez mogućnosti oporavka ( ozljede mozga su bile nepopravljive ), u biti samo bi se mučio i patio, a i moja obitelj zajedno s njim).

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Za. Nevjerojatno mi je da crkva odlucuje o necijem zivotu. To je stvar i zelja pojedinca.

U vezi slucaja, jucer slusam Berlusconi-a i kaze on da je protiv eutanazije jer ipak je pacijentica sposobna rodit dijete .

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

Protiv. Mnogi su se čudesno probudili iz kome nakon 20 godina, stvarno bi bilo šteta da su im isključeni aparati u tom razdoblju.
    Bolje desnica nego prknenica!

KURŠLUS Avatar od korisnika cina
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    24
    Poruka
    6,178
    Liked
    221 times

iskreno, mislim da nikada ne bih mogla iskljuciti aparate svojim roditeljima ili bliznjima

nadam se da se nikada necu naci u slicnoj situaciji jer to je stvarno teska odluka

ne znam za sta da glasam...
    jebali te mali miševi i mali pačići u tandemu

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Ima dobra izreka koja se može primijeniti ovdje: Na čavlu visit - ma živit!
    Potpisi su za budale.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika mrkyblu
    Datum registracije
    08-12-07
    Starost
    30
    Poruka
    2,348
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
    Glasao sam ZA, jer smatram da u iznimnim slučajevima kao što je recimo i ovaj iz Italije, nažalost eutanazija jedino riješenje!!
    Sva liječnićka struka je bila jedinstvena oko ovog slučaja, da tu pomoći nema, a ipak su je 17 godina držali na umjetnom hranjenju i uzimanju vode.

Imao sam u obitelji situaciju koja je u konačnici mogla tako završiti ( otac ), ali je nakon osam dana na aparatima za odžavanje života, prilikom pokušaja skidanja s istih tijelo otkazalo. Isto su ga mogli godinama tako držati, a bez mogućnosti oporavka ( ozljede mozga su bile nepopravljive ), u biti samo bi se mučio i patio, a i moja obitelj zajedno s njim).
    odlicno receno....zao mi je sto si s ocem morao proci tako tesku situaciju......
    .... Good girl go to Heaven....but bad girl go everywhere.....

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Citat Pravi autor: Scorpy Pogledaj Poruke
    Ima dobra izreka koja se može primijeniti ovdje: Na čavlu visit - ma živit!
    Ima i gorih stvari od smrti.

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku