Sve oblike oduzimanja života smatram ubojstvom pa i to. Protiv!
ZA
PROTIV
Raspravljate o temi Eutanazija u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Potaknut slučaj iz Italije u kojem su pacijentici nakon 17 godina kome isključili aparate koji je odžavaju na životu otvaram ...
Zadnji Uredio sahasa : 09-02-09 u 11:57
definitivno za......samo treba uvesti ostene zakone koji su uvjeti da se odobri eutanazija da se to nebi iskoristavalo na negativan nacin.i naravno pridrzavati se tih zakona.....
.... Good girl go to Heaven....but bad girl go everywhere.....
Glasao sam ZA, jer smatram da u iznimnim slučajevima kao što je recimo i ovaj iz Italije, nažalost eutanazija jedino riješenje!!
Sva liječnićka struka je bila jedinstvena oko ovog slučaja, da tu pomoći nema, a ipak su je 17 godina držali na umjetnom hranjenju i uzimanju vode.
Imao sam u obitelji situaciju koja je u konačnici mogla tako završiti ( otac ), ali je nakon osam dana na aparatima za odžavanje života, prilikom pokušaja skidanja s istih tijelo otkazalo. Isto su ga mogli godinama tako držati, a bez mogućnosti oporavka ( ozljede mozga su bile nepopravljive ), u biti samo bi se mučio i patio, a i moja obitelj zajedno s njim).
Za. Nevjerojatno mi je da crkva odlucuje o necijem zivotu. To je stvar i zelja pojedinca.
U vezi slucaja, jucer slusam Berlusconi-a i kaze on da je protiv eutanazije jer ipak je pacijentica sposobna rodit dijete.
Protiv. Mnogi su se čudesno probudili iz kome nakon 20 godina, stvarno bi bilo šteta da su im isključeni aparati u tom razdoblju.
Bolje desnica nego prknenica!
iskreno, mislim da nikada ne bih mogla iskljuciti aparate svojim roditeljima ili bliznjima
nadam se da se nikada necu naci u slicnoj situaciji jer to je stvarno teska odluka
ne znam za sta da glasam...
jebali te mali miševi i mali pačići u tandemu
Ima dobra izreka koja se može primijeniti ovdje: Na čavlu visit - ma živit!![]()
Potpisi su za budale.