Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi gladna djeca ili zlostavljane životinje u Znanost forumu; Naslušao sam se tih priča ljubitelja životinja o zlostavljanju životinja i slično. Veliki broj njih "voli" životinje ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-04-07, 13:21   #31 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-03-05
Poruka: 25
Joe_x je zabranio reputaciju
Re: gladna djeca ili zlostavljane životinje

Naslušao sam se tih priča ljubitelja životinja o zlostavljanju životinja i slično. Veliki broj njih "voli" životinje jer mu je dosadno ili nema drugog načina da se eksponira. Mnogi od njih su to prihvatili jer je to neki trend.
Meni je to smiješno. A kad ih se pita o gladnoj djeci u svijetu, onda nemaju neki stav. Pa naravno, to se događa drugima! Kako neko može znati kako izgleda biti gladan kad ima svega u obilju (čak i slobodnog vremena)? Ali vidi ovog jadnog peseka kao pati ...
Sve te gluposti služe da odvuku pažnju s pravih problema. Na primjer, postoje milijuni gladne djece dok drugi bahato bacaju ogromne kolićine hrane. Koliko se samo hrane uništilo samo da se stabiliziraju (niske) cijene.
Volim te ljubiteljima životinja isto ko što oni vole nas lovce!
A kad smo kod zlostavljanja životinja, evo nekoliko primjera: ja psa i mačka ne hranih sojom ili sličnim surogatima kao ljubitelji životinja nego mesom (što je njima prirodna hrana na koju je prilagođen njihov probavni trakt); ne držim pticu (koju ne mislim pojesti) u kavezu kao neki ljubitelji životinja; životinju ubijem brzo i precizno da se ne pati (pitanje da li bi životinja prema meni bila tako milostiva); ne držim psa zarobljenog u stanu i slično.
Naravno da mi je puno više žao gladne djece!!!
Joe_x je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 14:42   #32 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,371
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Al sereš.. al ono stvarno. Mogu se složit s dijelom od ovoga, pogotovo s ovim "što je njima prirodna hrana na koju je prilagođen njihov probavni trakt" ali ostalo je čisto generaliziranje....
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 14:55   #33 (permalink)
Starter

Wamp, budi malo malo preciznija.
Što sam to rekao da zaslužuje komentar "sereš, ali stvarno"?
Mnogima sam pokušao objasniti da su lovci ponekad veči prijatelji životinja nego neki koji i ne znaju kako izgledaju druge životinje osim pasa i mačaka. A po čemu su psi i mačke vredniji od npr konja, srna, ježeva i slično?
I jesi li možda vegetarijanka?
Joe_x je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 14:58   #34 (permalink)
Caballero Negro

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,839
prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

neznam zašto ste svi napali jadnu Deedee, nije ona rekla da se treba pomoći djeci, a poubijati kitove/tuljane itd. Istina da je nemoguće uspoređivati 'kome prije pomoći' ali mislim da je ona govorila čisto teoretski. Ova tema je takva da se o njoj može voditi rasprava godinama, a svi se zapravo vrtimo oko istog - TREBA pomoći i jednima i drugima, ovisno o tome u kakvom okruženju se nalaziš. Postoje i UNICEF i društva za zaštitu životinja. trebalo bi njih pitati zašto su donijeli odluku da pomažu jednima/drugima. Uvjeravam vas da su oni iz UNICEF-a jednako protiv ubijanja životinja kao što su društva za zaštitu životinja protiv gladovanja djece u Africi ili Hrvatskoj.
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 15:06   #35 (permalink)
Cobeta

Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti
Nisam vegetarijanka... ovo me naljutilo
Citat:
"Veliki broj njih "voli" životinje jer mu je dosadno ili nema drugog načina da se eksponira."
Možda je to istina.. ali to onda nisu ljubitelji životinja nego neki treći... nemojte ubrajat one ljude koji stvarno nešto rade za životinje u te koji
Citat:
nemaju šta drugo radit u životu
. Niti imam šta protiv lovaca (bar ne svih), ali itekako podržavam vegane... ali ne kad su u pitanju životinje koje su mesožderi, i znam da ti aktivisti nekad idu i u krajnosti.. ali mrzim generaliziranje tog tipa... jer po tebi ako si ljubitelj životinja onda si mrzitelj ljudi, lovaca? Ja se ne prepoznajem u toj priči.

A i ova tema je otvorena samo za prepucavanje, a ne za konstruktivnu raspravu.

Citat:
Pravi autor: prospero Pogledaj Poruke
neznam zašto ste svi napali jadnu Deedee
Deedee je velika curica i mislim da se zna sama "branit"

Citat:
Postoje i UNICEF i društva za zaštitu životinja. trebalo bi njih pitati zašto su donijeli odluku da pomažu jednima/drugima. Uvjeravam vas da su oni iz UNICEF-a jednako protiv ubijanja životinja kao što su društva za zaštitu životinja protiv gladovanja djece u Africi ili Hrvatskoj.
Tako je...

Zadnji Uredio Wamp : 04-04-07 u 15:09.
Wamp je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 15:36   #36 (permalink)
Starter

Vjerovala ili ne, ja sam sreo puno onakvih "prijatelja životinja" kakve sam opisao. Samim time što sam lovac, mnogi od njih su me napali u smislu kao ti si ubojica, zlostavljač, mučitelj i slično.
Pokušao sam im objasniti kako se lovci jako puno brinu za životinje, više od večine tih "prijatelja životinja". Naravno, ima i normalnih ljudi među prijateljima životinja.
Ja sebe smatram ljubiteljom životinja. Nikad ne mučim životinje i nikad ne ubijam bez razloga jer je to protiv lovačke etike.
Ali jedem meso, ubijam životinje i smatram to normalnim. A osim toga biti (pravi) vegan je opasno po zdravlje.
Ali ne smatram normalnim da postoje milijuni gladnih ljudi, a baca se toliko hrane da bi se sva gladna djeca mogla tom bačenom hranom nahraniti.
Očigledno, krupnom kapitalu nije u interesu da se riješi problem gladnih ljudi. Ali izgleda da pojava tih "alternativnih" pokreta kao prijatelji životinja i sličnih jeste u interesu tog krupnog kapitala jer im je savršena "dimna zavjesa" koja skreće pažnju na sebe s pravih problema.
Joe_x je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 15:47   #37 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 19,805
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Citat:
Pravi autor: Joe_x Pogledaj Poruke
Naravno, ima i normalnih ljudi među prijateljima životinja.

Ima i među lovcima i neljubiteljima valjda

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum

Zadnji Uredio daidza : 04-04-07 u 16:12.
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 16:05   #38 (permalink)
Cobeta

OK, slažem se s većim dijelom. I o tome koliko je veganski način prehrane nezdrav bi se dalo raspravljat, ali nisam nutricionist, tako da.... Ali kažeš da među ljubiteljima životinja ima normalnih ljudi. Ja te koje ti navodiš ne smatram nekim ljubiteljima... znam da ima jako puno onih koji se povode za trendovima, sad je to u modi pa se kao "aktiviraju" protiv ovoga ili onoga. I po tebi su ljubitelji životinja automatski protiv lovaca. Ja ne gledam na to sve tako crno-bijelo. Ja se smatram ljubiteljem životinja time što sam protiv njihovog zlostavljanja, i ubijanja iz nepotrebnih razloga, takva sam cijeli život, ne zato jer nemam šta radit u životu, i isto tako volim ljude i osjetljiva sam na nepravde i zlostavljanje slabijih, pogotovo sam slaba na djecu.

I kao što sam rekla, nisam protiv lovaca, ali znam da i tu postoji podjela na one dobre i loše...
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 00:59   #39 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika blackdevilles

Datum registracije: 22-04-07
Poruka: 2,393
blackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masi

moja frendica je vec 11 godina veganka, i to je cak zdravije nego meso. i jos ima lijepu liniju. i ne ubija nista da bi se prehranila. i svaka cast takvim ljudima koji to mogu.ja npr ne mogu bez mesa. dobrog sendvica sa mortadelom,majonezom i krastavcima... mmmmmm
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 20:27   #40 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,640
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Dokaz kakve zainteresiranosti? Za prepiranje? Ne hvala.. možda bih i napisala svoje mišljenje, ali čemu kad se ionako nećemo složit. Što očekuješ da ti sad netko napiše? Samo će se javit vas par "ogorčenih" na prijatelje životinja i kukat.... Slažem se da postoje razne udruge koje samo rade u svoju korist, ali ne treba generalizirat... a što se tiče slika gladne djece to uopće nema smisla uspoređivat nijedna normalna osoba sigurno neće ostat hladnokrvna na to. Samo što neki kukaju a rijetki poduzimaju nešto...

Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: djeca, gladna, zivotinje, zlostavljane

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113