| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Gubi li Hrvatska svoj jezik ? u Znanost forumu; Gospodo je'l ispravno Irak ili Iran?... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #62 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jel hrvatska gubi svoj jezik ? Citat:
, ali, niti mi stariji, niti mlađi, nećemo koristiti te izraze koje je netko izmislio iz zajebancije. A ako neki nadobudni političar ili neka druga javna ličnost počne koristiti javno te izraze, ne može niti očekivati da ćemo je ozbiljno shvaćati ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem | |
| | |
| | #64 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jel hrvatska gubi svoj jezik ? To nisu izmišljene riječi To su redovne i ispravne riječi, ali u engleskom jeziku Druga je stvar što smo neke od njih prihvatili i nemamo pravih zamjena za te riječi ili su te zamjene toliko smiješne da je prihvatljivije koristiti se tuđicama ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #66 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jel hrvatska gubi svoj jezik ? Nisam imao namjeru komentirati svaku pojedinu riječ, bilo hrvatsku, englesku, njemačku itd Tako da, kad sam pisao svoj post, nisam "kritizirao" niti lobirao (navijao) za riječ krugoval. Kada sam napisao da su neke riječi smiješne, prije svega sam mislio na čigrasto velepamtilo, vrtolet, okokućno potrčkalo i slične gluposti koje je netko htio podvaliti i uvjeriti ostale kako mi te riječi koristimo u svakodnevnom govoru.
| | |
| | #68 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jel hrvatska gubi svoj jezik ? Točno. Ali, da ne filozofiram previše. U navali novih riječi koje dolaze s razvojem tehnologije, na vama mladima ostaje da odlučite koje ćete riječi upotrijebiti za opis tih novih pojmova I drugi, strani jezici se razvijaju s razvojem tehnologije, ali još nisam čuo niti vidio da se vode intelektualni ratovi oko usvajanja nekih izraza. A nisam baš niti doma u tim vodama. Ja se ipak bavim tehničkim usvajanjem i upotrebom tih izraza ![]()
| | |
| | #69 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Jel hrvatska gubi svoj jezik ? I tako ja danas gledam Dnevnik na tzv. "HRT"-u i Šprajc onako zavodnički izusti: ... održava se umjetnički hapening. Eh, da ga je Bog tada kastrira, sve bi da (pa i vlastite testise)!!!Jer mi ne volimo posjetiti nekakav događaj već mi uživamo u hapeningu. I mi sad vodimo razgovor (liding konverzejšn), ali ne razgovaramo. Samo vodimo. I sve to na "HRT". Da mi je znat šta znači ovo jebeno H... PS: Već sam i odgovorija na postavljena pitanja. Ključ je u boji! ![]() Zadnji Uredio Casey : 14-09-06 u 00:38. |
| | |
| | #70 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 27-07-06 Lokacija: Split Godina: 33
Poruka: 15
![]() | Re: Jel hrvatska gubi svoj jezik ? Citat:
Koliko vas koristi MS office aplikacije koje su prilagodjene hrvatskom, a koliko vas se sluzi originalom na engleski?? Ne znam za vas ili nikad se nisam mogao nauciti i naviknuti na hrvatski fraze u Wordu ili Excelu, nakon dugogodisnjeg sluzenja istim na "materinjem".... . Poanta je eto da se ljudi nauce onom sto im je u datom trenutku lakse za prihvatiti ili na sto su se navikli u svojoj svakodnevnoj rutini, dok recimo ljudi u nas koji se prvi put upoznavaju s radom racunala i ovog softvera ce se sigurno lakse snaci s prevedenim terminima na hrvatskom...![]() | |
| | |
![]() |
| Tagovi: gubljenje jezika, hrvatska |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:29.

. Poanta je eto da se ljudi nauce onom sto im je u datom trenutku lakse za prihvatiti ili na sto su se navikli u svojoj svakodnevnoj rutini, dok recimo ljudi u nas koji se prvi put upoznavaju s radom racunala i ovog softvera ce se sigurno lakse snaci s prevedenim terminima na hrvatskom...