Stranica 2 od 9 PrvoPrvo 1234567 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 85

Hrvati su namćori?

Raspravljate o temi Hrvati su namćori? u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Inače, tekst iz uvodnog posta je djelo Borisa Dežulovića. Obožavatelji Krivoustog Ljigavca Dežulovića će nazvat antihrvatom, srbočetnikom i jugonostalgičarem. S ...

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Re: Hrvati su namćori?

Inače, tekst iz uvodnog posta je djelo Borisa Dežulovića.

Obožavatelji Krivoustog Ljigavca Dežulovića će nazvat antihrvatom, srbočetnikom i jugonostalgičarem.

S druge strane, ja ću ga nazvat genijalcem, nevjerovatno duhovitim tipom koji ima jedan vrlo rijedak talenat: da istinu prikaže na jedan potpun, zanimljiv i duhovit način. Gornji je tekst sjajan primjer toga.

I naravno, u potpunosti je istinit.

prof. Foruma Avatar od korisnika Casey
    Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

Očajan tekst. Milijun zamjerki imam, ali ovo sa pretragom na Googleu je kolosalni kisk. Primjerice, kada u Kini preko Google.cn-a tražiš o pokolju u Tiananmenu, onda rezultata i nemaš, a kad na Google.com to tražiš, onda se nešto i vidi.
    Očigledno je da Google rezultate prilagođava u odnosu na mjesto sa kojeg je pretraga upućena. Tako i on kada iz Smedereva pita Google o tome koga Hrvati ne vole, dobije drugačije rezultate nego kada netko taj upit postavi iz Kaštela ( 716.000 za Hrvati ne vole, 720.000 za hrvati vole. Tako je meni ispalo) Odlično mi je i ovo prijatelj u jednoj beogradskoj kafani. On i u Splitu ima samo drugove, a sad da u Beogradu ima prijatelje? Kakvi jebeni prijatelji? Drugovi! Znam da se često obrušava na ustaški jezik u Hrvatskoj pa me čudi ovaj njegov lapsus.

Boris ka i tucet ostalih njegovih kolega mora pisati politički kontroverzne tekstove, nategnute teorije, laži i gluposti jer nema talenta da zadrži čitatelja kvalitetom teksta. Slično radi Kuljiš sa svojim ustaškim kolumnama.
    Kad sam vidija u onim Pismima iz Lore usporedbu Lore i Auschwitza Čisti antisemitizam!

PS: Video za ljubitelje Tuđmana, koji ga u svakoj jebenoj temi spominju.

V.I.P. Član Avatar od korisnika edhembeg
    Datum registracije
    27-06-08
    Starost
    28
    Poruka
    4,375
    Liked
    128 times

Najbolje je biti blesav kao Bosanci i voljeti sve ...

Citat Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
    ne paše mi uvijek njegov stil i teze, ali ovome sam se ipak slatko nasmijao, jer neke stvari valja prihvatiti, a ponekad i šalu na vlastiti račun, zar ne?
    tko god zna prihvatiti shalu na svoj racun, time pokazuje da nije iskompleksiran ...

...a po nekim reakcijama na takve i slicne tekstove iz uvodnog posta cini se da vecina Hrvata nije iskompleksirano...
    Nije u redu mrziti sve ruže zato što si se ogrebao na jedan trn...

Papa Štrumf Avatar od korisnika anthlon
    Datum registracije
    27-02-07
    Starost
    47
    Poruka
    8,942
    Liked
    345 times

Sasvim namjerno u uvodnom postu zaboravih spomenuti autora citiranog teksta jer, čini mi se sasvim realno, pretpostavih da bi spominjanjem njegova imena tema mogla krenuti u političkom, a ne društvenom smjeru.

Sasvim namjerno smjestih temu u ovaj, a ne u politički podforum.

Dakle, želja i namjera mi je bila, i dalje je, da progovorimo o mentalnom stanju u Hrvata, o kolektivnoj svijesti, pa i o psihologiji mase, o vladajućim stereotipima, o generaliziranju ali i o sveprisutnoj svakodnevnoj realnosti, o hrvatskom pogledu na život.

Činjenica je da jedinke iste vrste u istom staništu, istom okruženju imaju puno zajedničkih potreba, da uče jedni od drugih, pa im je samim tim i ponašanje u mnogim situacijama slično. Na temelju toga i nastaju stereotipi o pojedinim grupama.

A tekst mi se učinio zgodan za uvod u ovu temu.

I sam ne držim puno do generaliziranja, no istina je da svaki dan srećem oko sebe nezadovoljne, namrgođene i frustrirane ljude.
    Mislim da je to nezadovoljstvo dobrim dijelom i normalno jer je u ljudskoj prirodi da teži boljem, da napreduje u svakom segmentu svog života, da se ne miri s trenutnim stanjem.

Nisu ni Hrvati ništa drugačiji ali bi te svoje težnje mogli ostvarivati s malo više optimizma, s malo više osmjeha na licu.

Prosječni Hrvat:
    Zadnji Uredio anthlon : 10-12-09 u 06:54

Uvaženi forumas Avatar od korisnika _tea_
    Datum registracije
    19-04-08
    Starost
    35
    Poruka
    607
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke

I sam ne držim puno do generaliziranja, no istina je da svaki dan srećem oko sebe nezadovoljne, namrgođene i frustrirane ljude.
    Mislim da je to nezadovoljstvo dobrim dijelom i normalno jer je u ljudskoj prirodi da teži boljem, da napreduje u svakom segmentu svog života, da se ne miri s trenutnim stanjem.

Nisu ni Hrvati ništa drugačiji ali bi te svoje težnje mogli ostvarivati s malo više optimizma, s malo više osmjeha na licu.

Prosječni Hrvat:

potpisujem
    Neko to od gore vidi sve...

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Za zašto se, recimo, ne bi postavilo pitanje "Zašto Hrvati ne bi bili namćori?"

Koji su to razlozi za nepostojanje "namćorosti"? Šta to u Hrvatskoj postoji šta bi Hrvate trebalo veselit, radovat i donosit im osmjeh na lica? Šta?

Da Hrvati nisu "namćori" (iako imaju svaki razlog da budu takvi) onda bi bili idioti.

BTW - odavno nisam vidio kretenskiji izraz od ovoga "namćor"

Starter
    Datum registracije
    07-04-09
    Poruka
    43
    Liked
    0 times

Dodao bih još, mrze sve koji se žele pobuniti ( studneti ), Hrvati se pale samo ako netko počne štrajkati gladju, da su kojim slučajem studenti započeli štrajk glađu sigurno bi većina rekla , koji borci za pravdu.
    Šta nego su namćori ti Hrvati

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

"Namćor" je srbizam koliko ja znam jer mi nemamo adekvatnu riječ za opis toga duševnog stanja.
    stupid is as stupid does

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Pa kako bi se taj pojam "namćor" mogao, barem opisno, prevest na hrvatski?

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Vječno nezadovoljni. Mrgudi.

Mada ja ne znam kaj znači taj izraz namćor... u biti tek sam ga s ovom temom vidjela prvi puta.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Stranica 2 od 9 PrvoPrvo 1234567 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku