Stranica 3 od 9 PrvoPrvo 12345678 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 85

Hrvati su namćori?

Raspravljate o temi Hrvati su namćori? u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: teica Vječno nezadovoljni. Mrgudi. na n - tu...

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Re: Hrvati su namćori?

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Vječno nezadovoljni. Mrgudi.
    na n - tu
    stupid is as stupid does

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

http://www.youtube.com/watch?v=E0Ptovz_wV4

Namćor

Karakterna osobina, bliže opisana jutarnjim svađanjem sa jastukom a potom sa svima!

Reč je turskog porekla i znači: čovek zle naravi, mrzovoljan čovek, čovek koji je po prirodi loše raspoložen.

Ovo zle naravi nije možda baš prava reč. U Srbiji kad nekog nazoveš namćorom tačno znaš i ti i on na šta tačno misliš. U principu čovek kome uvek nešto smeta, traži krivicicu svuda oko sebe, sem u sebi.

I tako. u svakom slučaju se ne radi o idiotu kako je to neko pomenuo ili pak o idiotskoj reči. Slično je i sa reči BRE koju sem u Srbiji svi smatraju nečim ružnim a radi se o reči koja je slična bosanskom BA. Sleng koji ima svoje značenje. Ali eto para uši
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Istina, svi se zale da kakvo je ovo vrijeme, treba biti hladno, 12. je mjesec - sad kad je hladno, onda da sta je ovako hladno.. Nikad zadovoljni.
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

Papa Štrumf Avatar od korisnika anthlon
    Datum registracije
    27-02-07
    Starost
    47
    Poruka
    8,942
    Liked
    345 times

Riječ namćor postoji u Anićevom Riječniku hrvatskog jezika (i u Klaićevom stranih riječi) što bi trebalo značiti da se ona sasvim legalno koristi u Hrvatskoj.

Savana vam je objasnio porijeklo i značenje.

Uz sve to mene namćorost asocira na čangrizavost.

Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Je antholon, može se dodati i čangrizavost.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Koliko sam ja shvatio to je čovjek koji nikad s ničim nije zadovoljan i stalno negativno razmišlja!

Nema u tome ništa loše, osim što je malo teže priznati da nam je nacija sklona takvom razmišljanju!

Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Dark ne mora da znači. Mislim može biti ali recimo ustaneš na levu nogu pa si ceo dan namćorast.
    Sutra nisi ili si namćorast celu nedelju jer te nešto nervira. Evo ovi izbori. Cela nacija namćorasta jer nema pojma za koga glasat. I tako, ima tu raznih varijacija.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Evo jutros sam se diga kao da idem na posal, a posla nema, nema radnog mista i svega što uz to ide tijekom dana, bura se digla ne mogu na more, ljut sam, nervozan, itd itd itd, ali popizdija sam čitajući ovaj tekst, jer tekst je stvarno ''simpa'' i govori o novim vjetrovima sa istoka i zaključujem prije smo bili genocidan narod a sad smo namćori, odnosno nije govno nego se pas posra, ili, isti k...c samo drugo pakovanje.
    Ajme što sam danas ''namćorast''!
    SAMO MORU VIRUJEM!

Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Tonini baš si danas namćorast.

ps. Ne mislim da jedan narod može biti globalno genocidan ili globalno namćorast.
    Inače nisu ovo novi vetrovi sa istoka jer je temu otvorio anthlon.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

To što je temu otvorija anthlon nema baš nikakve veze sa onim što sam ja napisa, nije anthlon pisa tekst, a istočni, novi-stari, vitrovi sigurno pušu. I ovaj tekst je dokaz da ''krešivaju'' odnosno da jačaju ili ti da i nikad nisu stali.
    Zadnji Uredio tonini : 14-12-09 u 10:49
    SAMO MORU VIRUJEM!

Stranica 3 od 9 PrvoPrvo 12345678 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku