Stranica 7 od 9 PrvoPrvo ... 23456789 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 61 do 70 od 85

Hrvati su namćori?

Raspravljate o temi Hrvati su namćori? u Društvena forumu, dio Znanost foruma; To šta si opisao uopće nije "prosječan Hrvat". Nadalje, ponuda je, konkretno, u Zagrebu i više nego zadovoljavajuća. U svakom ...

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Re: Hrvati su namćori?

To šta si opisao uopće nije "prosječan Hrvat".

Nadalje, ponuda je, konkretno, u Zagrebu i više nego zadovoljavajuća. U svakom slučaju bolja nego u Ljubljani. Bio, vidio, uvjerio se.

Treće, prosječni Slovenac otprilike svoj idealan provod zamišlja vrlo slično onome šta si ti opisao kao "prosječnog Hrvata". Čak štoviše, to prosječan Slovenac ne doživljava često, pa se zato tomu i veseli.

Četvrto - ne, nemaju smisla za humor. Ona šema "neprocjenjivo" je čista (i prilično nemaštovita) kopija nečeg već viđenog i prilično ofucanog.

A jedino šta mene "boli" zbog toga je - kurac. Ne vidim zašto bih se zbog toga ljutio. Mi se nismo plasirali, oni jesu - njihovo je pravo da nas zajebavaju.

prof. Foruma Avatar od korisnika BEATMASTER
    Datum registracije
    05-03-09
    Starost
    2
    Poruka
    1,377
    Liked
    12 times

ma nemoj?!

ponuda u zg nije ponuda društvenog život RH...
    a reakcija na tu i takvu ponudu je broj posjetitelja koji je kroz tjedan poražavajući...
    ja živim u zg, bio, vidio, znam...

treće, to je obična floskula i naša predrasuda prema slovencima koja nema veze s stvarnošću. bio, vidio, znam.

četvrto, imaju smisla za humor u približnom postotku onoliko koliko i mi...odn. svaki slovenac ne mora i ne zna pričati viceve ili nešto slično baš kao i svaki hrvat. opet floskula i predrasuda.

četvrto, s time se slažem, barem ti i ja gledamo na to tako, dok se oni opterećeni predrasudama pale ko kreteni na zajebanciju...

na kraju, nemoj misliti da ja nešto gorljivo branim ili volim slovence, ali mi trpanje u neke smiješne okvire ne leži, barem ne od tebe

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Pa nisu to smiješni okviri nego činjenice, jebi ga...

Iz tvoje priče ispada da neko zabito slovensko selo u Karavankama pršti od kulturne ponude, mjesta za izlazak i društvenih zbivanja, dok Zagrebom vlada pustoš već u 18.30. poslijepodne. Šta je notorna budalaština.

Također, ukoliko je posjećenost "društvene ponude" (opet, šta god to bilo) u Zagrebu poražavajuća, to će prije bit posljedica lošije materijalne situacije nego nečeg drugog, šta ti pokušavaš ovdje naturat.

I ne, Slovenci nemaju smisla za humor. Upoznao sam ih popriličan broj, i još niti jedan nije bio duhovit. Niti jedan. Smisao za humor nije samo pričanje viceva. To čak nije ni osnovna komponenta smisla za humor.

Datum registracije
    05-03-09
    Starost
    2
    Poruka
    1,377
    Liked
    12 times

gle, odoh u svoj, ajmo reći društveno-poslovni život...
    gaža danas, sutra večera s prijateljaima, nedjelja - koncert u areni...pa ako si tamo mogli bi na pivce

nisam ni rekao da bregana ima super društveni život, ali maribor, koper, celje...imaju veći broj događanja i zabave od siska, bjelovara ili karlovca....karikiram.

bio u koprivnici - nema ničega osim birtija. bjelovar također...itd

pa to sam i rekao da posjećenost ovisi o materijalnoj situaciji, koja je kod susjeda kud i kamo bolja tako da se tu ne možemo mjeriti i samim time ti teza pada u vodu.

ali dobro, SLOVENCI NEMAJU SMISLA ZA HUMOR!
    zadovoljan?

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Ne, moja "teza" ne pada u vodu. Naprotiv, tvoja "teza" pada u vodu. Ti tvrdiš kako se Slovenci kao takvi, pojednostavljeno, "bolje znaju zabavljat" - bez obzira na trenutnu materijalnu situaciju.

Ja ti tvrdim da se prosječan Slovenac ne zna zabavljat, i da mu je verhunac zabave zvjersko opijanje jednom tjedno, i to su jedini trenutci u njegovom životu u kojima ne radi ili ne misli na posao.

Oni bi takvi bili bez obzira na njihovu trenutnu materijalnu situaciju.

Datum registracije
    05-03-09
    Starost
    2
    Poruka
    1,377
    Liked
    12 times

opet....nije istina.

po svojem poslovnom iskustvu ti tvrdim da je zabava bolja, nego kod nas...odn. kad izađu van, idu se zabavljati i to u punom smislu te riječi.
    bio, vidio - znam.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Pa sad, ako je tebi zabava zvjersko opijanje, i ništa drugo osim toga - onda se Slovenci definitivno bolje zabavljaju. I to zato šta imaju više novaca za potrošit.

S jedne strane ih mogu razumjet - toliko su ukočeni da je jedini način da se opuste unošenje opasno velikih količina alkohola u organizam u šta kraćem vremenu.

Naravno - samo jednom tjedno, i to vikendom. Oslobodibože da posao pati zbog njihove "zabave".

Starter
    Datum registracije
    10-06-10
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
    Odličan tekst. Da se sad ne vraćamo u prošlost ali evo i danas važi isto. Hrvati jesu namćori. Ali očito je da su i drugi koji nisu bili, danas manje više postali namćori.
    Razlog je vrlo jednostavan. Danas kada smo manje više svi na svome sva očekivanja su zapravo izneverena. Narod je platio cenu ali za uzvrat nije dobio adekvatnu nagradu. . Namćorluk je posledica svega. Svakom je savršeno jasno da je Hrvatska potencijalno vrlo bogata zemlja. Problem je što voz stoji i što samo odabrani pojedinci još uvek tovare vagone. Kad voz bude krenuo možda i Hrvati budu manji namćori.
    Taj članak u Globusu „Ne voliš baš nikoga? E, onda si pravi Hrvat!“ od Borisa Dežulovića po kojem su kako je napisao citiram >>Hrvati tako otprilike točno odgovaraju znanstvenoj definiciji namćora...<< (srp. namćor = hrv. gunđalo) je pravi trash.
    Istraživanje o Hrvatima namćorima je temeljio na činjenici da u Google pretraživaču >>... Za sintagmu "Hrvati vole" pretraživač će vam na internetu pronaći 5800 primjera, dok će vam za "Hrvati ne vole" izbaciti čak 24500 stranica...<<, a nigdje nije naveo iste podatke za recimo Makedonce ili Srbe. Naime, ako se u isti pretraživač za Srbe upiše „Srbi vole“ dobije se rezultat 5.890 i za „Srbi ne vole“ dobije se rezultat 33.200.
    Što drugo zaključiti nego da je dotični Boris Dežulović pravi antihrvat te da je Tuđman bio u pravu kad je to tvrdio.
    Borise dosta je ovakvih članaka. Imali ste svojih i više od 45 godina vremena za ugnjetavanje Hrvata, ali su se, hvala Bogu, ta vremena promijenila, i ako mrzite sve što je Hrvatsko postoji autoput do Srbije

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Jebote irud, ovi tuđmanofili me svaki put nasmiju do suza...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika vesna75
    Datum registracije
    13-06-08
    Poruka
    3,325
    Liked
    460 times

NISU SVI HRVATI NAMĆORI, SAMO DAMFISK

Stranica 7 od 9 PrvoPrvo ... 23456789 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku