| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova u Znanost forumu; Ne, u Sloveniju nikad! Slovence zaista ne volim!... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,141
![]() ![]() ![]() | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova Ne, u Sloveniju nikad! Slovence zaista ne volim! ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,773
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova @ Mateja - ja sam ti samo pokazao da na problem možeš gledati i iz čisto drugog (birokratskog) kuta. (a za presudu EU suda za ljudska prava se ne šalim- to je prije par mjeseci bilo na vijestima )Znam i ja žene koje su na razgovorima za posao pitali o planovima za djecu i blago im sugerirali da ne bi treale planirati trudnoću u slijedećih par godina ako dobiju posao (i to *strane* firme a ne naše). To je grozno0 i sramota, no ne vidim kako bi se tome moglo stati na kraj (tim više što one ne žele poduzeti ništa po tom pitanju). I mislim da stanje kod nas nije toliko katastrofalno- ali da bi trebalo i moralo biti bolje, tu se slažem. DZS Statistike o muškarcima i ženama u 2006 - pogledajte malo pa slobodno komentirajte... Evo da npr ja počnem sa groznim statistikama za muške- 2x muškaraca biva ubijeno, cca. 3x više ih se ubija i ~4x više gine u prometnim nesrećama nego žena... ![]()
__________________ Chastity is the greatest form of perversion - Oscar Wilde |
| | |
| | #13 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova Citat:
Što se tiče prometnih nesreća...za to ste si sami krivi. Muškarci ih više i uzrokuju. Jako rijetko (ako uopće i da) ćeš vidjet' žensku osobu da se ludira po cesti i radi niz prekršaja (vožnja u pijanom stanju, puno veća brzina od dozvoljene - i tako kroz naselje), a muškarci (naročito mladi) to rade svakodnevno.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. | |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,816
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova ahahaha evo vish kakve sve predrasude imash... valjda ih se ubija jer smo skloniji nasilju..aha da... kolko je muskareaca vishe u promet?? koliko se muskaraca sminka vozi i razgovara na mob? |
| | |
| | #15 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova Ma kakve ja to predrasude imam? Pa to je očito činjenično stanje, jer da nije - ne bi se više ubijali. Osim toga, redovito vani vidim mlade, pijane, krasne mladiće kako se mlate. I sad je predrasuda ako ja za njih kažem da su agresivni ili nasilni? ![]() Muškarci jednako pričaju na mobitel i puše za vrijeme vožnje, kao i žene. Šminka se samo tu i tamo pokoja glupačica. (Dobro, i ja na semaforu). U posljednje vrijeme vas nema ne znam koliko više u prometu, no nas. I ne, neću nikad opovrgnut' da ste krivi za više sranja po cesti od nas. I ne, to nije zato jer vas je više, nego jer ste skloniji glumit' face u autu, pa to često tragično završava (nažalost, ne samo po onoga tko vozilom upravlja).
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,816
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova kak mi volimo aute tak vi volite cvijeche... e vish to tu i tamo jedna glupačića...pa taj je i kod mushkaraca..tu i tam koji GLUPAN..samo kaj ih je vishe nego glupachica |
| | |
| | #17 (permalink) |
| 4nick8or | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova daleko smo mi još ravnopravnosti, ovo je samo statistika, i dokad ćemo mi "muški" morati biti kavaliri, jer kavaliri su nestali onog dana kada je započela borba žene za ravnopravnost.
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #19 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova ok, ako je u obzir uzeto zakonodavstvo i politika, to sigurno lijepo izgleda na papiru ali o stanju svijesti u nas donekle još govore i ovakvi ispadi: Koliko vrijedi žena? a koliko su se uloge spolova promijenile i približile: Samo korak do emancipacije Jutarnji.hr
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) |
| | |
| | #20 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova Danas sam u Novom listu pročitala jedan članak koji ide u prilog mojoj tvrdnji da su žene u Hrvatskoj još uvijek diskriminirane. Da sad ne duljim, izdvojit' ću samo mali dio: Hrvati svjesni diskriminacije žena Oko 88 posto anketiranih građana misli da su žene radno opterećenije od muškaraca, a osim obveza na radnom mjestu na njih pada i 80 posto kućasnkih poslova. Smatraju da muškarci i žene moraju imati ista prava prilikom zapošljavanja te jednaku plaću za isti posao, što sada nije slučaj, jer žene zarađuju 20 posto manje od svojih muških kolega.
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:40.

@ Mateja - ja sam ti samo pokazao da na problem možeš gledati i iz čisto drugog (birokratskog) kuta.
(a za presudu EU suda za ljudska prava se ne šalim- to je prije par mjeseci bilo na vijestima
)