Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova u Znanost forumu; Ne, u Sloveniju nikad! Slovence zaista ne volim!...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-11-07, 00:54   #11 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,141
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase
Re: Hrvatska 16. u svijetu po ravnopravnosti spolova

Ne, u Sloveniju nikad! Slovence zaista ne volim!
Odgovori sa citatom
Star 17-11-07, 01:16   #12 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,773
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

@ Mateja - ja sam ti samo pokazao da na problem možeš gledati i iz čisto drugog (birokratskog) kuta. (a za presudu EU suda za ljudska prava se ne šalim- to je prije par mjeseci bilo na vijestima )

Znam i ja žene koje su na razgovorima za posao pitali o planovima za djecu i blago im sugerirali da ne bi treale planirati trudnoću u slijedećih par godina ako dobiju posao (i to *strane* firme a ne naše). To je grozno0 i sramota, no ne vidim kako bi se tome moglo stati na kraj (tim više što one ne žele poduzeti ništa po tom pitanju).

I mislim da stanje kod nas nije toliko katastrofalno- ali da bi trebalo i moralo biti bolje, tu se slažem.

DZS Statistike o muškarcima i ženama u 2006 - pogledajte malo pa slobodno komentirajte...

Evo da npr ja počnem sa groznim statistikama za muške- 2x muškaraca biva ubijeno, cca. 3x više ih se ubija i ~4x više gine u prometnim nesrećama nego žena...
Odgovori sa citatom
Star 17-11-07, 08:54   #13 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Evo da npr ja počnem sa groznim statistikama za muške- 2x muškaraca biva ubijeno, cca. 3x više ih se ubija i ~4x više gine u prometnim nesrećama nego žena...
Pa valjda ih se više ubija jer ste skloniji nasilju nego mi. I očito češće ne vidite izlaz iz nekih situacija i problema pa završavate smrću.
Što se tiče prometnih nesreća...za to ste si sami krivi. Muškarci ih više i uzrokuju. Jako rijetko (ako uopće i da) ćeš vidjet' žensku osobu da se ludira po cesti i radi niz prekršaja (vožnja u pijanom stanju, puno veća brzina od dozvoljene - i tako kroz naselje), a muškarci (naročito mladi) to rade svakodnevno.
Odgovori sa citatom
Star 17-11-07, 09:53   #14 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,816
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

ahahaha
evo vish kakve sve predrasude imash...
valjda ih se ubija jer smo skloniji nasilju..aha da...
kolko je muskareaca vishe u promet?? koliko se muskaraca sminka vozi i razgovara na mob?
Vuxs je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-11-07, 10:09   #15 (permalink)
prof. Foruma

Ma kakve ja to predrasude imam? Pa to je očito činjenično stanje, jer da nije - ne bi se više ubijali. Osim toga, redovito vani vidim mlade, pijane, krasne mladiće kako se mlate. I sad je predrasuda ako ja za njih kažem da su agresivni ili nasilni?
Muškarci jednako pričaju na mobitel i puše za vrijeme vožnje, kao i žene. Šminka se samo tu i tamo pokoja glupačica. (Dobro, i ja na semaforu). U posljednje vrijeme vas nema ne znam koliko više u prometu, no nas. I ne, neću nikad opovrgnut' da ste krivi za više sranja po cesti od nas. I ne, to nije zato jer vas je više, nego jer ste skloniji glumit' face u autu, pa to često tragično završava (nažalost, ne samo po onoga tko vozilom upravlja).
Odgovori sa citatom
Star 17-11-07, 10:12   #16 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,816
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

kak mi volimo aute tak vi volite cvijeche...

e vish to tu i tamo jedna glupačića...pa taj je i kod mushkaraca..tu i tam koji GLUPAN..samo kaj ih je vishe nego glupachica
Vuxs je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-11-07, 10:16   #17 (permalink)
4nick8or

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,415
pharaoh je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

daleko smo mi još ravnopravnosti, ovo je samo statistika, i dokad ćemo mi "muški" morati biti kavaliri, jer kavaliri su nestali onog dana kada je započela borba žene za ravnopravnost.
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-11-07, 11:17   #18 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 31
Poruka: 3,534
kresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

šta drugo reći...

mada mislim da još trebamo poradit na tome, pa da se muškarci konačno i izjednače sa ženama...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-11-07, 11:18   #19 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,065
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

ok, ako je u obzir uzeto zakonodavstvo i politika, to sigurno lijepo izgleda na papiru ali o stanju svijesti u nas donekle još govore i ovakvi ispadi:

Koliko vrijedi žena?

a koliko su se uloge spolova promijenile i približile:

Samo korak do emancipacije

Jutarnji.hr
Odgovori sa citatom
Star 21-11-07, 14:49   #20 (permalink)
prof. Foruma

Danas sam u Novom listu pročitala jedan članak koji ide u prilog mojoj tvrdnji da su žene u Hrvatskoj još uvijek diskriminirane. Da sad ne duljim, izdvojit' ću samo mali dio:
Hrvati svjesni diskriminacije žena
Oko 88 posto anketiranih građana misli da su žene radno opterećenije od muškaraca, a osim obveza na radnom mjestu na njih pada i 80 posto kućasnkih poslova. Smatraju da muškarci i žene moraju imati ista prava prilikom zapošljavanja te jednaku plaću za isti posao, što sada nije slučaj, jer žene zarađuju 20 posto manje od svojih muških kolega.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:40.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114