Nudera je zakon!!!
Ja volim govorit "nomadne" = "neki dan", može biti jučer, prekjučer, prije tjedan dana, prije godinu itd...![]()
A: Kad si kupio tu majicu?
B: Nomadne!!! (i ne moraš se mislit)![]()
Raspravljate o temi Izmišljanje riječi u Društvena forumu, dio Znanost foruma; E ja imam ovu bolest izmišljanja riječi. Bez veze nečeg se sjetim spojim to sa nekom drugom riječi i onda ...
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Nudera je zakon!!!
Ja volim govorit "nomadne" = "neki dan", može biti jučer, prekjučer, prije tjedan dana, prije godinu itd...![]()
A: Kad si kupio tu majicu?
B: Nomadne!!! (i ne moraš se mislit)![]()
Bujrum.
Nekako u zadnje vrijeme...
Npr. "bacit ću se s prozora" - Bujrum (samo naprijed, izvoli)
stupid is as stupid does
Ja baš ne izmišljam riječi, ali imam naviku izmijenit neku riječ, i to baš onako da zvuči totalno glupo.
Na primjer, "sladoled" izmijenim "slatkomraz"; pa onda "Brodomerkur" (splitska trgovačka firma) u "Brodomerkurac", pa zatim "Međugorje" zovem "Međunožje", pa ne kažem "frižider" nego "frisideur" i tako to...
To zvuči užasno glupo i ljudima ide na živce... ali meni baš i ne![]()
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Jorgut - bakin naziv i
Trajvan
Deder (hajde)
Otafrlje (otprilike)
Pozoj (zmaj)
Fajda (npr. fajda je, fajda nije; možda vrijedi, možda ne)![]()
stupid is as stupid does
Ja tu pola vaših riječi ne kužim, tj. kako može "jok" bit izmišljena riječ![]()
Ja rado govorim šoble, ali ne znam ni sama šta ta riječ znači, samo da mi je jako draga![]()
![]()