| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Izmišljanje riječi u Znanost forumu; E ja imam ovu bolest izmišljanja riječi. Bez veze nečeg se sjetim spojim to sa nekom drugom riječi i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Izmišljanje riječi E ja imam ovu bolest izmišljanja riječi. Bez veze nečeg se sjetim spojim to sa nekom drugom riječi i onda uvrstim u svoj vokabular. A volim i izvlačiti namjerno neke stare riječi, pa ih mješat s nekim bosanskim (ili hercegovačkim- još gore) poštapalicama ![]() Još samo da usvojim dalmatinske i nitko me neće razumjeti. Primjer: Nudera ; vidi Gruntanje ; razmišljanje Ma jok ; ne nikako Itd. Ne mogu se sad sjetiti svih, budem, polako. Imate li vi sličnih? Ajte'
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Semi Profesional Go-Kart Racer | Re: Izmišljanje riječi Nudera je zakon!!! ![]() Ja volim govorit "nomadne" = "neki dan", može biti jučer, prekjučer, prije tjedan dana, prije godinu itd... A: Kad si kupio tu majicu? B: Nomadne!!! (i ne moraš se mislit) ![]()
__________________ Zadnji Uredio Servant : Jučer popodne. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,009
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Bujrum. Nekako u zadnje vrijeme... Npr. "bacit ću se s prozora" - Bujrum (samo naprijed, izvoli)
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #4 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,094
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Ja baš ne izmišljam riječi, ali imam naviku izmijenit neku riječ, i to baš onako da zvuči totalno glupo. Na primjer, "sladoled" izmijenim "slatkomraz"; pa onda "Brodomerkur" (splitska trgovačka firma) u "Brodomerkurac", pa zatim "Međugorje" zovem "Međunožje", pa ne kažem "frižider" nego "frisideur" i tako to... To zvuči užasno glupo i ljudima ide na živce... ali meni baš i ne ![]()
__________________ LOŽA PUNA MAFIJE, STADION PRAZNINE, SRCE NIKAD SNAŽNIJE DOK NAŠ HAJDUK NESTAJE |
| | |
| | #5 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Citat:
"mašala" je odmah iza a i "bon/a" su tu negdje ![]() E da, Vala ; neka, baš (Vala si glup) Vako-nako ; osrednje
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| V.I.P. Član | Re: Izmišljanje riječi Citat:
Meni je najjače kako starci izmišljaju nove riječi, recimo moja nona jogurt zove "jobot" ili tako nešto ![]()
__________________ Završeno je i 7. uberbabe prvenstvo - rezultati su ovdje - link Puno djece nose pidžame sa likom Supermena. Supermen nosi pidžamu sa likom Čak Norisa | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,009
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Jorgut - bakin naziv i ![]() Trajvan Deder (hajde) ![]() Otafrlje (otprilike) Pozoj (zmaj) Fajda (npr. fajda je, fajda nije; možda vrijedi, možda ne) ![]()
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Ja tu pola vaših riječi ne kužim, tj. kako može "jok" bit izmišljena riječ Ja rado govorim šoble, ali ne znam ni sama šta ta riječ znači, samo da mi je jako draga ![]()
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Sigurno ću negdje u riječniku naletiti na "jok".
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
![]() |
| Tagovi: izmis ljanje, rijeci |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:37.