Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Jeste li praznovjerni? u Znanost forumu; Prije nepuna dva mjeseca u Zagrebu je tramvaj broj 13 u 13 sati i 13 minuta izletio iz tračnica i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-07-08, 10:48   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-07-08
Poruka: 42
_nana_ se izdvaja iz mase
Talking Jeste li praznovjerni?

Prije nepuna dva mjeseca u Zagrebu je tramvaj broj 13 u 13 sati i 13 minuta izletio iz tračnica i zaletio se u stup. Tom prilikom je ozlijeđeno 13-tero ljudi. Grozna nesreća.
No ono što sam vas htjela pitati je zapravo sljedeće.
Primjećujete da je sve u ovoj nesreći povezano s brojem 13 za koji mnogi ljudi, s razlogom ili bez njega, kažu da je nesretan.
Praznovjerje. Jeste li praznovjerni? Rado bih rekla, ne, nisam, uopće, no ne osjećam se baš ugodno kad mi crna mačka prijeđe preko puta.
Mislite li da razbijeno zrcalo donosi sedam godina nesreće? Ili možda ne prolazite ispod ljestava iz istog razloga? Pomislite li da ćete dobiti neku lovu zasvrbi li vas dlan, koji ono, lijevi ili desni? Uhvatite li se za gumb kad vidite dimnjačara ili zamislite želju kad vidite zvijezdu koja pada ili kad se poklope kazaljke na satu?
I malo o kartanju za kraj. Kad me karta ne ide, pribjegnem starom kartaškom štosu, hodam oko stolca Često pomogne! A od puno kartaša sam čula, nikad ne kartaj s prekriženim nogama, to donosi nesreću
Odgovori sa citatom
Star 19-07-08, 16:59   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,088
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird
Re: Jeste li praznovjerni?

Svaki dan bude 13 sati i 13 minuta pa se ˝ništa˝ ne dogodi, i koliko se tragedija dogodilo koje nisu povezane s brojem 13. Najobičnija slučajnost. I ne, nisam praznovjerna, ni najmanje. A dimnjačara nisam vidjela sto godina!
Odgovori sa citatom
Star 19-07-08, 20:05   #3 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika HPetrovic1989

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 19
Poruka: 1,293
HPetrovic1989 je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku HPetrovic1989

NE!
Odgovori sa citatom
Star 20-07-08, 13:35   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,119
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Ja sam položila vozački na petak 13. i još mi je crna maca pretrčala preko ceste.
Nisam praznovjerna, možda samo mrvicu, zanemarivo.
Odgovori sa citatom
Star 20-07-08, 13:56   #5 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 20,029
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

nisam

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-07-08, 20:55   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 15-07-08
Godina: 14
Poruka: 144
xtd784 se izdvaja iz mase

ako me ovo ne prodje morat cu potrazit pomoc. naime, strasno sam praznovjeran. imao sam crnu macku i kad bi u kuci prosla pokraj mene stalno sam pljuvao. naravno, stara bi me pokusala dohvatit metlom i kaznit za slinu po zidovima i na podu. metlu u ruke ne zelim uzet jer smatram da je to vjesticino orudje. macku sam pokusao Jupolom prebojat u bijelo no to nije dobro proslo (btw, pljuvao sam bez prekida dok sam je bojao) pa sam je zamijenio za bijelu (koju mozete vidjet u mom profilu) nadajuci se da starci nece primjetit sto sam napravio. ipak su primjetili i kaznili me sa 13 dana u sobi! I TO NA 5AK 13.!
to je bio znak da nesto moram promijenit pa sam pobjegao od kuce i spavao kod prijatelja par dana. no on je imao gay sklonosti pa sam trcao kroz Ulicu 13. Divizije (opet 13!!) natrag kuci mirovat u svoju sobu.
danas imam 13 i situacija je jos gora. CAK I ZIVIM NA KUCNOM BROJU 13!!
UKLET SAM!!
xtd784 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-07-08, 20:58   #7 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 5,247
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

jok
Odgovori sa citatom
Star 20-07-08, 20:58   #8 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,428
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Crne mačke donose mi sreću. Ali nije praznovjerje.
Odgovori sa citatom
Star 20-07-08, 21:01   #9 (permalink)
Lutka od krvi bez trunke ideje

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 7,567
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba

nisam, ali 7 mi je sretan broj slazem se s vodenjacima, 3puta pljunem ako crna macka predje preko puta, kucam o drvo i najdrazi tramvaj mi je 13
I won't change to fit your plan, Take me as I am
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-07-08, 21:08   #10 (permalink)
b&w fan

Datum registracije: 01-09-07
Poruka: 5,121
xarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobar
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku xarfaxus Pošalji poruku preko MSN-a korisniku xarfaxus Pošalji poruku preko Skype-a korisniku xarfaxus

ne
'Cause I'll just make the same mistake again.
xarfaxus je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113