Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 46

Jeste li praznovjerni?

Raspravljate o temi Jeste li praznovjerni? u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Prije nepuna dva mjeseca u Zagrebu je tramvaj broj 13 u 13 sati i 13 minuta izletio iz tračnica i ...

Starter Avatar od korisnika _nana_
    Datum registracije
    09-07-08
    Poruka
    42
    Liked
    0 times

Talking Jeste li praznovjerni?

Prije nepuna dva mjeseca u Zagrebu je tramvaj broj 13 u 13 sati i 13 minuta izletio iz tračnica i zaletio se u stup. Tom prilikom je ozlijeđeno 13-tero ljudi. Grozna nesreća.
    No ono što sam vas htjela pitati je zapravo sljedeće.
    Primjećujete da je sve u ovoj nesreći povezano s brojem 13 za koji mnogi ljudi, s razlogom ili bez njega, kažu da je nesretan.
    Praznovjerje. Jeste li praznovjerni? Rado bih rekla, ne, nisam, uopće, no ne osjećam se baš ugodno kad mi crna mačka prijeđe preko puta.
    Mislite li da razbijeno zrcalo donosi sedam godina nesreće? Ili možda ne prolazite ispod ljestava iz istog razloga? Pomislite li da ćete dobiti neku lovu zasvrbi li vas dlan, koji ono, lijevi ili desni? Uhvatite li se za gumb kad vidite dimnjačara ili zamislite želju kad vidite zvijezdu koja pada ili kad se poklope kazaljke na satu?
    I malo o kartanju za kraj. Kad me karta ne ide, pribjegnem starom kartaškom štosu, hodam oko stolca Često pomogne! A od puno kartaša sam čula, nikad ne kartaj s prekriženim nogama, to donosi nesreću
    Qui scribit, bis legit.

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Re: Jeste li praznovjerni?

Svaki dan bude 13 sati i 13 minuta pa se ˝ništa˝ ne dogodi, i koliko se tragedija dogodilo koje nisu povezane s brojem 13. Najobičnija slučajnost. I ne, nisam praznovjerna, ni najmanje. A dimnjačara nisam vidjela sto godina!

Akademik Avatar od korisnika HPetrovic1989
    Datum registracije
    26-03-08
    Poruka
    6,575
    Liked
    6 times

NE!
    When your chips are down,and your highs are low...joyride

prof. Foruma Avatar od korisnika M@tej@
    Datum registracije
    22-08-07
    Starost
    24
    Poruka
    1,268
    Liked
    11 times

Ja sam položila vozački na petak 13. i još mi je crna maca pretrčala preko ceste.
    Nisam praznovjerna, možda samo mrvicu, zanemarivo.
    Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima.

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    398 times

nisam
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

Banned
    Datum registracije
    15-07-08
    Starost
    17
    Poruka
    139
    Liked
    0 times

ako me ovo ne prodje morat cu potrazit pomoc. naime, strasno sam praznovjeran. imao sam crnu macku i kad bi u kuci prosla pokraj mene stalno sam pljuvao. naravno, stara bi me pokusala dohvatit metlom i kaznit za slinu po zidovima i na podu. metlu u ruke ne zelim uzet jer smatram da je to vjesticino orudje. macku sam pokusao Jupolom prebojat u bijelo no to nije dobro proslo (btw, pljuvao sam bez prekida dok sam je bojao) pa sam je zamijenio za bijelu (koju mozete vidjet u mom profilu) nadajuci se da starci nece primjetit sto sam napravio. ipak su primjetili i kaznili me sa 13 dana u sobi! I TO NA 5AK 13.!
    to je bio znak da nesto moram promijenit pa sam pobjegao od kuce i spavao kod prijatelja par dana. no on je imao gay sklonosti pa sam trcao kroz Ulicu 13. Divizije (opet 13!!) natrag kuci mirovat u svoju sobu.
    danas imam 13 i situacija je jos gora. CAK I ZIVIM NA KUCNOM BROJU 13!!
    UKLET SAM!!

KURŠLUS Avatar od korisnika cina
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    24
    Poruka
    6,178
    Liked
    221 times

jok
    jebali te mali miševi i mali pačići u tandemu

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Crne mačke donose mi sreću. Ali nije praznovjerje.

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

nisam, ali 7 mi je sretan broj slazem se s vodenjacima, 3puta pljunem ako crna macka predje preko puta, kucam o drvo i najdrazi tramvaj mi je 13

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika xarfaxus
    Datum registracije
    01-09-07
    Poruka
    7,332
    Liked
    6 times

ne
    Life is like Vin Diesel...it's bald and it's in a lot of bad movies!

Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku