| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Jezični biseri u Znanost forumu; sad sam baš slušao RTL-ove vijesti pa je novinarka spomenula nekakve najidealnije uvjete za skijanje. ako je neš... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri sad sam baš slušao RTL-ove vijesti pa je novinarka spomenula nekakve najidealnije uvjete za skijanje. ako je nešto idealno ili optimalno - to je to, dalje ne ide; ne postoji najidealnije niti najoptimalnije.
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,773
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Hehehe, to još nisam čuo osim u 'govornom' jeziku. Ali me podsjetilo na to kako neki ljudi znaju reći najprviji. ![]()
__________________ Chastity is the greatest form of perversion - Oscar Wilde |
| | |
| | #23 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,141
![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Upravo sad gledam Brisani prostor. Uglavnom, zaustavljali su ljude na ulici i pitali ih Treba li hrvatskog jezika u školama bit više i Koliko hrvatska abeceda ima slova. Zgrozila sam se kad sam vidjela da od 6 ljudi nitko nije znao točan odgovor! Svi nešto 25, 28, 32, ne znam! ![]() Katastrofa! Po meni je to stvar opće kulture! ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #24 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri pa to je onda i odgovor na ovo prvo pitanje. i za fakultete vrijedi.
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) |
| | |
| | #25 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Što se toga tiče uglavnom su odgovarali da svakako treba uvesti više sati tjedno (bar nešto), osim jednog bisera koji smatra da ga je i ovako dosta, a abeceda ima 32 slova. ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #26 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri on valjda ubraja 'x' i 'y' u abecedu hrvatskog jezika. ![]()
| | |
| | #28 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Jezični biseri ja cam ponos sam kai sam nepissmen XD ma ne da sam ponosan al me živo zaboli za neke sitnice ak se ja znam izrazit kak ochu!
__________________ Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život. |
| | |
| | #29 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri pa to je u redu u razgovornom podstilu hrvatskog jezika - dakle kad razgovaraš s frendom ili postaš na forumu, na primjer. u tom slučaju bitno je samo da se što jednostavnije i bolje sporazumiješ s nekim, bez obzira na pravila. ![]() druga je stvar u medijima, kao servisu javnosti, a o tome mi ovdje pričamo. tu ne smije biti masakriranja jezika jer njihova je funkcija, između ostalih, i da jezično obrazuju.
| | |
| | #30 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Citat:
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: biseri, jezicni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:42.

Ali me podsjetilo na to kako neki ljudi znaju reći najprviji. 

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.