| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Jezični biseri u Znanost forumu; Koji je naglasak u riječi četvrtak ? Meni vuče na kratkouzlazni iznad r.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #44 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 21
Poruka: 1,168
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Citat:
Kako možeš reći da ne izgovaraš pravilno? Nitko od nas kod kuće ne priča standardnim književnim jezikom i prema tome ne možeš reći da ne izgovaraš pravilno. Nitko u Hrvatskoj ne izgovara sve pravilno. Štokavsko narječje jest temelj hrvatskog standardnog jezika, ali ni štokavci nemaju ˝savršen˝ izgovor. Ti govoriš sasvim normalno za kraj u kojem živiš. ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. | |
| | |
| | #45 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Jezični biseri Ne razumijem tvoju drugu rečenicu, ako nitko ne govori pravilnim jezikom, kako onda ja govorim ?Nisam ja ni rekla da svi izgovaraju pravilno, niti da moraju tako izgovarati. Uostalom pravilno je književno. Znači da ja ne govorim književni pravilni jezik, i da, slažem se da malo tko govori. Ali ne možeš krive naglaske i dijalekte nazivati pravilnim govorom.
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #46 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri radi se o razgovornom funkcionalnom stilu jezika. pričaju dvije kumice na placu i bitno je samo da se sporazumiju. nema pravila, nema pravog ni krivog..tako u razgovornom stilu ni ti ne možeš krivo govoriti. ako si u situaciji da se od tebe traži da govoriš ili pišeš standardnim jezikom, e tada postoji prao i krivo. nadam se da je malo jasnije. ![]()
__________________ |
| | |
| | #48 (permalink) |
| profa Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u Mokričkoj Godina: 26
Poruka: 7,050
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Mene posebno živcira nepoznavanje č i ć. I to u javno. Tako na putu za Zaprešić možete vidjet natpise "prodaja več od..." i "plačanje"... OK, kužim da to nekima ne ide Ali brate mili, daj pogledaj malo pravopis, pogotovo ako nešto ideš reklamirati ![]() I kada mi napiše "taki", "vaki" ili "naki"... Sreća da imam dosta kose ![]()
__________________ "Ljubav moramo dijeliti sa ženama, može i s jednom, a može i sa više njih." J. Š. 3e |
| | |
| | #49 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Jezični biseri Citat:
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. | |
| | |
| | #50 (permalink) | |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri tvoje pravo. ![]() Citat:
![]() kužiš, frajer je editirao ne da me ispravi nego da iskrivi. ![]()
__________________ Zadnji Uredio ševa : 14-06-08 u 16:22. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: biseri, jezicni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:19.

Kako možeš reći da ne izgovaraš pravilno? Nitko od nas kod kuće ne priča standardnim književnim jezikom i prema tome ne možeš reći da ne izgovaraš pravilno. Nitko u Hrvatskoj ne izgovara sve pravilno. Štokavsko narječje jest temelj hrvatskog standardnog jezika, ali ni štokavci nemaju ˝savršen˝ izgovor. Ti govoriš sasvim normalno za kraj u kojem živiš.