| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Jezični biseri u Znanost forumu; Veliko i malo slovo ni ja baš ne gledam. Dapače, uopće mi ne smeta ako netko cijele postove piše ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 21
Poruka: 1,168
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Veliko i malo slovo ni ja baš ne gledam. Dapače, uopće mi ne smeta ako netko cijele postove piše malim slovima. Međutim, ove ostale pogreške... ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #62 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Jezični biseri Mene najviše smetaju riječi stranih jezika. Nalazimo turcizme, anglosaksonske jezike i jezike rumunjskog porijekla. Draže mi je loša gramatika koju razumijem nego «amerikanizam». Neki dan mi se desilo da sam se išao nabacivati nekim curicama a one na engleski. Posle sam ih sreo gdje normalno pričaju domaći. Šta je to, oli, koji kurach sad, pa nisu naučile za pola sata pričat naški.(reklo bi 70% foruma: «WTF»). Sutradan sam shvatio da su me na taj način samo htjele otkantati.
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
| | #64 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: ...Novi Sad... Godina: 23
Poruka: 4,497
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Meni nije jedno jasno, da li je u hrvatskom jeziku pravilno reći reč oseČaji ili oseĆaji. Jer dosta puta sam pročitala neku reč gde treba ići Ć da bude Č. Šta je kod vas pravilno? Da li se razlikuje od srpskog jezika?
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
| | #65 (permalink) |
| Najveći Car Foruma | Re: Jezični biseri reci halo? metnem ti ga malo... to je jezicni biser.. kak ga mozhesh staviti malo... ako ga na kratko umetnesh..pazi onda si ga umetnuo a ne stavio...kak da objasnim... to je kao onaj atom znash kaj su u cernu sad trazili.. dodje brzo i josh brzhe proche...to je ...kak se kazhe ono u matematici apcisa hipotenuza..znash kad se razilazi.. e tak se ovo razilazi s prd...(prdežom,prdcem) jer on brzo dodje ali sporo ode..a ovo brzo dodje i josh brzhe nestane..
__________________ Somewhere, over the rainbow, skies are blue. And the dreams that you dare to dream Really do come true. |
| | |
| | #66 (permalink) | ||
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Citat:
Citat:
![]()
__________________ | ||
| | |
| | #68 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: ...Novi Sad... Godina: 23
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Citat:
![]() Au Vuks, šta se dogadja sa tobom? ![]()
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. | |
| | |
| | #69 (permalink) |
| Najveći Car Foruma | Re: Jezični biseri ah draga moja lulu...zrak zrak..zagadjen je znash... a neznam.. mislim da je jezik losh.. da da... a neznam... to je kad te pamet uzme na zub..
__________________ Somewhere, over the rainbow, skies are blue. And the dreams that you dare to dream Really do come true. |
| | |
| | #70 (permalink) | |
![]()
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: biseri, jezicni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:35.