Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Jezični biseri u Znanost forumu; Veliko i malo slovo ni ja baš ne gledam. Dapače, uopće mi ne smeta ako netko cijele postove piše ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-06-08, 12:57   #61 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 21
Poruka: 1,168
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase
Re: Jezični biseri

Veliko i malo slovo ni ja baš ne gledam. Dapače, uopće mi ne smeta ako netko cijele postove piše malim slovima.
Međutim, ove ostale pogreške...
Odgovori sa citatom
Star 17-06-08, 22:11   #62 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 4,363
saban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic

Mene najviše smetaju riječi stranih jezika. Nalazimo turcizme, anglosaksonske jezike i jezike rumunjskog porijekla. Draže mi je loša gramatika koju razumijem nego «amerikanizam».
Neki dan mi se desilo da sam se išao nabacivati nekim curicama a one na engleski. Posle sam ih sreo gdje normalno pričaju domaći. Šta je to, oli, koji kurach sad, pa nisu naučile za pola sata pričat naški.(reklo bi 70% foruma: «WTF»). Sutradan sam shvatio da su me na taj način samo htjele otkantati.

"Bolje svašta jesti nego svašta govoriti."
saban sajnovic je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-08-08, 19:02   #63 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-12-07
Godina: 15
Poruka: 241
tinab14 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku tinab14

Citat:
Pravi autor: M@tej@ Pogledaj Poruke
Slijedeći i jest prilog (sadašnji), izveden od glagola slijediti
e,takve stvari i mene nerviraju...
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 02:00   #64 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 4,497
Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan

Meni nije jedno jasno, da li je u hrvatskom jeziku pravilno reći reč oseČaji ili oseĆaji. Jer dosta puta sam pročitala neku reč gde treba ići Ć da bude Č. Šta je kod vas pravilno? Da li se razlikuje od srpskog jezika?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 02:06   #65 (permalink)
Najveći Car Foruma

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 9,255
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Vuxs

reci halo?
metnem ti ga malo...

to je jezicni biser.. kak ga mozhesh staviti malo... ako ga na kratko umetnesh..pazi onda si ga umetnuo a ne stavio...kak da objasnim... to je kao onaj atom znash kaj su u cernu sad trazili.. dodje brzo i josh brzhe proche...to je ...kak se kazhe ono u matematici apcisa hipotenuza..znash kad se razilazi.. e tak se ovo razilazi s prd...(prdežom,prdcem) jer on brzo dodje ali sporo ode..a ovo brzo dodje i josh brzhe nestane..
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 02:25   #66 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,399
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: Lulu Bg Pogledaj Poruke
Meni nije jedno jasno, da li je u hrvatskom jeziku pravilno reći reč oseČaji ili oseĆaji. Jer dosta puta sam pročitala neku reč gde treba ići Ć da bude Č. Šta je kod vas pravilno? Da li se razlikuje od srpskog jezika?
osjećaji je pravilno. ne vjerujem da se hrvatski i srpski bitno razlikuju u pravopisanju mekog i tvrdog - č i ć..

Citat:
Pravi autor: Vuxs Pogledaj Poruke
reci halo?
metnem ti ga malo...

to je jezicni biser.. kak ga mozhesh staviti malo... ako ga na kratko umetnesh..pazi onda si ga umetnuo a ne stavio...kak da objasnim... to je kao onaj atom znash kaj su u cernu sad trazili.. dodje brzo i josh brzhe proche...to je ...kak se kazhe ono u matematici apcisa hipotenuza..znash kad se razilazi.. e tak se ovo razilazi s prd...(prdežom,prdcem) jer on brzo dodje ali sporo ode..a ovo brzo dodje i josh brzhe nestane..
vuxs, ja te potpuno razumijem. pa tko je još trijezan u noći sa subote na nedjelju..
Star 28-09-08, 02:27   #67 (permalink)
Najveći Car Foruma

Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

a ja vidish.. a gle..treba nachi neku zanimaciju jebiga...
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 02:46   #68 (permalink)
Akademik Foruma

Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
osjećaji je pravilno. ne vjerujem da se hrvatski i srpski bitno razlikuju u pravopisanju mekog i tvrdog - č i ć..
Aha, pa i meni se činilo tako ali bilo je bolje što sam pitala

Au Vuks, šta se dogadja sa tobom?
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 02:48   #69 (permalink)
Najveći Car Foruma

ah draga moja lulu...zrak zrak..zagadjen je znash...
a neznam.. mislim da je jezik losh.. da da... a neznam... to je kad te pamet uzme na zub..
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 02:52   #70 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: Vuxs Pogledaj Poruke
ah draga moja lulu...zrak zrak..zagadjen je znash...
a neznam.. mislim da je jezik losh.. da da... a neznam... to je kad te pamet uzme na zub..
Hahhahahhahhahah
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: biseri, jezicni

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:35.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114