| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Jezični biseri u Znanost forumu; Treba koristiti što više naših riječi , a izbacivati strane, pa evo i nekoliko primjera: pištolj= samokres tata = ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-07-08 Lokacija: varaždin
Poruka: 132
![]() | Re: Jezični biseri Treba koristiti što više naših riječi , a izbacivati strane, pa evo i nekoliko primjera: pištolj= samokres tata = mamokres kaciga = branimirglavaš jutarnji seks = budiša putokaz = krivac za pravac kravata = okovratni dopupak itd, itd.... ![]() |
| | |
| | #72 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: ...Novi Sad... Godina: 23
Poruka: 4,497
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri Joj hhaha
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
| | #73 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 18-10-08
Poruka: 421
![]() | Re: Jezični biseri Što tomu nedostaje? Ako ćemo pravo, "podrijetlo" je lokalizam, iz dubrovačkoga govora, i teško bi se moglo nazvati općehrvatskom tradicijom. A "mnogo" je pak opreka prilogu "malo" (drugi su par opanaka "puno" i "prazno"). I može se (govorimo li o uzusu, smije se) pojačati također prilozima "veoma" i "vrlo", ovisno o kontekstu. Jer to katkad nisu sinonimi nego izražavaju odnos konkretno - apstraktno (vrlo oštar nož, veoma te volim).
__________________ Pravi muževi ne trebaju potpis. |
| | |
| | #74 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Jezični biseri juče me milicija zaustavi i reče on meni: "auto ti baljezgari po cesti." Ja mu odgovori: "auto nemože da baljezgari, baljezgare ranjenici, pijanci i baljezgarim ja nakon seksa sa mladom raspuštenicom. Auto može da ide amo-tamo i levo-desno ali baljezgarit neživi stvor nemože" Jesam li u pravu ![]()
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
| | #76 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Jezični biseri ma mene zanima dali su ispravno književni to rekli a ne sada dali mi je stvarno auto išao amo tamo po cesti. To je druga priča i ne pripada ovde jer bi bilo topičarenje
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
| | #78 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri taman posla pa da kao prometne policajce počnu zapošljavati diplomirane kroatiste! ![]() šalu na stranu, trebalo bi uz hrvatski jezik i književnost, uvesti zasebne satove pravopisa i pravogovora u osnovne, srednje škole i na fakultete.
__________________ |
| | |
| | #79 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 18-10-08
Poruka: 421
![]() | Re: Jezični biseri Citat:
Zato (pretežno stariji) govornici hrvatskoga jezika griješe.
__________________ Pravi muževi ne trebaju potpis. | |
| | |
| | #80 (permalink) | |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični biseri evo, tek sam sada, i to slučajno, shvatio koga mi tu imamo na forumu: BOOKSA.HR - SPECIALS - DOMAćI BLOGERI: STITCH Jezični savjetnik pa... poštovanje, scorpy! ![]() i jedan zgodan citat: Citat:
![]()
__________________ | |
| | |
![]() |
| Tagovi: biseri, jezicni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:31.