| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Jezični kretenizam u Znanost forumu; vidim danas na Indexu : PRIJELOMNA VIJEST >>> Uhićen general Zagorec pa, jebala vas "prijelomna" vijest, kakve ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned | Jezični kretenizam vidim danas na Indexu : PRIJELOMNA VIJEST >>> Uhićen general Zagorec pa, jebala vas "prijelomna" vijest, kakve je to? jebote, pa ima hrpa izraze u našem jeziku, ne treba prevodit engleski izraz "breaking news" ... ni kod njih to ne znači da se vijest slomila, nego da je nešto najnovije, hitno ili nešto slično ... stvarno debilno ... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 19-10-06 Godina: 29
Poruka: 560
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični kretenizam Slažem se! Kakvi idioti! ![]()
__________________ Samo je jedno u mom životu vrijedno, da pustim suzu s oka jer tebe volim ja... Život mi dala, baš kao da je znala, da nikad neće nestat sa mojih usana! Hrvatska!!! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični kretenizam breaking news - važna vijest radi koje se prekida program (mislim da sam nekad davno našao takvo obješnjenje) Ali "jezičnih kretenizama" ima na web-u koliko hoćeš. Jer neke stvari se ipka ne daju prevoditi. Ali kako to objasniti novinaru, koji ima svu mudrost svijeta?! Ili administratoru koji je bio tri mjeseca na tečaju engleskog?! Teško! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Banned | Re: Jezični kretenizam ma sve stoji, znam kaj je breaking news ... BBC mi je prva stvar koju pročitam ujutro .. ali to se može čisto lijepo reći u hrvatskom "Najnovija vijest" ... pogotovo na web stranici di se NIŠ ne prekida .... imamo i "izvanredna vijest" recimo .. ma hrpu .. |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jezični kretenizam Citat:
Od riječi do riječi napisano kako i ja mislim. ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Jezični kretenizam Citat:
To je prijelomna vijest ![]() | |
| | |
![]() |
| Tagovi: jezicni, kretenizam |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:46.