prvo 94, onda 92.....i o prvu šljivu.....![]()
Raspravljate o temi Kako bi reagirali da nekog pogazite? u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Neki dan sam gledao film, žena je na cesti autom udarila curicu i stala da joj pomogne ali se uplašila ...
Zadnji Uredio daidza : 12-01-08 u 01:52
prvo 94, onda 92.....i o prvu šljivu.....![]()
....žrtva sam bludnih misli....
Ja bi ostala bez obzira, pomogla čovjeku u nevolji (još sam ju ja prouzročila, koja sam baba)
Pomozi bližnjemu svome kao samome sebi...
Ma u principu ne volim odgovarati na pitanja tipa "što bi bilo kad bi bilo" jer stvarno ne znaš dok se ne nađeš u toj situaciji, ali poznavajući sebe bila bih u užasnom šoku i vjerojatno bi se i rasplakala. Pobjegla ne bi. To sigurno.
U pravu je Wamp, nikad ne znaš dok se to ne daj Bože ne desi...sad sa ove taške gledišta bih ostala definitivno. Pa snosila bih odovornost, jbg...Ne bi bilo fer pobeći, a i inače grizla bi me savest u svakom slučaju.
Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.
lako vam sad govorit.. al dok se to dogodi svako drugačije reagira!
ja znam samo dok sam napucal lagano tico-ja... frend nagovoril da odemo!
al kad bi videl nekog da krvari... aja kriv, namjerno il nenamjerno.. učinio bi pravu stvar!
skratio mu muke![]()
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
Meni bio bed sto sam skoro zgazio malog macica koji je istrcao ravno prema meni tako da za ljudsko bice ne znam... Tesko rec... Ali da bi pomogao; bi sigurno!
To je stvarno rijetkost da jedno muško to kaže![]()
![]()
Nekada me zbilja toga strah, jer uz sav oprez uvijek se može dogoditi. Ne znam koliko bih bila prisebna u toj situaciji, ali mislim da bih pomogla...odmah bi nazvala hitnu, a u međuvremenu bih sama pokušala nešto učiniti.
I only know how to do things 3 ways:
-the WRONG way
-the RIGHT way
-and MY way, which is really the WRONG way, only faster!![]()
![]()
Osjećao bi se predivno.... pomislio bi u sebi, pa ovoliko krvi nema u američkim filmovima.... ajmo pustit još malo da teče pa ću posli zvat hitnu....ako je žensko, dobila bi usta na usta reanimaciju....Napalilo bi me da ta osoba ima, npr. otvoreni prijelom, to bi mi bio gušt....
Kakva su ovo pitanja, Ne može se ni svađat....
Nešto slično mi se desilo nedavno....(ups, nisam ja nikog pogazioniti sam utjecao na ozljede) ali normalno i bez ikakvog suzdržavanja odmah pomoć....bilo je to na Božić, momku izrezana aorta (ili vena ili šta već) na ruci, krvari ko kiša, a pod utjecajem težih govana (čitaj - droga) još dobija i kvazisrčani udar (čitaj - ekstremni napad tjeskobe koji može dovest do originala) Pa normalno da ću pomoć, a ne bojat se (gledao sam u nekom filmu, mislim da je bio Antoni Hopkins, kada kaže, od čega ljudi umiru kada se nađu u emstremnim situacijama - od srama....)
I nikad neću razumit one ljude, a bilo ih je tu večer, koji pogledaju situaciju, a onda odu, ne nesposobni, već previše uplašeni da se priberu i pomognu...
Edit: vratija se doma, jakna mi više nije bila zeleno-siva, već crvena.... (a policajci su bili posebna priča, takvim šonjama (ne govorim o svim policajcima već o ovoj dvojici koji su tada bili tu naletili) treba zabranit potencijalno stresne i opasne poslove i stavit ih negdi da pišu prometne kazne....
Zadnji Uredio kresola : 04-02-08 u 08:46
Navukao sam se na King Duble...nije reklama svega mi....