Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 11

korupcija

Raspravljate o temi korupcija u Društvena forumu, dio Znanost foruma; već godinama govore kako je korupcija naš najveći problem. ja mislin da korupcija i nije toliko velik problem koliko je ...

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

korupcija

već godinama govore kako je korupcija naš najveći problem.

ja mislin da korupcija i nije toliko velik problem koliko je sad in o tome govorit.

kakvi su vaša iskustva s korupcijom? jeste li davali mito, jesu li panduri, suci, doktori, državni službenici, učitelji, profesori od vaš tražili mito da nešto učine ili ne učine
    i jeste li im dali?

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Re: korupcija

Pošto Marinko posta na mojim temama onda ću i ja na njegovim

Učitelji i profesori? Kako mogu biti korumpirani? Možda na faxovima, ali u OŠ i srednjoj sumnjam... međutim... Ah vidi načina zarade
    (šala, šala)

Ali ovo je baš zanimljivo, svi su drugi korumpirani, ali svoj zanat nije naveo. Šta je sa sucima?

Policija je korumpirana, sjetim se samo kako vole tražiti novac kada voziš prebrzo, kao i doktori- za pregled koji je plaćem kovertom itekako će ti napraviti što želiš i dati dijagnozu kakvu treba.
    Zašto to govorim? Jer sam se našla u toj situaciji nekoliko puta, a i svi oko mene.
    I najbolji će mi biti sada oni forumaši koji su "pošteni"
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Pošto Marinko posta na mojim temama onda ću i ja na njegovim
    dobrodošla

Učitelji i profesori? Kako mogu biti korumpirani? Možda na faxovima, ali u OŠ i srednjoj sumnjam... međutim... Ah vidi načina zarade
    mogu, mogu. ocjene za kraj osnovne, upis u srednje, prolazak itd itd

Ali ovo je baš zanimljivo, svi su drugi korumpirani, ali svoj zanat nije naveo. Šta je sa sucima?
    Citat Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
    ...jeste li davali mito, jesu li panduri, suci, doktori, državni službenici,...
    koncentracije malo
    btw nisan sudac, al ok

Policija je korumpirana, sjetim se samo kako vole tražiti novac kada voziš prebrzo, kao i doktori- za pregled koji je plaćem kovertom itekako će ti napraviti što želiš i dati dijagnozu kakvu treba.
    Zašto to govorim? Jer sam se našla u toj situaciji nekoliko puta, a i svi oko mene.
    I najbolji će mi biti sada oni forumaši koji su "pošteni"
    to me zanima. znači plaćala si?

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

dobrodošla

mogu, mogu. ocjene za kraj osnovne, upis u srednje, prolazak itd itd

Imam krivi predmet definitivno

Nisam nikad čula, a kamoli vidila. Niti bi ikad takvo što prakticirala. Tako da o tome ne znam ništa.

koncentracije malo
    btw nisan sudac, al ok
    Znam da nisi, ali si pravnik.
    Sorry ne vidjeh!
    Ajde šta se odmah pjeniš

to me zanima. znači plaćala si?
    Možda nekad nešto.
    Najviše mi se to svidjelo u Bosni gdje za deset maraka rješim sve probleme. Ali moram priznati da su oni dole u najmanju ruku lopovi (o nacionalistima da ne govorim), otvori vozačku piše "Tea. Zagreb." A ja u sred Sarajeva. E hebi ga.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,408
    Liked
    321 times

Policajci i doktori definitivno.

Osobno sam bio u situaciji kad je moj nono trebao ić u bolnicu i nije bilo niti jednog slobodnog mjesta par dana i stalno smo gnjavili i nikako, da bi na kraju moj stari dao 50 eura doktoru (jer više jednostavno nismo mogli čekat) i mjesta je bilo istog trena kad se dala koverta.

Isto tako policajci, sitni prekršaji se vrlo lako rješavaju sa 100 kn u đžep. I to ne samo da im ti nudiš, nego vidiš već po govoru na šta cilja. Naravno, ne svi, ali dosta njih. Nije ni čudo da uz onu njihovu plaćicu žele zaradit još malo sa strane.

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

evo jedna priča, doduše iz bugarske (a oni u eu). granica, ulazi pandur, ni pet ni šest pa vodiću "Bratko oćeš da plaćaš il da brojim", vodič izvadio 10€ samo da idemo dalje (ne znan jel to išlo na teret agencije).
    onda povratak, čekamo mi na granici, a neki kralj iz busa se popiša na grm pokraj ceste, panduri ga vidili, pošandrcali, "Svi van. Detaljni pregled" (na sreću samo prtljage), nakon sat i po jebanja u mozak, panduri će vodiču "Bratko imaš da častiš viskijem inače još dva časa ćemo da gledamo" i eto vodič u djutić, boca Johnieja, a oni "Idi bratko, drugi put ćeš više da platiš"

Regularni forumas Avatar od korisnika Pravaš
    Datum registracije
    19-12-07
    Poruka
    278
    Liked
    0 times

Korupcija nije toliko veliki problem Brate mili, gdje ti živiš? Korupcija narušava temelje društva i političko-pravnog sustava poput kuge koja izjeda oboljelog. Problem je što se nema tko razračunat s korupcijom, nema "političke volje", i institucije kako Burduš veli ne obavljaju svoj posao. Zašto? Zato što na nadležnim pozicijama sjede osobe koje su u istu umješane do grla ili su pod njihovim utjecajem. Ali, to je samo odraz ovog šatro poštenog naroda koji stalno ima neke prosere o korupciji, krađama, lopovima i sl., a s druge strane svi nešto muljaju, lažu, šveraju, rade porezne prijevare, grabe prava koja im ne pripadaju, izbjegavaju obveze... Kakav narod takva i vlast.

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

korupciju, prika, triba dokazat.
    najlakše je reć ovaj je korumpiran, onaj je korumpiran. dokazi, dokazi. niko neće tražit il primat lovu pred svjedocima, a opet s druge strane niko ne bi stavio mikrofon na sebe i to snimija
    i šta onda ostaje sudovima da rade, da zatvaraju ljude ne principu: onaj je korumpiran, a ok onda neka onaj ode 5 godina u zatvor, šta ćemo se zamarat sa dokazima
    -

Regularni forumas Avatar od korisnika Pravaš
    Datum registracije
    19-12-07
    Poruka
    278
    Liked
    0 times

Tko će dokazat? Korumpirano pravosuđe? Jebu nas i nastavit će...

Regularni forumas Avatar od korisnika LAMPA8
    Datum registracije
    03-12-07
    Starost
    24
    Poruka
    476
    Liked
    0 times

svi davaju mito pa tako i ja..ovisi o čemu se radi..
    ..." ne moraš biti zvijezda na nebu,možeš biti i lampa u kući "...

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku